Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Działka prawie w Borach Tucholskich

Działka prawie w Borach Tucholskich

Nati 13:56, 19 wrz 2013

wiem u mnie brak juz miejsca na metamorfozy tylko miniaturowe okazy z iglaków hosty i żurawki będę sadzić, chcę w przyszłym roku posadzić szpaler z horti pinky winky w słońcu, czytałam że je lubią i się nie przypalają, co o nich sądzisz ciekawie wyglądają? bo nie widziałam ich na żywo i nie są chyba wysokie bo właśnie takie potrzebuję, aha i ponoć nie trzeba ich okrywać na zimę.bo u ciebie wybór jest duży a,e chyba ogrodowych nie masz? bo ja właśnie mam ich duzo zaszczepiłam sobie od sąsiadki jeszcze 2 latka i pewnie będą już ładne krzewy.
Krys 15:13, 19 wrz 2013

Zbyszek piekne metamorfozy pokazujesz,ogród jak zwykle podziwiam,zwłaszcza te rarytaski powiedz prozse do budowy murków z kamienia używasz też betonu?
Anita1978 15:32, 19 wrz 2013

Nowe aranżacje jak zwykle trafione! Ładnie!
A kości jak trochę bolą, to cóż, widać, że człowiek jeszcze żywy
ZbigniewG 16:19, 19 wrz 2013

Natalia może niekoniecznie same miniaturowe a raczej wąsko rosnące, widziałem w Wirtach "miniaturowego" Nidiformis miał 2x2,5m !!!
opowieści o hortensjach bukietowych lubiących pełne słońce są mocno przesadzone, przy dobrym nawadnianiu wytrzymują ale jak trafi się dzień prawdziwej lampy to nie ma silnych i plamy na kwiatach zostają na długo Pinky Winky piękna jest i już
ogrodowych też mam parę np
Ayesha...............................................................................Endless Summer Or.

Hanabi i Fantasia

Krystyna
wylewałem niewielki(symboliczny) fundament i zaprawa betonowo wapienna

Anita mam obawy czy żurawki w tym miejscu wytrzymają ale to okaże się za rok
Nati 14:06, 20 wrz 2013

ZbigniewG napisał(a)
Natalia może niekoniecznie same miniaturowe a raczej wąsko rosnące, widziałem w Wirtach "miniaturowego" Nidiformis miał 2x2,5m !!!
opowieści o hortensjach bukietowych lubiących pełne słońce są mocno przesadzone, przy dobrym nawadnianiu wytrzymują ale jak trafi się dzień prawdziwej lampy to nie ma silnych i plamy na kwiatach zostają na długo Pinky Winky piękna jest i już
ogrodowych też mam parę np
Ayesha...............................................................................Endless Summer Or.

Hanabi i Fantasia

Krystyna
wylewałem niewielki(symboliczny) fundament i zaprawa betonowo wapienna

Anita mam obawy czy żurawki w tym miejscu wytrzymają ale to okaże się za rok

dzięki! zawsze wyczerpująco odpowiesz horti śliczne
ZbigniewG 11:38, 22 wrz 2013

najnowsza zdobycz w szkółce na wylocie z Konina na Poznań ciekawostek masa a ceny bardzo przystępne
choina kanadyjska Pendula 1,4m za 45zł

gierczusia 16:50, 25 wrz 2013

Zbyszek .. Znalazłam u Ciebie tuję zmatlik... Szukam takowego cuda.... ..; czy mogę zapytać , gdzież ją drapnąłeś ???

Pozdrowionka
gierczusia 16:53, 25 wrz 2013

Hostowisko będzie bossskie ... Nie nooo , już jest bossskie , a będzie jeszcze bardziej
Nati 17:02, 25 wrz 2013

ZbigniewG napisał(a)
najnowsza zdobycz w szkółce na wylocie z Konina na Poznań ciekawostek masa a ceny bardzo przystępne
choina kanadyjska Pendula 1,4m za 45zł

no kurcze u nas tu nie ma w ogóle takich perełek same klasyczne iglaki chyba będziesz mi kupował i wysyłał;P ja kombinuję przez neta miniaturki za 100zł. albo gdzieś szukam po szkółkach a u ciebie duże i tanio!!! super zakup.
ZbigniewG 17:30, 28 wrz 2013

Ela Zmatlik dopadłem w Bydgoszczy(nie wysyłają)

Natalia a co powiesz na to - szczepione sosny po 25 zł -ostatecznie po miłej rozmowie z właścicielem - 20

sosna Xawery

sosna Watereri i druga NN może nawet ta sama

kolejna do kolekcji Diamond Rouge