Dawno nic nie pisałam, co nie znaczy, że mnie nie ma
Oglądam codzień, niektóre ogrody znam na pamięć, np Madżenki, Syli, AgiWieloszki, Ani z "ugoru", Kokoszki, Sebka, piękne miejsca u Magnoilii, Finki, i wiele wiele wiele innych. Nie wspominając o Bukszpanowym i realizacjach Danusi.. Wszystkie są prawdziwą skarbnicą wiedzy i pomysłów.
U mnie, lekko do przodu. Stara rabatka wykończona zgodnie z Waszmi sugestiami już cieszy wzrok, za moment będzie cała w limkach
Za roslinami kwasolubnymi został mi już tylko niewielki kawałek ziemi, przygotowany dla host i roslin cieniolubnych bo to juz jest tuż, tuz pod samym lasem, niestety po środku mam wstrętna betonowa płytę
(jest to wejscie do kanału burzowego) póki co kiedy dookoła był tam zwykły trawnik to kamuflowałam to miejsce donicami z czerwona szałwia ale jak "obejmę" tę płytę rabatą to nie wiem co z tym fantem zrobić, poradźcie prosze
Bociek, no właśnie mnie najbardziej zachwyca tam przyroda, sielskie krajobrazy, ścieżki rowerowe w każdym miejscu w miastach, fantastyczne trasy rowerowe i puste plaże
Śledzie mniam, pychotka Ale generalnie kuchnia duńska mnie nie zachwyciła. Drogo masakrycznie.
Ale kraj cudowny. Najwięcej zobaczyliśmy przemierzając wyspę Falster na rowerze. Zrobiliśmy w sumie prawie 250 km .
No to wrzucę jeszcze kilka fotek
Pamiętacie Pippi Långstrump, czyli Fizię Pończoszankę Miała chyba takiego konia
Uroczy, prawda?
A domki jakie piękne i takie zadbane Oczywiście nowoczesnych domów tam też nie brakuje, ale takie akurat jak ten zrobiły na nas większe wrażenie. I chcę mieć taką ławeczkę, tylko białą lub szarą