Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Nebel

Ogród Nebel

Kindzia 13:46, 20 sie 2013

Dzięki za odpowiedź
Właśnie dzisiaj pomiędzy moje malutkie ML posadziłam prezentowe czosnki, czekam aż przestanie siąpić, żurawki muszę dzielić...

Pozdrowionka
Madzenka 18:41, 20 sie 2013

Za rok będzie u Ciebie prawdziwy busz!
nebel 19:34, 20 sie 2013

Aniu to tylko takie wrażnie Jutro zrobię zdjęcie z innej perspektywy.

Kindziu z wielką uwagą śledzę Twoje 'poczynania ogrodowe' ....
Nie ukrywam, że nie mam przekonania do żurawek.
Za jakiś czas będę chciała pokazać na forum mój problem, z ktorym się zmagam.
Tymczasem pozdrawiam serdecznie. ewa

Marzenko jesteś niesamowita
Mam nadzieję, że kiedyś będziemy mogły sie poznać w 'realu' .
Ściskam i pozdrawiam bardzo słonecznie znad polskiego morza
nebel 21:50, 21 sie 2013

Coś z dzisiaj...
Ostatnie tchnienie lilii...

Goji - a już myślałam, że nie będzie owoców w tym roku. Prawie nie widac kwiatów, ale co parę dni, jest co zbierać...

No i domek dla owadów - zaczynają pojawiać się pierwsi mieszkańcy
monteverde 21:59, 21 sie 2013

Ale jakie piękne tchnienie , pierwsza to Dizzy? Ewa owoce goji masz czerwone? ja w rajskim miałam bardziej pomarańczowe, a domek śliczny
Kindzia 22:05, 21 sie 2013

Mnie też lilie zachwyciły!!! Moje ostatnie ścięte w poniedziałek
Moniika 19:28, 22 sie 2013

Piekne lilie moje dawno juz zniknęły...
Ps nie mam czasu na nic.. Jestem wykonczona , zaniedbałam ogrodowisko i ogród ... Nie podlewam kwiatów na tarasie ... Pracuje i śpie czekalam na weekend jak na zbawienie a teraz sie okazało ze musze pracowac jeszcze w sobote . Jestem tym wszystkim przybita strasznie . Mam nadzieję ze u Ciebie wszystko ok !! Całuję m
danuta_szwajcer 12:54, 23 sie 2013

Domek super no i też koniecznie muszę taki sobie sprawić: Ale lilie masz cudne Aż miło popatrzec i się pozachwycać bo u nas przez te upały już dawno po liliach Teraz jest hortensjowo no i wrzosy już kwitną jaka szkoda, że tak szybko to lato się konczy. Pozdrawiam serdecznie
nebel 17:57, 23 sie 2013

Aniu owoce goji mają kolor pomarańczowy, to wina tego, że robię zdjęcia telefonem.
Pisałam już o tym - w zeszłym roku skradziono mi aparat i jakoś do tej pory nie mogę się zmobilizować, żeby kupić sobie nowy. Nie wiem na co się zdecydować, w ogóle zauważyłam, że z wiekiem robię się mniej zdecydowana

Kindziu tak, niestety okres kwitnięcia lili już minął Następne, dopiero za niespełna rok

Moniko jak miło, że dałaś znać, ja jakoś też jestem ostatnio bardzo zabiegana i na wiele rzeczy nie starcza mi czasu. Pozdrawiam serdecznie.

Danusiu domki są fajne, jeden kupiłam na wiosnę i ten juz powoli zamieszkują jakieś owady, dwa następne powiesiłam niedawno. Jestem pewna,że w przyszłym roku znajdą swoich lokatorów.
Co do roslin, szkoda mi lili - one tak pięknie pachną, ale u mnie również kwitną już hortensje. Kupiłam ich w tym roku sporo i bardzo się z tego cieszę. Był to dobry wybór. Bo oprócz róż, kwitną właśnie one.
Ponieważ mam parę odmian, efekt jest całkiem niezły. Ale jak się rozrosną, za 2-3 lata będzie na prawdę fajnie wyglądało.
Pozdrawiam również
Madzenka 22:16, 23 sie 2013

Uwielbiam róże właśnie za to, że kwitną nawet wtedy gdy nadchodza przymrozki i cały ogród ożywiają róze.