Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 18:00, 13 lip 2013

Do góry
viva napisał(a)

Ewo, obwódki bukszpanowe sadziłam już w ubiegłym roku, wiosną dosadziłam jeszcze jedną, bukszpaniki mizerotki, na efekty muszę trochę poczekać.
To te najmniejsze.

Ależ piękna ścieżka, pokażesz co jest po prawej stronie?
Ogród z łezką 17:54, 13 lip 2013

Do góry
Jeszcze mam zdjęcia miejsca między różami, mało jest, ale może się uda jakoś z tą lawendą...na razie nawet jej wykopać nie ma jak...

Nooo, mało miejsca, ale może jakoś...
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:54, 13 lip 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu pozdrawiamy z zimnego zakątka. O to znowu będą zmiany. A co z projekcikami Danusi na ten front?

Zbysiu dlatego kupiłam cisy Muszę kupić jeszcze jednego na pniu.. nawet pojechałam do Przemyśla w tym celu i przy okazji też.. i szkółki nie znalazłam
Z przyczyn prozaicznych i przyziemnych, do Danusi projektów będzie modyfikacja czyli z każdego coś... no i niestety bonzajek z cisa będzie nieco mniejszy niż powinien... dlatego dostanie do towarzystwa dwie kulki w skarpetce z drugiego projektu Ale na froncie zastosuję pomysły Danusi, tylko trochę zmiksuję projekty... podobają mi sie rozwiązania w projektach i to wszystkie.. ogród mam bylinowy i kwitnący... a front domu chcę uporządkowany, by nie było tego rozgardiaszu... Danusi projekty właśnie to maja I nie są szarobure nudne Mam też sporo trawy Ice Dance, wiec ją też wykorzystam, też byłąw projekcie.. i na pewno żurawki, bo to żelazne rośliny i prawie cały sezon ładne Postanowiliśmy też gdzieś weksmitować róże które rosna po sąsiedzku, bo nie pasują tu Będą mizany, ale najpierw rabata po warzywniaku, bo to gorzej drażni.. ..
Bajkowy ogród Weroniki 17:52, 13 lip 2013

Do góry
agata19762 napisał(a)
pięęęęęęęęeeeeknie !!!!!!!!!!

Pokażę, co dopiero będzie piękne, jak rozkwitnie.

Hortensja z serii TY i JA, będzie mocno czerwona.

Pąki wielkiej hortensji omszonej nie wyglądają ciekawie, kwiaty będą dwukolorowe, zobaczymy w tym roku.
Bajkowy ogród Weroniki 17:49, 13 lip 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
A u nas słonecznie bez deszczu

Jak masz dobrze. To dla Ciebie deszczowa róża z łódzkiego.

Liliowo i kolorowo:) 17:48, 13 lip 2013

Do góry

Taki piękny, intensywny kolor ma???? Cudo !!!!

Leje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:41, 13 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jak ja lubię. WSZYSTKIM u Ciebie poczytać
Jak ja lubię lotosa
Nadrabiam zaleglości

A swoje grzybienie w końcu pokazałaś?? Bo siem obijasz...

Moje lilie dla Ciebie...i odnośnie wywodu powyżej... na foto widać, że sie różnią , albo w realu widać, że sie różnią ,ale na każdej fotce jest w 100% inna lilia, a jakie czasami podobne..
Żółte są bardziej w realu inne, bo jedna jest cytrynowa, a druga jet żółta-ciemniejsza sporo..
Pomarańczowe na foto znów sie bardziej różnią niż w realu.... do krzaka kartkę zawiesi, a na liliach jak???

Rok temu kupiłam 2 cebule lilii L.O. White Triumphator.. o cudnych wielkich kwiatach, rok temu była niska ok. 0,6 m, ale kwiaty miała olbrzymie, a w tym ma ponad 1,5m.. i moc kwiatów..w dodatku przy jednej cebuli naliczyłam kwitnących SIC!!!!! 13 lilii.. i kilka badylków bez pąków... Słownie trzynaście nowych lilii... kwitnących.
Polecam lilię L.O WHITE TRIUMPHATOR Tylko od mojej mamy czerwone potrafią sie tak mnożyć

System automatycznego nawadniania 17:39, 13 lip 2013

Do góry
Ja myślałem, żeby to tak wyglądało
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:37, 13 lip 2013

Do góry
Wklejam słoneczka z ogródka, skoro to na niebie za chmurami i kapu, kap...

Bajkowy ogród Weroniki 17:36, 13 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Jak zwykle pięknie! Przyszłam nacieszyć oczy kolorami!

Anito, dokładam dla Ciebie dzisiejsze nowe kolorki,

następny liliowiec pokazał pierwsze kwiaty w tym roku,

zaczynają kwitnienie jeżówki,

i takie lilie, które mają ciekawy, zmienny kolor różowy,

i żółta lilia, którą kupiłam nie jako żółtą.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:35, 13 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zakwitła mi moja nowa róża Moonstead Wood'

Zauważyłam Munstead Wood jak byłyśmy w Savill Garden w ogrodzie różanym, w rzeczywistości jest bardzo aksamitna, jeszcze ciemniejsza niż na zdjęciu i wspaniale pachnie. Nawet mój M który nie przepada za różami powiedział - taką posadź. No to nie ma wyjścia posadzę.
U Ciebie już zimowała, czy to tegoroczny nabytek?
W cieniu - zacieniona 17:31, 13 lip 2013

Do góry
Bajkowy ogród Weroniki 17:30, 13 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie też pada . ta łaciata wysoka lilia sliczna, a pachnie? -dziś się o tym nie przekonasz bo deszcz.Pozdrówka.

Obwąchiwana po deszczu, chyba delikatnie pachnie. Blisko inne lilie, floks i Anabelle, jeszcze raz sprawdzę zapach bez deszczu.
W cieniu - zacieniona 17:30, 13 lip 2013

Do góry
Od tygodnia jestem na Zacienionej gościem {problemy ze zdrowiem}...robię tylko kilka fotek...i powrót do domu....a roślinki aż proszą o dopieszczenie....
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:26, 13 lip 2013

Do góry
Bociuś - no normalnie sie rozczarowałam... ja nigdzie nie znalazłam tej trawki, bo zawsze coś nie gra..... ale TY???? Specjalistka od traw i kominków No normalnie foch z przytupem

Ale to żart.. .... nie jednemu psu Burek.. i bądź tu mądry..... stwierdziłam, że spróbuję pokatalogować trochę mego dobra, póki mam szansę odnależć rachunki ,zapiski itp... i wiesz co?? Się poddałam... przy kilku moich gatunkach... bo niektóre tak podobne, że musiałabym robić foto z kartką który to... potem zrobić spis tego co wiem, że kupowałam i zrobić doktorat.. a na to czasu nie mam . Są pilniejsze i ciekawsze rzeczy Ważne że ładne. ... a jak nie spełni oczekiwań..to mam łopaty Dobre łopaty... cały zestaw.....
Chodź , zapraszam na ławeczkę posiedzimy, pogadamy to przyjemniejsze niż dochodzenie czy ta trafka to ta czy inna
To tak jak moje jeżówki, te sam, pierwszy rok były takie same, a teraz jedna ma 1,5m, a druga 0,8m.. rosną w tym samym miejscu, i co po doktoratach jak Rośłiny i tak często nas zaskakują po swojemu
A po lewej masz moje trafki... najstarsze... a widok z ławki na kolejną wielką kępę.. będzie nam miło

W cieniu - zacieniona 17:26, 13 lip 2013

Do góry
szałwia trójbarwna...nadal cieszy
Bajkowy ogród Weroniki 17:26, 13 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
U mnie też pada
I moje anabelki się pokładają jak diabli, jak były młode to stały, a tera ciągle leżą

Aniu, i moje dzisiaj leżą pod ciężarem deszczu, za mokro by im poprawić podporki.
Ogród z łezką 17:19, 13 lip 2013

Do góry

i trawki

Gabrysiu. Pierwsze zdjęcie na dole z lewej to ML
I porównaj sobie. To zdjęcie z 12.maja

i z dzisiaj

Ogród przydomowy - Hosty 17:09, 13 lip 2013

Do góry
Cd.

Miskant - Miscanthus 17:07, 13 lip 2013

Do góry
No pięknie. Minął miesiąc a ja zdjęć nie wrzuciłem
Zrobiłem dzisiaj-rzeczywiście słabo przyrasta. Na wiosnę zapowiadało się całkiem, całkiem.
A jak jest? Słabo...

A to zdjęcie tego miscanta z września 2012
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies