Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 22:22, 19 wrz 2013

Niby taka prosta sprawa ,co tam taka rabata ,ale jak się nie ma smykałki do tych spraw to każdy metr jest problemem.
Nie wie czy zwróciłyście uwagę ..do każdej rabaty wracam po dwa ,trzy razy
Teraz bym chciała tak ją zrobić żeby było jak z różaną ciągle mnie zachwyca
Nie mówię że zrobić tak już na amen ,ale chociaż do czasu aż nie skończę całej wtedy wrócę do początku ............bo co będę robić
Urszulla 03:20, 20 wrz 2013

Ewciu, to prawda z tym sadzeniem..każdy metr ważny
ja nie doradzam, bo tu ważniejsze głowy myślą.
Ja zmęczona tym tygodniem psychicznie
beta 08:29, 20 wrz 2013

ewa004 napisał(a)
Niby taka prosta sprawa ,co tam taka rabata ,ale jak się nie ma smykałki do tych spraw to każdy metr jest problemem.
Nie wie czy zwróciłyście uwagę ..do każdej rabaty wracam po dwa ,trzy razy
Teraz bym chciała tak ją zrobić żeby było jak z różaną ciągle mnie zachwyca
Nie mówię że zrobić tak już na amen ,ale chociaż do czasu aż nie skończę całej wtedy wrócę do początku ............bo co będę robić

Ewuś, uda się...pozbieraj wszystkie pomysły jakie do tej pory były....spróbuj to sobie rozrysować i w realu "poprzymierzaj"...skup się na tym jaki zestaw roślin Tobie najbardziej by odpowiadał....zmierz na długość rabatę, coby odległości poobliczać i już...pomyśł Gosi z horti na początku i miskantami z tyłu podoba mi się, ale nie wiem czy tam nie za ciasno?...Danusia ostatnio pisłą, że miscanty sadzi 50 cm za plecami horti, ...nie wiem , pomyćl, pochodź , pomierz......
ewa004 18:27, 20 wrz 2013

Beaciu postanowiłam że teraz dam sobie spokój z tą rabatą ,poczekam do wiosny .
Nie będę męczyć waszych pięknych ,mądrych główek

Po rozebraniu tego gosp .budynku może się okazać że Żon pozwoli zagospodarować szerszy pasek niż jest teraz i wtedy będę mogła bardziej poszaleć
Teraz jest tam 1 metr szerokości ,mało na nasze plany
Ale wiem że będzie tam lawenda i żurawki lub buksiki ,nad tym to przez zimę będę dumać

A może jak już ta rabata będzie cała do zrobienia to te trzmieliny przeniosę bardziej na środek a po bokach coś innego wymyślimy
Dlatego to raczej dobry pomysł poczekać do wiosny
beta 20:29, 20 wrz 2013

ewa004 napisał(a)
Beaciu postanowiłam że teraz dam sobie spokój z tą rabatą ,poczekam do wiosny .
Nie będę męczyć waszych pięknych ,mądrych główek

Po rozebraniu tego gosp .budynku może się okazać że Żon pozwoli zagospodarować szerszy pasek niż jest teraz i wtedy będę mogła bardziej poszaleć
Teraz jest tam 1 metr szerokości ,mało na nasze plany
Ale wiem że będzie tam lawenda i żurawki lub buksiki ,nad tym to przez zimę będę dumać

A może jak już ta rabata będzie cała do zrobienia to te trzmieliny przeniosę bardziej na środek a po bokach coś innego wymyślimy
Dlatego to raczej dobry pomysł poczekać do wiosny

może to i słuszna koncepcja...bo co nagle to po diable...gratuluję rozsądku
Agania 19:52, 21 wrz 2013

ewa004 napisał(a)
O znalazłam czy to jest Georgia Peach

A kocimiętka może tak troszku w cieniu być czy nie ?

Kocimiętka mnie się nie trzyma, miałam z nią różne dziwne przypadki, ale mi się podoba u Ciebie, byle rosła jak należy i cieszyła oko, a co do żurawki jak dla mnie to Georgia Peach, jest piękna ok, ale jak patrzę na nią to ona chce u ciebie rosnąć i bardzo dobrze się u Ciebie czuje
Madzenka 22:28, 21 wrz 2013

Zima jest najlepsza na myślenie o rabatkach
Loosiuu 22:32, 21 wrz 2013

Żurawka to Purple Palace
ewa004 09:53, 23 wrz 2013

Wczoraj byłam z Żonkiem w trasie pojechaliśmy aż na Podlasie
Kawałeczek Polski przejechaliśmy ,byłam w tamtych rejonach pierwszy raz ,ale wrażenia pozytywne
Zastanawiałam się ile waszych ogrodów mijałam po drodze , miałam telefon ale bez internetu ,nie mogłam nawet mapy sprawdzić .

Mąż mówi do mnie ....przecież nawet nie poznasz po ogrodzie ....a ja mówię ..ja nie poznam ,nasze ogrody widać już z daleka
Dziwnie się patrzył

Byliśmy u takiej przemiłej pani, która wykopała mi piękną ogromną kępę rozchodnika
Będzie na nową rabatę

A więc z wycieczki przywiozłam wspomnienia ,i rozchodnik
beta 10:06, 23 wrz 2013

Ewa Ty się lepiej nie przyznawaj, że byłaś i nie sprawdziłaś

ale grunt, że wycieczka się udała...no że z pustymi rękami nie wróciłaś