Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kwiatki i rabatki u Elizy 09:24, 17 lip 2013

Do góry

cudnie ta rabata wygląda! Moje biały floksy nie zawiązały nawet pączków. inne też jakieś mizeroty. Ale to chyba efekt, że nie uszczykiwałam i za dużo cienia miały.może za rok dadzą czadu
Pozdrawiam
Tu odpoczywam 09:23, 17 lip 2013

Do góry
Dzień doberek

Jakiś czas temu pokazywałam zdjęcie i doszłyście do wniosku, że mam za dużo trawy więc zaczęłam nową rabatkę

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:19, 17 lip 2013

Do góry
Praca

Aniu nie daje mi to spokoju, Zaspokój moją ciekawość i powiedz na czym polega Twoja praca???
Kurcze na czym Ty siedzisz ? no bo ,że na pupsku to widzę ,ale ta wież co to jest??

zapomniałam uszczyknąć floksy. dobrze ,ze przypomniałaś Pozdrówka
Ogród Tosi 09:14, 17 lip 2013

Do góry
Trawki doszły, wydaje mi się, że są ok. Sami oceńcie:
Carex buchanii
Miscantus Zebrinus
Ophiopogon planiscapus Nigra (jeden kwiatek)
Stipa tenusissima

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:12, 17 lip 2013

Do góry
polinka napisał(a)
Surfinie giganty dominują w tym roku

Wrzosy zaczynają kwitnąć. Jesień idzie??

... no proszę, u mnie jeszcze nie kwitną, ale są już tuż ... tuż
Ogród Tosi 09:08, 17 lip 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Tosiu, czy Twoja róża Chopin szybko zrzuca płatki? Kupiłam New Dawn i strasznie śmieci, muszę wymienić na inną pnącą i nie wiem jaką.

Trudno powidzieć nie zastanawiałam się nad tym szczególnie
Dam zdjęcie z 06/07/2013

Tu z 11/07/2013

Dzisiaj 17/07/2013 krzaczek środkowy wygląda identycznie (chyba) Sprawdzę jak wrócę z pracy
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:52, 17 lip 2013

Do góry
Karola,troche ziemi było nawozonej,ale chyba tuje lubia duzo wody w początkowym okresie rozwoju,ja duzo z węża lałam cały sezon i własciwie jak dłuższy czas nie pada tez daję im wody ze studni.

Znalazłam zdjęcia gdzieś z maja 2009 r ,a były kupowane we wrzesniu 2008 r .

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:50, 17 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Praca

Ania...no padłam,jestem pod mega wrażeniem
...ale jakoś mogłam sie właśnie po Tobie czegoś takiego spodziewać,bo mam wrażenie,że energia się roznosi
Zakupy cisowe superaśne,czekam jak będą się prezentowały na właściwym miejscu
Buziam
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 08:47, 17 lip 2013

Do góry

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 08:43, 17 lip 2013

Do góry
Nati napisał(a)
jeżeli macie pomysł co to może być za funkia proszę o podpowiedź będę wdzięczna

To z pewnością Great Expectations, tylko młodziutka.
Hosta zaliczana do wolnorosnacych, ale warto uzbroić się w cierpliwość, bo jest piękna.

To może być hosta Independence, jeśli białe brzegi liści są nakrapiane na zielono.
Niestety zdjęcie nie jest zbyt dokładne, musisz ocenić sama.
Jeśli ma czystobiałe brzegi to może być Patriot.

To pewnie jest hosta Guacamole.
Od niej pochodzą też nowsze odmiany Holy Mole i Avocado.
bold text
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:42, 17 lip 2013

Do góry

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:39, 17 lip 2013

Do góry
Reniu,aksamitki w tym roku wyjatkowo pózno,bo z tych wysokich jeszcze nie mam zupełnie albo nasiona były niedobre.Rok temu wszystkie aksamitki kwitły mi z początkiem lipca.To samo z hortensjami,chyba przez ta długa zimę maja u mnie opózniony start.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:35, 17 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

zastąpił go właśnie ten

Chyba jeszcze coś bedziesz dosadzać oprócz cisa
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 08:20, 17 lip 2013

Do góry
Dora.lilie uwielbiam i mam ich około setki pewnie.Dobrze,ze wszystkie naraz nie kwitna,można dłuzej je podziwiać.

Kondziu,dziękuję.
Ewelinko,Sebku,akurat te lilie kwitna wyjatkowo długo.Nie pamiętam nazwy,jak wyjdę do ogrody zobacze czy mam okok nich oznacznick,a jak nie to poszukam w opakowaniach po kwiatach,bo sporo przetrzymuję.Gorzej jak były kupowane na agrze czy na rynku to będą nn.

Mój kawałek raju II 08:17, 17 lip 2013

Do góry
Ależ busz kwiatowy!
monteverde napisał(a)

Malowniczo wije się ta scieżka i chyba z ciekawych materiałów. Można prosić o zbliżenie?

A co to za czarowne nieznajome? Kolorystyka i/lub forma kwiatu zachwycają. Czy dobrze widzę, że ten pierwszy jest bladoróżowo-zielony?

Śpij jak najdłużej się da, monteverde
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:15, 17 lip 2013

Do góry
Beato, tych też nie jestem pewna, ale mój urlop przetrwały w dobrym stanie, więc będzie dobrze!
gratuluję tej jednej na razie

Moje zbiory agrestowe:

Hinomaki Rot:

Invicta:

Już po
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 08:06, 17 lip 2013
Do góry
JoannA napisał(a)
Dzisiaj policzyłam kwiaty mojej ogodowej horti, 126 kwiatów to chyba niezły wynik

Asiu dosłownie oniemiałam.Jak to możliwe by miała aż tyle kwiecia,koniecznie napisz jak dbasz o hortensje.Jak przycinasz,jaki nawóz,jak podlewasz i czym.Jest w donicy i co potem z nią robisz na zimę,przechowujesz gdzieś czy do gruntu na miejsce stałe już sadzisz?Nie mam u siebie jeszcze żadnej ale teraz już postanowione,że na pewno będą
A odnośnie stipy,ciągle tutaj na nie napotykam.Cóż to za trawka? Też ładniutka i taka delikatna.Wybredna czy raczej rośnie bez doglądania? Kwiatuszki u Ciebie cudne,ech..nie tylko one,wszystko masz już tak ładnie dograne i dopracowane..Nic tylko usiąść i szczerze podziwiać
Pozdrawiam serdecznie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 07:52, 17 lip 2013

Do góry
Hej Beatko, ja też się nie mogę odrobić, z każdego kąta coś woła "teraz ja!"

Jeżówkowo:

Perovskia:

Lilie:

Limki chyba się przyjęły
Mój jesienny ogród 03:28, 17 lip 2013

Do góry

Witajcie,
Haniu, sama rzeka już robi wrażenie
Janinko, tam jest wieczna bryza i jak tylko słonko świeci to i tęcza jest.
Karola, cieszę się że mi ją pokazałaś ale czy nie miała być biała? To właśnie od Janinki dostałem nasiona. Moje te młode też kwitną ale nie wiem jak się sprawy mają z kolorami.
Irenko, dawno Cię nie było, to i fotek się nazbierało O wodzie to już Ty wiesz najlepiej, że to żywioł straszliwy. Fotek pokazuję mało, gdyż nie mam mocy przerobowych.
Weroniko, Bogdzia ma rację, atrakcji mnie czeka że ho,ho. Miałem rację że safari jest koło Hamilton. Wczoraj patrzyłem też z tłumaczem ale cen biletów nie spotkałem, muszę dziś popatrzeć lepiej. Restauracja też mnie zaciekawiła.
Bogdziu, na safari patrzyłem i zaciekawiły mnie moje ulubione ptaszki czyli papugi, ze względu na nie muszę tam pojechać, ale dostać buziaka od żyrafy też było by fajnie. Ty jako wielbicielka ptaków już dawno powinnaś sobie sprawić fajną papugę tylko z tych większych, nawet nie wiesz jakiego miała byś kumpla. Nawet taka Senegalka jaką mam, jest super. Ma trochę szkudny charakter ale do się to wytrzymać.
Powiem wam że, tak chwaliłem klimatyzację a od wczoraj, już jej nie będę chwalił. Rozbolały mnie kolana, czuje się jakby po wykręcało nogi. W budynku po zatykałem wszystkie nawiewy i od razu cieplej. Krótkie spodenki poszły w odstawkę, chociaż na dworze piekarnik, ale klima w kolejce i busie robi swoje. Już teraz wiem dla czego tu tyle powykrzywianych ludzi.
Będąc nad Niagarą, widziałem wieże i oczywiście poniosło mnie w tym kierunku, po drodze znalazłem ulotkę z kuponem i 2 $ zarobiłem. Widoki były piękne, widoczność była dobra lecz Toronto nie widziałem.
Pozdrawiam i do następnego razu.

Mój kawałek raju II 03:25, 17 lip 2013

Do góry
A ponieważ te kilka powojników wstawiałam 3 godziny, pokażę tylko horti Anabelle i idę spać musze chociaż ze 2 godzinki pospać

a teraz dobranoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies