Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Anglia sierpień 2013 23:19, 13 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

i formy zytwopłotów, i kolorystyka rabat (meksykańska) rozwalają
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:19, 13 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Jaka to jest horti Aniu? I ile ma lat? Kupiłam sobie w tym roku hortensje bukietowe Silver Dollar - i takie w sumie są podobne - ale ja nie potrafię rozpoznać odmian "na oko" niestety
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:19, 13 sie 2013

Do góry
Widok ogólny nowej rabaty

Anglia sierpień 2013 23:17, 13 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

brak słów! oniemiałam, więc piszę
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:16, 13 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Muszę na spokojnie sobie nowe miejsce oglądnąć a na razie zostawiam pozdrowienia Aniu

Buziam Syla
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:16, 13 sie 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
i stary ogród zaczął żyć na nowo starym ale i nowym życiem, że starymi i nowymi roślinami

ale fajne jest to zdjęcie
Aniu w "rajskim" wątku nie miałam szans być na bieżąco, więc nie wiem jak wielka jest róznica między ogrodami... ten duży nie jest - ale w porównaniu do m2 który ma Ozz to już szaleństwo Pooglądałam zdjęcia porównawcze - bardzo lubię takie... zmiana nie do poznania Masz tak wiele pięknych róż... moja przygoda w różami dopiero jest w planie a u Ciebie tyle cudowności różanych Tutaj jestem na bieżąco - będę zaglądać i trzymać kciuki żebyś się szybciutko zaaklimatyzowała i była szczęśliwą ogrodniczką w Kwiatowym Ogródku
Anioł jest śliczny - powinnam dobrze wybrać mu miejsce Pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:15, 13 sie 2013

Do góry
Dzwony irlandzkie przypaliło słoneczko

Anglia sierpień 2013 23:14, 13 sie 2013

Do góry

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:14, 13 sie 2013

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:14, 13 sie 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
to co mi się rzuciło: to donice i gąszcz, i ściezka cudna, a przede wszystkim: olbrzymie gruchy!

Aniu, ciasnawo, ale pięknie. Zachodzi obawa, że niedługo ścieżki nie będzie widać.

Na anioła to masz sporo miejsc, ale nie stawiałabym go na ziemi. To wbrew naturze aniołów.

Ja poproszę zdjęcie rustykalnej scieżki z bliska

Agatko, donice to róże z tarasu w rajskim wszystkie ze mną przyjechały, czekają na miejsce w ogrodzie a gruchy to jeszcze przedwojenne, anioł będzie na postumencie ale niskim, bo to skromny anioła kawałek ścieżki taki znalazłam
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:14, 13 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)
hortensje limelight w stanie kwitnienia .... nie jest to szczyt moich marzeń jeśli chodzi o kwiatostan no ale przechowywane tam brzozy dały im do wiwatu a no i nie częstowałam ich odżywkami jak powinno się zgodnie z przykazaniem

a kiedy je sadziłaś Sylwia?
i może kiedy podcinałas, chyba to ma znaczenie, u mnie na drugi rok zaszalały strasznie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 23:10, 13 sie 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Kulnij dwie - jedna w moja stronę
nie ma sprawy Jolu, duże są dwie i kilka mniejszych

Ogródkowy chaos u monitki 23:10, 13 sie 2013

Do góry
Gabrysiu tez mi się wydaje że zgniła a to co przeżyło to padło później...

stempka z tymi zdjęciami to wiesz one tak przypadkiem zrobione i tak dobrze że pamiętałam żeby coś zrobić bo jak się człowiek zagada to różnie wychodzi

Marzenko coś się da zrobić w tym temacie

Kolejna hortensjowa rabata tym razem z obłędnymi vanilla fraise.

lipiec 2012

sierpień 2012

sierpień 2013
Nie patrzymy na węża bo ułożony poglądowo. Czeka mnie poprawka nad linią rabaty i przesadzanie. ML muszę przesadzić bo już go nie widać no i żurawka Lime Rickey nie spisała się w tym miejscu...zastąpię ją chyba trzmieliną.

Rabata przy tarasie

planowanie 2012r.

początek lipca 2013

sierpień 2013

Na razie róże są mało widoczne (sadzone wiosną) ale mam nadzieję że za rok bedą konkurowały z werbeną Dodam tylko że lawenda jest mojej produkcji

O....! 23:07, 13 sie 2013

Do góry
dziewczyny, no miło Was widzieć u mnie i dzięki

Irenko, mam kilka kępek lnu w róznych miejscach...ale specjalnie chyba sie nie rozrastają zbytnio, posiałam trochę nasion za lawendą przy murku i przy złocieniach...wykiełkowały pojedyncze, są pewnie zupełnie zdominowane przez te wymienione przeze mnie rosliny...

Gabriela, no jak mogłyby być inne zdjęcia w takim klimatycznym ogrodzie jak Twój , a u mnie trochę zielono ( oprócz miejsc gdzie buszują krety, tu jest szarość gleby...), bo podlewam wodą ze studni sąsiadki oczywiście za jej zgodą ( nikt teraz nie mieszka na tej posesji)
Aniu tre - jak Ci się podoba, to mi miło, mój projekt i wykonanie też ( z pomocą syna głownie przy dokładnym wytyczaniu, ale nie tylko... )
MuSzko, witam miło, widoki tak, niezmiennie piękne a reszta... staram się...bo polubiłam 'grzebać w ziemi'

a tu widoczek bez gór...to z mojej 'parkowej' części ogrodu
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:06, 13 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)
hortensje limelight w stanie kwitnienia .... nie jest to szczyt moich marzeń jeśli chodzi o kwiatostan no ale przechowywane tam brzozy dały im do wiwatu a no i nie częstowałam ich odżywkami jak powinno się zgodnie z przykazaniem

Syla nie jest tak źle, bo moje żadnego kwiatka nie wydały chyba im złe miejsce wybrałam, muszę to zmienić, mają zbyt dużo cienia
Anglia sierpień 2013 23:04, 13 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

cieszy mnie, że tyle "zwyczajnych" kwiatków jest na tych rabatach: cynie, dalie, onętki, to niebieskie strzępiate (znane ze wsi, nieznane z nazwy), malwy, rdest.......
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 23:04, 13 sie 2013

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Odwiedziłam i pozdrawiam ciepło ,cieplutko z żarem )))))))))))

Dziękujemy Marta za odwiedziny wirtualne i realne
Anglia sierpień 2013 23:03, 13 sie 2013

Do góry
Pergola w stylu włoskim

Ogród Sylwii od początku cz.II 23:02, 13 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)
rozplenice - sezon na nie .... jedne mam z purpurowym pióropuszem drugie z jasny .... ale co jest co nie pamiętam hortensja jeszcze malutka dlatego ciut ciut widoczna

Syla z jasnym pióropuszem to może być Hameln . z purpurowym ,( ale jest znacznie grubszy i większy)
to może być Moudry .
praca jak widzę wre
aha ---nie wiem czy będziesz zadowolona z jarzmianki . mnie tez się bardzo ten kwiat podobał na fotkach , ale ogólny widok jest baardzo kiepski . po za tym jest jej pełno w górach w obu kolorach - po co kupować , nazbieram ci ile chcesz
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:02, 13 sie 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nooo, niby nie jest jakiś to wielgachny ogród...ale roślin sporo i ładne, rozrośnięte. Nie będziesz się nudzić. Poza tym więcej czasu Ci zostanie Aniu na udzielanie rad zielonym zupełnie...

Kindziu miła jesteś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies