Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Lilie - Lilium 18:04, 06 sie 2013

Do góry
piękne lilie powyżej , ja również w ubiegłym roku zakupiłam, w tym roku jesienią będę miała dużo młodych do rozsadzenia
Może niedoskonały ale..... 18:00, 06 sie 2013

Do góry
Irenko, miło mi
Marlenko tylko nie tak dosłownie z tym wiotczeniem liści. One same podpowiedzą kiedy podlewać

upał daje się we znaki również ptakom.Jest ich sporo , dużo młodzieży tegorocznej. Naustawiałam pojemników z wodą ale upodobały sobie miskę Diany. Może dlatego, że żółta długo obserwowałam południową kąpiel i może to paradoksalne ale im zazdrościłam

zdjęcia robiłam przez szybę w dużym zbliżeniu
Ściółkowanie kokosem 17:56, 06 sie 2013

Do góry
mata nie nadaje się , trawa również, jeżeli obok zamieszkują bociany. natychmiast po wyściółkowaniu bukszpanów ściętą trawą, bocian wykradał ją do gniazda
Wymianka claudia 84 17:50, 06 sie 2013

Do góry
Wymienię tego oto przystojniaka na listki skrętnika lub szczepkę hoi

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 17:26, 06 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Super miejsce na siestę A dla Was i dla mnie fajna inspiracja. Prosty pomysł, a jaki efekt

Minimalne zdolności stolarskie oraz krawieckie i altana gotowa

cudownie ot wygrać w lotto, ktoś to zrobi, a ja tylko plażing
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:17, 06 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

i podcięłąm w kostkę buksiki, te jasne tylko w kostkę tnę, aby zrobić murek, odżyły www końcu

poczytuje od dawna i "się" ujawniam
Kanciki super ale na drugim zdjęciu to bukszpany? czy trzmielina?
Zdrówka życzę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:07, 06 sie 2013

Do góry
w końcu te cedry widać w skarpetach z bukszpanu, one takie sine, jak kostrzewy, dlatego je dołozyłam

rozplenica w piórkach
Kondziowy Ogród :) 17:06, 06 sie 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
U Ciebie jak widzę stara śpiewka!
Chłopaku! Deszcz popada,kwiatki odżyją! U mnie po tygodniu nieobecności zakończyłam opiekę nad pomidorami zbiorem tego co dojrzało, reszta albo odżyje, albo za tydzień wywalam na śmietnik.
Koniec i kropka! A Ty rób jak chcesz i potrafisz, umiesz liczyć, licz na siebie! Albo zostaw to w ugorze.
Haniu może i stara śpiewka ale coraz bardziej myślę o zostawieniu tego w cholerę i pójścia do pracy na pełen etat bo mi wszystko leci na łeb na szyje a ogród niech szlak trafi jak nie daje sobie rady z tym ogrodem
Róże Davida Austina 17:02, 06 sie 2013

Do góry
Monic napisał(a)
Tranquillity - polecam, piękna nowość Austina. Zdrowa, duże, dobrze zbudowane, trwałe kwiaty.

Podobna do moich NN
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 16:55, 06 sie 2013

Do góry
ot..cisza...
to masz moje fasolkowe drzewo..... fasolki zastępują liście i są też atrakcyjne...
U nas nie przemarznie.. kupuj śmiało I szybko kwitnie, wiec fasolek drobisz sie też szybko..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:53, 06 sie 2013

Do góry
i moje cynie
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:52, 06 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

Kondziu, no chyba zgłupiałeś, popatrzeć można, ale musu mieć tak nie ma!
ja sobie patrzę, a potem i tak po swojemu wymyślam!!
jak zajedziemy do Alinki, to od razu do was, muszę obejrzeć nad czym biadolisz!!

Dokładnie Irenko.. masz rację, a chorowanie z powodu tego, że ktoś może mieć ładniej lub lepiej to .........

A to hortensja Everest

I fasolkowe drzewo

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:50, 06 sie 2013

Do góry
Niesamowite, że agapanty mogą rosnąć w takim miejscu Niestety na moim tarasie takich nie ma, ale za to jest niesamowity widok na stare miasto

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 16:48, 06 sie 2013

Do góry
Haniu, ależ świetny wiersz o dżdżownicy!
to śliczne aksamitki, od Bożenki/Epodlas nasionka, dla ciebie dużo deszczu, mniej gratisów z nimi
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:43, 06 sie 2013

Do góry
a teraz, to co ładniejsze
to połączenie nie razi, chyba że paprocie stąd wywalę i dołoże jeszcze rozchodnik, tak zrobie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:32, 06 sie 2013

Do góry
I kolejne miejsce, gdzie zmiany; dojdą azalie i hortensje, częśc jest w tym moja mała samodzielnie wyhodowana anabelka

a to połączenie mi sie podoba

i znowu i tu walczę; przenosze tu hortensje porozrzucane po ogrodzie, hosty, zostawiłam część liliowców

i kolejne miejsce, przy różach, tu dopiero orka, jednym słowem prawie wszędzie rozgrzebane..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:31, 06 sie 2013

Do góry
Marzenko, te jasne buksiki się zregenerowały same ciachnęłam z nich kostki, jakoś ten kształt im lepiej pasuje
zostawiam foto, wieczorem usunę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:22, 06 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

przeczytałam to i się pogubiłam.... buksiki w kwadrat super, hortki za bukszpanami mniodzio
poczytalam w linku asc o pająku i aż dreszcz mnie przeszedł... u mnie w tym roku masa różnych pajęczyn ale takiega gada na szczęście jeszcze nie widziałam.

i oby Aniu nie było!
też mi te kwadraty lepiej pasują

ten wielki z główką cięłąm w kulę, nie wychodzi mi, więc naprostuję w kwadrat, czyli okrągłe rabaty, a kwadraty w roślinach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:20, 06 sie 2013

Do góry
Aniu, on chyba się nie nadaje w kulki, bo traci na urodzie, więc i łatwiej i lepiej mnie będzie; ciachnęłam wszystkie
tu dokonuję zmian, mianowicie, wylatują szałwie, hortensje i róże, a dojdą wzdłuz całego muru miskanty ML i hakone do końca, już zamówiłam u Finki
widać 2 nutkajskie cyprysy, i goły placyk z chwastami, wokół była szałwia omszona, zamiast niej też będą trawy i poszerzy się przejście
wiosną kwitną tu czosnki, no i rosną tu buki trikolor, które zostają, byleby szybciej rosły,

a tu dalej ta rabata, ale jakby inna, tu piesa niszczyła wszystko, więc wywaliłam lilie i wszystko inne, nie do końca i wsadziłam trawy i rozchodniki, dałąm zdjęcie, i z przodu buksiki i klonik i tylko to...część lili będzie do wykopania wiosną, bo nie wiem, gdzie one teraz jak na płask ziemia tylko
rozchodniki borodwe i jasne i do tego trawki niskie, Finka coś wybierze
kamnienie, to ochrona przed psami, potem zmielone świerki tu sypnę, po tym moje rh ruszyły jak burza

Kondziowy Ogród :) 15:44, 06 sie 2013

Do góry
U Ciebie jak widzę stara śpiewka!
Chłopaku! Deszcz popada,kwiatki odżyją! U mnie po tygodniu nieobecności zakończyłam opiekę nad pomidorami zbiorem tego co dojrzało, reszta albo odżyje, albo za tydzień wywalam na śmietnik.
Koniec i kropka! A Ty rób jak chcesz i potrafisz, umiesz liczyć, licz na siebie! Albo zostaw to w ugorze.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies