Grujecznik jest dość popularny i nie powinnaś mieć problemu z zakupem , na pewno warto go mieć
a w dużym ogrodzie miałabym trzy .
Z tym słynnym zapachem to nie wiem co myśleć - od kilku lat wącham i nic każda jesień jest inna i inaczej się przebarwia i w innym czasie, fakt że lubię stać przy nim i gapić na ten pomarańcz
jak była Danusia to mówiła że to może być związane z klimatem albo z ziemią
a może u kogoś pachnie? podobno przyprawą korzenna do piernika
a to zdjęcie sprzed dwóch dni - dziś już sporo liści zleciało bo były przypalone i z suszy
Witam kochani niedziela się kończy troszkę popadało i chmurki wiszą to wykopki będą lepsze Kasia bawarka dotrzymała słowa kociaki dziękują buźiaki Nati ,Kondziu ,Kasiu i Haniu dzięki za pestki i Debrusia przekonała się do kotków dobrej nocy paaaaa a to takie wynalazłam pocieszne
a u mnie chwasty nie urosły takiej suszy niestety nie wytrzymały a ponadto sprawdziło się miejsce gdzie wyściółkowałam koszoną trawą, potem zapomniałam i jak tam teraz poszłam to się okazało że trawa fajnie okryła ziemię i fajnie się tam rozłożyła -
a to stan z dzisiaj mojej Persicarii / zakup dobry nie wiem jak będzie z zimą ale na pewno okryję ?
poza kompozycją, która jest lekka, wesoła i niewymuszona, wyjątkowo podoba mi się ta nawierzchnia w tle - cegły na sucho ułożone chyba...
Poznaję dzięki Tobie nowe spojrzenie na naturalny artystyczny ogród, dużo tam inspiracji, fajnie to idzie : )
I jeszcze nocne foty
Trawę przesadzilas z innego - ewidentnie złego miejsca. Za większą kulką szałwia. Druga jest po skodie od werbeny. Z przodu tulipany i narcyzy.
przyleciałam na prezentacje lustra , bo czytam o nim od kilku dni .
nooo to teraz się możesz malować i poprawiać makijaż w ogrodzie do woli . lubię ten efekt powiększenia przestrzeni dzięki lustrzanemu odbiciu .
sorki ja nie oblewam wirtualnie ....nie umiem ...ja tylko w realu . buziam i już tupię nóżkami do wiosny , bo musimy sie spotkać na zaległych wagarach ...pamiętam . jak coś wymyślicie to informować na bieżąco.....zrozumiano .