Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:56, 23 wrz 2013

Kapibara napisał(a)
Uuuuu... jakie fajne ludki kasztanowe! Cyba tez powinnam wziąć się za rękodzieło z moją córcią

A te korzonko - konary też bardzo przydatne. W mojej ukochanej gazetce widziałam lustro, którego rama została oklejona takimi właśnie konarkami, zdaje się, że był to zbiór znad morza, wiesz takie 'oblizane" przez fale To lustro wyglądało cudnie i kosztowało jakieś obłędne pieniądze.

Pozdrawiam

Natalka ja widziałam kiedyś w sklepie taką lampkę do postawienia, która miała nóżkę z patyków i też kosztowała ogrom kasy. A w pismach o wnętrzach widziałam nawet karnisze z takich pokręconych patyków (na jakieś subtelne zasłonki. Fajne rzeczy można robić a takich drewienek
Katkak 22:00, 23 wrz 2013

Z takich patyków, deseczek (nadmorskich zresztą ) zrobiłam taki śmieszny obrazeczek. Te panie na obrazku to nie moja rodzina Dostałam tą kartkę od przyjaciółki z Anglii i tak mi się spodobała, że postanowiłam ją powiesić. Moja przyjaciółka na odwrocie napisała, że te 4 babeczki to my, 4 psiapsióły ze studenckich czasów. Zrobiłyśmy sobie taki mały sabacik
Katkak 22:01, 23 wrz 2013

Katkak 22:23, 23 wrz 2013

Mam pewien dylemat i bardzo proszę Was o pomoc bo nie wiem jak to ugryźć. Kwestia dotyczy mojego warzywnika i rabaty z trawami. Mój warzywnik jest tyciuni, wielkości pewnie jednej Waszej grządki i na pewno chcę go powiększyć. Po jego przeciwnej stronie zrobiłam (choć ona dopiero rodzi się w bólach) rabatkę z trawami. I jak zwykle najpierw zrobiłam, potem pomyślałam :/ No bo jak mam tam prawie same trawy (jeszcze dwie ledwo uratowane azalie i małego klona palmowego i krzewuszkę malutką) to te trawy ruszą dopiero jesienią, tak? A wiosną będzie tam prawie pusto. No i zastanawiam się czy tej rabaty z trawami nie zlikwidować i trawki i pozostałe roślinki przesadzić, a w jej miejsce zrobić dalszą część warzywnika. Zrobiłam nawet zdjęcia tych miejsc, ale wstydzę się jak diabli je wrzucić. Jest tam brzydko po prostu. Bardzo :/ Jest tam kupa chwastów i mam świadomość, że mój pseudo trawnik woła o pomstę do nieba. Zachciało mi się żeby mi trawy szumiały. Może stwierdzicie, że nie był to zły pomysł.... Kto wie. Blisko tej trawiastej rabaty rośnie wierzba mandżurska, ale nią się nie sugerujcie. Pień jej pęka i niestety musimy ją wyciąć. Z drugiej strony jest (posadzona przez tatę) śliwka węgierka (ślicznie owocuje ). Dobra, teraz moja chwila prawdy :/

Na swoje usprawiedliwienie dodam tylko tyle, że chciałam żeby te miskanty jak się rozrosnął zasłoniły nas od strony sąsiadki.
ANIA 09:43, 24 wrz 2013

Spacer po Twoim ogródku to dla mnie terapia. Tworzysz świetny klimat. Te okiennice, korzenie, wianki...... Super.
Aneczka 09:56, 24 wrz 2013

A niech mnie, zdolna z ciebie dziewczynka, no masz talent, a ta ramka to szok jaka ekstra! Tą okiennicę też dałabym na środek
Gosiniak 10:55, 24 wrz 2013

Kasiu ale ty cudeńka tworzysz, ogród jest niebanalny i pełen niespodzianek, panuje w nim cudowna atmosfera sielanki, brawo
Katkak 21:20, 24 wrz 2013

Dziewczyny dziękuję Wam bardzo. Tyle ciepłych słów na raz i tak dla mnie ważnych, bo okazuje się, że chyba rzeczywiście udaje mi się tworzyć specyficzny klimat tego miejsca skoro tak mówicie A poza tym cudnie jest wieczorową porą po ciężkim dniu w pracy przeczytać takie słowa. Dodajecie skrzydeł Dzięki
elzbieta_g 21:34, 24 wrz 2013

prosimy o więcej takich cudeniek
Katkak 21:36, 24 wrz 2013

Tylko żebym Was nie zanudziła Postaram się coś poszukać