Bogdziu, nie wiem, czy jesienne...jak dla mnie to jeszcze piękne lato ze swymi kolorami
Bogdziu, mam pytanie...jak nazywa się ten stożkowaty iglak ze złotymi/żółtymi igłami na ostatnim zdjęciu ? bardzo mi się podoba...i jeszcze , ile ma teraz lat ?
Pozdrawiam, oszczędzaj sie bardzo...
Dramat!!!
zapakowane jak szprotki korzenie gołe praktycznie już suche, jak je wyciągałam to się z nich sypało jak..
podlałam je już rosahumusem,a jutro agrecol do bukszpanów jeszcze, może się wkulają ...
Porobiłam trochę w warmińskim po 18.00, bo wcześniej padala cały czas mżawka, rozsadzilam żuraweczkę Solar Eclipse na 7 sadzonek, sama się dzieliła i podsadziłam nią 2 krzaczki rh Pumucki, dosadziłam trochę jeżówek z rajskiego, pierwiosnków, goryczkę wysoką, a potem już się nie dało, bo komary za bardzo gryzły
Datura cały czas kwitnie, ale stoi na ziemi i nie ma wyglądu
jedna z mniejszych żurawek Southern Comfort, większych aparat by całych nie objął coś zżera liście mojego Pilgrima
dzień pracy w poniedziałek po południu i udało mi się dokonczyć zdzieranie wokniny z jednej strony pod żywopłotem z tujek:
po prawej widać wyplewiony warzywnik a w nim wszystko co najlepsze: swoje ekologiczne marchewki, papryczka, pomidorki itd...
pozostał jeszcze cały tył i 20 metrów z ostatniej strony i skonczę wydzieranie włokniny,
a tu widok od końca działki, który bardzo mnie cieszy
a teraz dobry news z dzisiaj: nareszcie w nocy i prawie cały dzień padał tak wyczekany deszcz, super
jeszcze przed deszczem przygotowałam rabatę II do rewolucji - zdejmowanie włokniny, zakłądanie obrzeży i wysypanie korą
teraz czekam na lepszą pogodę aby zabrać się do pracy
Tu widze, że hakuro nishiki, o ile dobrze widzę, zaraz zasłoni Ci okno, bo tak się wstrzeliłaś z tym nasadzeniem. Koniecznie trzeba bedzie przesadzić
Co do dwóch rabatek przy schodach, choć rozumiem sam zamysł - chęć pozbycia się dziur koło schodków, to widzę problem: zawilgacania elewacji. Nie wiem, czy słusznie. Ale chyba tak jest niewskazane, aby wyprowadzać rabatę, kto się na tym zna? Niech pomoże.
Generalnie masz fajną działkę i widać, że pomysł na nią też masz, bo już jest podzielona na przestrzenie.
Rysunek ok jest, ale koniecznie narysuj, jak idzie (lub jak ma iść w przyszłości) kostka, podjazdy.