Mam podobny kształt rabaty, ale chyba ogólnie mniejszy, na wprost wejscia do domu i w bliskiej odleglosci, kiedys cos tu rosło, ale zrobilismy ogrodzenie i jest na nowo do obsadzenia. Wazne jest to, ze jest tu widoczny napęd i chcę go ukryć, chciałabym aby były to raczej rosliny zimozielone.
Myślałam tu o ekranie z cisa pzrd napędem, ale teraz pytanie czy na całej szeokosci? czy tylko do wisni Umbra, a dalej cos innego? moze ktos ma pomysł, bo na dniach chciałbym to obsadzic? ,
a towarzystwo mniej wiecej takie jeszcze w "budowie"
Nati - ten świerk to nasz ulubiony ogrodowiskowy Serb
Ale on był specyficzny, bo formowany.
Miał w szkółce wstrzymywany wzrost.
Ja jednak go wiosną "puściłam" i teraz ledwo dźwiga te przyrosty.
Niestety jest też mniej niebieski niż wcześniej
Początkowo mi się wydawał taki smutny, ale ponieważ wszyscy go komplementują to go takiego zostawię.
Poza tym nie wiem jak go formować....
Zobaczymy co z niego wyrośnie
Zdjęcia z zeszłego roku i z tego:
Na początek tygodnia pokażę Wam jakie kolory mieczyków miałam w tym roku w ogrodzie
czerwona cebulka była wśród białych domieszana
i lecę po ziemię do hurtowni i do ogrodu pracować.
Musz ę dzisiejszą pogodę wykorzystać bo jutro ma padać, a od środy idę do pracy.
W sobotę byłam z Bożenką Epodlas u Szmitów.Spotkałysmy tam niespodziewanie Wandzię,jednak swiat jest mały.Zakupy zrobione,wracałysmy obładowane jak Rumunki.Teraz mini relacja przepięknego ogrodu.
Ogrodowo działam dalej, przyszedł czas na dokończenie, jak zdążę w tym sezonie drugiej części ogrodu
wczesną wiosną było tak
pozbyłam się drzewek
przyszły trawnik troszkę zmniejszyłam, ułożyłam kostkę i nieustannie walczę z chwaściorami, było już kilkakrotne lanie różnymi specyfikami, pielenie a one dalej rosną chociaż jest ich zdecydowanie mniej więc jest nadzieja