Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:15, 15 wrz 2013

Do góry
a teraz zagadka

jakie to kwiatki ?

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:12, 15 wrz 2013

Do góry
To szkoda że taka słaba ta Hebe a tak cieszy taki już nasz los cieszyć się póki czas buźiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:12, 15 wrz 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Bardzo pięknie się przebarwia grujecznik. Chciałam go wsadzić na wiosnę, ale nie było.
Czym on teraz pachnie, czy faktycznie szarlotką z cynamonem?
Wsadzę go u siebie kiedyś na pewno.

Grujecznik jest dość popularny i nie powinnaś mieć problemu z zakupem , na pewno warto go mieć
a w dużym ogrodzie miałabym trzy .

Z tym słynnym zapachem to nie wiem co myśleć - od kilku lat wącham i nic każda jesień jest inna i inaczej się przebarwia i w innym czasie, fakt że lubię stać przy nim i gapić na ten pomarańcz
jak była Danusia to mówiła że to może być związane z klimatem albo z ziemią

a może u kogoś pachnie? podobno przyprawą korzenna do piernika

a to zdjęcie sprzed dwóch dni - dziś już sporo liści zleciało bo były przypalone i z suszy

Ranczo Edy 20:08, 15 wrz 2013

Do góry
Witam kochani niedziela się kończy troszkę popadało i chmurki wiszą to wykopki będą lepsze Kasia bawarka dotrzymała słowa kociaki dziękują buźiaki Nati ,Kondziu ,Kasiu i Haniu dzięki za pestki i Debrusia przekonała się do kotków dobrej nocy paaaaa a to takie wynalazłam pocieszne
Ogród u stóp klasztoru 20:07, 15 wrz 2013

Do góry
Alinko moja kawiarenka otwarta od wiosny tj, od maja
a co ciekawe ta jabłonka rośnie za ścianą tej altanki...
więc pal sprzęt i przyjeżdżaj

gratki z okazji setki !!!

byłam na blogu...jestem u Ciebie na bieżąco...

też mam pełnego hibka

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:00, 15 wrz 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
to wrócę popatrzeć
w sobotę i ja będę w ogrodzie, chwasty znowu zyją no i cięcie już mnie czeka i sianie, nie mogę się doczekać

a u mnie chwasty nie urosły takiej suszy niestety nie wytrzymały a ponadto sprawdziło się miejsce gdzie wyściółkowałam koszoną trawą, potem zapomniałam i jak tam teraz poszłam to się okazało że trawa fajnie okryła ziemię i fajnie się tam rozłożyła -

a to stan z dzisiaj mojej Persicarii / zakup dobry nie wiem jak będzie z zimą ale na pewno okryję ?

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:59, 15 wrz 2013

Do góry
Wieczorową porą, dla mnie, to te chwile, gdzie nie myślę, ale marzę już o zimie, budzą się wspomnienia

Ogród u stóp klasztoru 19:52, 15 wrz 2013

Do góry
Buziaki i gratulacje na kolejną setkę ... Kfffiatucha zostawiam

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:52, 15 wrz 2013

Do góry
i moje ulubione brzozy
09.2011

pieniek którego zza tyczki nie widać
10.2011

i aktualne foty

Ogród w skali mikro :) 19:48, 15 wrz 2013

Do góry
alinak napisał(a)
przyleciałam na prezentacje lustra , bo czytam o nim od kilku dni .
nooo to teraz się możesz malować i poprawiać makijaż w ogrodzie do woli . lubię ten efekt powiększenia przestrzeni dzięki lustrzanemu odbiciu .

sorki ja nie oblewam wirtualnie ....nie umiem ...ja tylko w realu . buziam i już tupię nóżkami do wiosny , bo musimy sie spotkać na zaległych wagarach ...pamiętam . jak coś wymyślicie to informować na bieżąco.....zrozumiano .

To jeszcze muszem daszek zamontować i kaloryfer , cobym tam przy tym makijaaaażuuuu nie zmarzła , albo by mnie nie zalało

A co do oblewania ... Czy ktoś tu mówił o oblewaniu wirtualnym ????...... Tylko Real proszę Pani

A ponieważ idea wagarów jest nam zdaje się wszystkim bliska , to mam nadzieję ,że jakoweś wagary kiedyś uskutecznimy

Buziam Alinko ..

Ps. Rdest żyje .. Choć myślałam ,że umrze ... Ale się trzyma , twardy z niego gość dziękuję

W kamiennym kręgu od początku 19:47, 15 wrz 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Fajna zabawa : ostry pierwszy plan , ostry drugi plan . Miłej dalszej zabawy zycze a nam efekty pokazuj.
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 19:46, 15 wrz 2013

Do góry

poza kompozycją, która jest lekka, wesoła i niewymuszona, wyjątkowo podoba mi się ta nawierzchnia w tle - cegły na sucho ułożone chyba...
Poznaję dzięki Tobie nowe spojrzenie na naturalny artystyczny ogród, dużo tam inspiracji, fajnie to idzie : )
Majowo nie tylko w maju 19:41, 15 wrz 2013

Do góry
Mam nadzieje, że będą dobrze rosły. Wszystkie roslinki dostały w dołek dobra ziemie wymieszaną z kompostem.
A teraz czas na relaks
Majowo nie tylko w maju 19:36, 15 wrz 2013

Do góry
I jeszcze nocne foty

Trawę przesadzilas z innego - ewidentnie złego miejsca. Za większą kulką szałwia. Druga jest po skodie od werbeny. Z przodu tulipany i narcyzy.
Ogród w skali mikro :) 19:34, 15 wrz 2013

Do góry
przyleciałam na prezentacje lustra , bo czytam o nim od kilku dni .
nooo to teraz się możesz malować i poprawiać makijaż w ogrodzie do woli . lubię ten efekt powiększenia przestrzeni dzięki lustrzanemu odbiciu .

sorki ja nie oblewam wirtualnie ....nie umiem ...ja tylko w realu . buziam i już tupię nóżkami do wiosny , bo musimy sie spotkać na zaległych wagarach ...pamiętam . jak coś wymyślicie to informować na bieżąco.....zrozumiano .

Majowo nie tylko w maju 19:31, 15 wrz 2013

Do góry
Strawberry jeszcze ma pąki

Moja bajka 19:30, 15 wrz 2013

Do góry
A dynia po prostu rośnie w oczach, nie do wiary
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:28, 15 wrz 2013

Do góry
dzisiaj zauważyłam jak bardzo rozrosły mi się hakone niestety za to żurawki marne...

7.2012

zdjęcie dzisiejsze
Mój mały skrawek ziemi 19:27, 15 wrz 2013

Do góry
kasiek napisał(a)
o widze ze Ania ci spieszy z pomocą
Ja ze swej strony wkleje Ci coś co zmalowałam, jak będziesz chciała to wykorzystasz. Swoją droga ja nie wprowadzałabym zbyt wielu nowych gatunków tylko rozbudowałabym te co mam.
Moja propozycja

I tak - obok trawy która masz dosadż jeszcze 2 trawy tyle ze niższe (myślę też o ostnicach
Zamiast pasa lawendy przeciągłabym te lila wrzosy.
Z tyłu 1 tawuła japońska .
Wrzosowisko po lewej zakonczone wysunietym jęzorem, a środkowy pas to te niedźwiedzie z jedną kępą czegoś eksponowanego - traw , rozchodników itp. w srodku
Powodzenia i Miłej niedzieli

Kasiu dziękuję za odzew , pomoc i poświęcenie czasu buziole

Podoba mi się i na pewno wykorzystam projekt od Ciebie jeśli nie w 100 procentach to na pewno w 90.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:26, 15 wrz 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Danusiowa skarpeta pod tują w końcu nabiera kształtu. Dzięki Danusiu za pomysła !

[/img]

BOOOOMBA !
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies