Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój zielony świat 22:06, 23 sie 2013

Do góry
Tegoroczny nabytek nr 1
pinus densiflora Oculus Draconis
sosna gęstokwiatowa oczy smoka

to jedna z trzech sosen oryginalnie rosnących w Japonii, po japońsku zwie się aka matsu, czyli czerwona sosna (patrz pień (w przyszłośći)

Zdjecia nie oddają jej wdzięku. Nastęnym razem wstawię lepsze z ogrodu japońskiego, dla porównania.
Jurajski Ogród 22:00, 23 sie 2013

Do góry
moja trawiasto-żurawkowo-wrzosowa rabata (do małej korekty)
Mój zielony świat 21:58, 23 sie 2013

Do góry
Rabata po liftingu, trochę ją stonowałam, postawiłam na zieleń z domieszką borda i nutą srebra. Paprocie, hakone, rodgersja.
To maleństwo po lewej stronie od pnia to trybula leśna Ravenswing (inspiracja z ChFS)

a dalej
narecznica linearis

cyklamen bluszczolistny i wietlica japońska red beauty
Eksperyment ogrodowy Beaty 21:57, 23 sie 2013

Do góry
Architektura i zieleń

Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 21:52, 23 sie 2013

Do góry
To kolejny obiekt do zniszczenia na liście
Mój zielony świat 21:50, 23 sie 2013

Do góry
jadalnie

Nowy nabytek rutewka Thalictrum kiusianum, maluszek ok. 10 cm.

a tu większa siostra rutewka Delavayi, wysokość ok. 150 cm.

Eksperyment ogrodowy Beaty 21:48, 23 sie 2013

Do góry
W parku każdy z nas szukał innych wrażeń Mam nadzieję, że nikt nie poczuje się zniesmaczony zdjęciem moich dzieci "poszukujących"..... One po prostu były zauroczone tymi rzeźbami i oszołomione (chyba jak każdy) ich ilością i biegały wokół podziwiając każdą z osobna.

Te rzeźby są niesamowite, każda z nich przedstawia ludzi w różnym wieku, w różnych pozach, zamyślonych, zapatrzonych, rozzłoszczonych i uśmiechniętych, kochających się, młodych i starych. Natomiast ta rzeźba najwyższa, która przedstawia 121 postaci została wyrzeźbiona (o ile się nie mylę) z jednego kawałka.
Co z tym ogródeczkiem począć 21:47, 23 sie 2013

Do góry
Zaczęłam dzisiaj modzić na rabacie z ławeczką i ........

coś mi nie gra ,ale co ???
Niby sadziłam tak jak na projekciku ale tam to jakoś ładniej wyglądało

Atu zobaczcie przymiarki
kula czy stożek???

Mój zielony świat 21:46, 23 sie 2013

Do góry
Paulownia w tym roku szaleje. Ściga się z libanem. Ma już ok. 3,5 m

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:46, 23 sie 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne masz powojniki a o tym co minęło nie myśl, to już za Toba.Pozdrówka serdeczne zostawiam.

Wiśta wio, Bogdziu łatwo powiedzieć, gorzej z realizacją, ale staram się jak mogę
Po prostu ogród... 21:45, 23 sie 2013

Do góry
Parę widoków, trawnik po upałach w kiepskim stanie

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:44, 23 sie 2013

Do góry
szarlotka napisał(a)

Widać, że bardzo dobrze im u Ciebie - nawet kostka nie jest im straszna

Szarlotko miła jesteś dziękuję
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 21:43, 23 sie 2013

Do góry
Mam mieszane uczucia ale cóż pokaże jak jest.
Najpierw to co do likwidacji proszę nie patrzyć na trawę chociaż w sumie ona też do likwidacji
i w tle bukszpan tak wiem, wiem od dołu nie tniemy i hm tojego pierwsze cięcie a pare lat rósł sobie w samopas To także mój debiut w roli fyzjera roślim
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 21:42, 23 sie 2013

Do góry
Sławku, hej sąsiedzie! Zajrzałam pooglądać Twój ogródek i wsiąknęłam, tak że cały wątek przejrzałam! Zdjęcia kąpiących się wróbelków na początku strasznie mnie rozczuliły! Do nas przylatują różne i choć nie jestem jakoś zwolenniczką wielką oczek wodnych to dla takich widoków chciałabym mieć oczko! Albo strumyk! Albo cuś takiego. Z resztą skrzydlatych mieszkańców masz znacznie więcej A zmiany w ogrodzie – cudne!
Slawko napisał(a)
Dziś nie chce mi się nic pisać, więc tylko proszę zdjęcia Pozdrawiam

A ten widok jest BARDZO w moim typie!!! I ta dziewanna na drugim zdjęciu! A! A! Wymiata a kompozycja mnie wali na kolana!

No i jestem pod wrażeniem Twoich portretów. Oj, Sławku, będzie jakieś spotkanie to wszystkie babeczki się będą chciałby sportretować, hi hi.
Ciekawi mnie jeszcze jak się skończyło z wierzbą argentyńską? Rośnie jeszcze? Bo szkoda mi jej by było strasznie. A ten katalog roślin Związku Szkołkarzy to ja też mam i nawet w tej chwili obok mnie leży!
Anglia sierpień 2013 21:42, 23 sie 2013

Do góry

noce życie portowego Southampton/tylko po co ten aparat..?

... chyba ,zadna "pamiatka" z tego ogrodu już się nie zmiesci..

wielofunkcyjne narzedzie ogrodowe, szczególnie przydane w warzywnikach /chyba od przyszłego tygodnia bedzie dostepne w sklepie Ogrodowiska.../orginalny Bentley/

no ładnie , znowu nie zostawili ani kawałka dla kierowcy...

mimo, ze angielskie to bardzo smaczne ,co byśmy zrobili bez Witka scyzoryka .. bo tak je zaplatali w te siateczki.... i sznurki,ze trudno było sie do nich dostać..

Witkowi tak smakowały"symboliczne" angielskie lody ,ze nawet próbował zjeśc łyzeczkę...
Eksperyment ogrodowy Beaty 21:42, 23 sie 2013

Do góry
Byliśmy w Oslo w sławnym w Parku rzeźb Vigelanda . W parku znajduje się 212 rzeźb z brązu i granitu oraz ładnie utrzymana zieleń.

Mój zielony świat 21:41, 23 sie 2013

Do góry
widok z altanki na koło żwirowe

widoki altankowe

hortensja pnąca na papierówce

żywopłot berberysowy przycięty, tunbergia dosięga sufitu altanki i hakone coraz większa
O....! 21:40, 23 sie 2013

Do góry
witam, miło Was gościć
Akanta - wisterię tak układam, bo nie wiem , co z nią zrobić chyba w przyszłym roku rozepnę ją w dwóch szeregach na lince stalowej przy murku, no to miło, że moja rabata zainspirowała Cię do jakiejś nowej koncepcji...
Grembosiu -, faktycznie, zagęszcza się, a pnącza na murze...to trochę intuicyjny wybór, nie wiem jeszcze do końca, jak będzie...ale po prostu, jak mnie to znudzi, to zmienię...
Urszulla - pokażę Ci, gdzie schowałam te nowo ukorzenione bukszpaniki - to po prostu trochę zacienione miejsce w kącie ogrodu... w tych małych doniczkach jest te 270 bukszpaników, a w tej gęstwinie namnażarki jeszcze ok 2 razy tyle, natomiast pod ta folia z tyłu są ukorzeniane tegoroczne bukszpaniki i cisy ( te ostatnie robię pierwszy raz- zobaczę, czy sie uda)

a tu pomocnik- sąsiad ściąga darń z mojego nowego koła
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:40, 23 sie 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Wspaniałe zmiany i efekty! a to zdjęcie cukiereczek wędruje do moich inspiracji Pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:39, 23 sie 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Summer Snow ...zapisałam do chciejstw...pozdrawiam.

Bogusiu warto go mieć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies