Święte słowa, Bociusiu... Ja w ub. roku jesienią kupiłam w Wojsławicach ogromną kępę Carex- ??? buuu, nie pamiętam, i łakomie podzieliłam ją na 5. No i mam 5 zdechlaków, tylko jedna wygląda dobrze, choć nader skromnie.
To ta trawka
A co do miskanta, to dostałam sadzonkę Morning Light udziabaną jesienią, i też mi się nie przyjęła.
Tyle mojej wiedzy nabytej przez praktykę
Jeśli jest spora wysokość jaką taras powinien mieć w stosunku do wylewki, czasem budujemy je na elefeetach, które mają regulowaną wysokość, bardzo wygodne to jest, bo poziomowanie nie sprawia problemów.
Kiedy Clematisy zarosną pergolę będzie jeszcze bajeczniej .Zmieniłam tez zdanie o wapieniu u Agnieszki jest naprawdę piękny Choć obie mieszkamy na Jurze to mój kamień jest bardzo brzydki i miękki Ten jest śliczny i muszę go koniecznie sprowadzić Nie powinnam zmieniać krajobrazu innym kamieniem niż wapień.Z różnych powodów nasze ogrody będą podobne Lubimy prawie te same rośliny mieszkamy na zbliżonym terenie Różnica wzniesień u mnie narzuca utworzenie skarp, schodów wzmocnionych kamieniem i wiele innych zbliżonych rozwiązań.Teraz mam dylemat jak to zrobić aby nie zerżnąć Jurajskiego .
Ta kamienna skarpa jest jak brylant, widać żywopłot który bardzo mi się spodobał.Nie ma miejsca w Jurajskim aby nie zachwycało Właściciele tego Raju są tacy jak ich dzieło ,miałam szczęście ich poznać