Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 19:55, 20 wrz 2013

c.d teraz jest piaskownica z bonzajem
Debra 20:57, 21 wrz 2013

Witam wieczornie
Ten biały pięciornik niesamowity. Poza tym to chyba rzadkość, zawsze są zółte, czasem różowe, ale białych nie widziałam u nikogo.
eda 14:46, 22 wrz 2013

Debra napisał(a)
Witam wieczornie
Ten biały pięciornik niesamowity. Poza tym to chyba rzadkość, zawsze są zółte, czasem różowe, ale białych nie widziałam u nikogo.
witaj Debrusia fajnie że podobają ci się moje pięciorniki to pierwsze krzewinki które wsadzałam kiedys tak mi wpadły w oko i chyba też dla tego że jak już zaczną kwitnąć to kwiiiitną do mrozów na stronie u mnie 44,45 zrobiłam wszystkie moje cuda możesz sobie zerknąć a mi będzie bardzo miło pozdrawiam niedzielnie
boguslaw_r_ 16:49, 23 wrz 2013

edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
c.d[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uplo

Witaj, ten twój bonsai jeśli potrzebujesz lub masz za mało miejsca to możesz go skracać do woli i kształtować według życzenia, każdą gałązkę jak odrosną na niej nowe małe odrosty, które zapewne usuwasz, możesz troszkę poczekać aż podrosną wtedy ucinasz nad nowym odrostem i masz krótszą gałązkę.
pozdrawiam
Debra 17:43, 23 wrz 2013

witaj Debrusia fajnie że podobają ci się moje pięciorniki to pierwsze krzewinki które wsadzałam kiedys tak mi wpadły w oko i chyba też dla tego że jak już zaczną kwitnąć to kwiiiitną do mrozów na stronie u mnie 44,45 zrobiłam wszystkie moje cuda możesz sobie zerknąć a mi będzie bardzo miło pozdrawiam niedzielnie

Tak oglądałam i wtedy też się nimi zachwycałam, bo kolekcje pieciorników masz okazałą. Ja też je lubię, tylko one u mnie niestety kiepsko rosną. W jakiej ziemi rosna one u Ciebie?
Nati 18:19, 23 wrz 2013

Nati trzykrotka od Dawida już szaleje jednym kwiatkiem ale jest widziałam u Eluni też taką buźiole

hej, hej śliczna, ale nie widziałam u Eli muszę jej zapytać a taki sam kolor ma ? i to jest wieloletnie? duże małe?
eda 22:16, 23 wrz 2013

Debra napisał(a)

Tak oglądałam i wtedy też się nimi zachwycałam, bo kolekcje pieciorników masz okazałą. Ja też je lubię, tylko one u mnie niestety kiepsko rosną. W jakiej ziemi rosna one u Ciebie?
Debrusia u mnie pięciorniki rosną praktycznie na cegłach nigdy nie badałam ziemi ,mam różną w różnych miejscach napewno lepiej rosną tam gdzie nie mam gliniastej wtedy są większe gabarytowo i na zimę przed pierwszymi przymrozkami często podlewam żeby dobrze się napiły czytałam że wtedy rosliny są mniej podatne na mrozy buźiam
eda 22:18, 23 wrz 2013

boguslaw_r_ napisał(a)
dzięki Bogus za rady pozdrawiam serdecznie na wiosnę znów będę szaleć z sekatorem inspiracje mam u ciebie
eda 22:25, 23 wrz 2013

Nati napisał(a)

hej, hej śliczna, ale nie widziałam u Eli muszę jej zapytać a taki sam kolor ma ? i to jest wieloletnie? duże małe?
Ela chyba ma taki sam kolor nie jestem pewna lubi pół cień i jest wieloletnia przypomina trzcinkę i rosnie chyba spora o tak na początek widzisz to koło żurawki ?
Debra 22:33, 23 wrz 2013

WOW, jaka kępa trzykrotki!!! Niesamowita!