Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 13:13, 12 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Aniu osy oczywiście maja swoją rolę do odegrania , podobną zresztą do roli mrówek , są czyścicielami w ogrodzie ale i robią trochę szkód również. wWżyciu nie ma ideałow. Pszczólki takie pracowite , dobry miodek robia a też użądlic potrafia ale nikt ich z tego powodu nie zabija.
Liliowiec i u mnie kwitnie ale posadziłam w suchym miejscu i ma mniejsze kwiaty niz zwykle. Bardzo go lubie, moim zdaniem jest sliczny.Mam nadzieje ze obydwie mówimy o tym samym liliowcu czyli o Kwanso:

ale piękny, chyba pełny takiego nie widziałam
a te od ciebie u mnie kiwyną i cieszę się nimi
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:10, 12 lip 2013

Do góry
Hej Małgoś!
Kowal może i do mnie dzwonił z wyceną w czasie ostatnich 2 tyg., ale mam przekierowaną komórkę na kolegę z pracy... zadzwonię do niego po powrocie bo nie mam przy sobie namiarów. Jak Cię nie pili, to poczekaj z zamawianiem, zawsze zdążysz zamówiuć w necie... ja swoje clematisy posadziłam i zamierzam im dać pergole dopiero wiosną, po co mają się niszczyć przez tę zimę, a powojniki wiele nie urosną do jesieni, myslę wystarczą im kijki bambusowe...
Planowałabym osobną podporę dla każdej rośliny, zobacz, to jedna roslina:

powojniki mają 2-3-4 metry docelowo, więc raczej duże te podstawy muszą być...

Dasz linka do tych co znalazłaś, proszę?
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:09, 12 lip 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Dzisiaj przyjechała wnusia na wakacje, od razu spodobała jej się moja juka

jaka cudna wnusia i do tego cała w usmiechach
nie dziwię się, ze zachwyca się jukką, jest wyjatkowa
Kwiatki i rabatki u Elizy 13:02, 12 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Elizko muszę Ci edopytac te zólnące liście to na dole łodyg czy cały krzak żółknie?

Bożenko, cały krzak żółknie, tylko młode przyrosty zachowały trochę zieleni, reszta się zażółciła Pobiegłam do ogródka zrobić zdjęcie poglądowe, ale ono nie oddaje tego co bym chciała pokazać.

Słoneczny ogród słonecznej safikey 12:53, 12 lip 2013

Do góry
powoli zbliżam się do stanu obecnego na działce

ostatnia jesień o moim ogródku to były głównie smakowitości z warzywnika:

Na działce zrobiłam nową rabatę z wrzoścami i sosną czarną, w tym roku ja poszerzę i zwiększę dołożę do niej wrzośców oraz na dookoła obsadzę lawendą, dobry pomysł??? bo jakaś taka biedna, moja przyjaciólka sie śmieje, że mam taką dużą działkę i zamiast pójść na całość i zrobić duże rabaty to dziubdziam wszystko na kupie i mało daje roślinek? chyba coś w tym jest, chyba będzie fajniej wyglądała, podpowiedźcie?

w drugim końcu żywopłotu z pęcherznic spryskałam i przygotowałam miejsce na nową rabatę, jesień minęła mi na jej planowaniu:

nastała zima 2013 i totalnie nas odcięło od świata
Ogród w skali mikro :) 12:52, 12 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Aniuś .. Ten rodek właśnie musi mieć cień ... Łon się nie luk opalać na mudżina a u mnie patelnia

Masz tą fotkę od góry .. Biegam przez Cię w pidżamce po ogrodzie .. Jaaaa , sąsiad zaraz zawału dostanie

A niech sąsiad też ma coś z życia nie mam na mysli zawału tylko niezłe widoki Czyli Ty w pidżamie... o godzinie 13 Kobito Ty to masz życie

Mnie się miłorząb podoba - tyle że nie wiem jakie ci toto urośnie. Nio rodki lubiom cień ino nie wiem dlaczego przeczytałam, że twój za bardzo zacieniony bylby
Wielka improwizacja dla wnuka 12:52, 12 lip 2013

Do góry
Szybko urósł winobluszcz, jesienią jest kolorowo tylko później badyle niestety wiszą.

Ogród w skali mikro :) 12:49, 12 lip 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
No to jodła koreańska ' Cis' szczepiona na pniu albo koreańska 'Ice Breaker'. U Żurka widziałam
Pozdrów Sebę

Seba dziękuje .., zrobię Wam symulację .. Tej rabaty z czymś na nodze.. .. Mam akurat " wolnego" miłorzęba
Nie będzie za bardzo naćkane ??

Nasz mały raj na ziemi :) 12:47, 12 lip 2013

Do góry
siaaska napisał(a)

i te zamknięte w słoiczkach

Bardzo podobają mi się tak przystrojone słoiki, ale nigdy nie mam czasu żeby takie cuda porobić.
Pozdrawiam
Ogród w skali mikro :) 12:43, 12 lip 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Też sobie pomyślałam o czymś na pniu, może jakaś trzmielina - można ciąć, cienia nie zrobi rh. Żurawki b. ładne - pokaż bardziej od góry zdjecie

Aniuś .. Ten rodek właśnie musi mieć cień ... Łon się nie luk opalać na mudżina a u mnie patelnia

Masz tą fotkę od góry .. Biegam przez Cię w pidżamce po ogrodzie .. Jaaaa , sąsiad zaraz zawału dostanie

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:42, 12 lip 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Moje paznokcie, Pszczółko, jeszcze nie wiem, chyba lila róż. Z tym , że nie wiem czy na pewno! Przewaga błękitu aktualnie w ogrodzie. Dzielżanów nie mam.
Co do kulek,są uplecione z pędów bluszczu pięciolistkowego wiosną, i posadziłam na patyczku mniejszą na większą, A powojnik zrobił swoje!

Zbyszku, nic nie wiem o muszkieterach? Ja pisałam o budrysach.

Świecznica będzie miała 3 kwitnące pędy, jeżeli jej wiatry nie zmogą.

ta odmiana ma cudownie pachnące kwiaty niestety moja połamała Dżaga i z wąchania w tym roku nici, a inne za młode, z reguły na drugi rok od posadzenia kwitną
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:39, 12 lip 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Kompozycje, drzewa, firletki i lawendy, super. Te z żurawkami też, i Anabele.
Buziaki z big lilią.

Weroniko, czym ją karmiłąś, wyjatkowo wielka i piękna!!!
o ile pamiętam, cos kupiłąm wielkiego, ale gdzie posadziłam, to juz nie wiem
moja kochana, naparstnica od ciebie zabiera się do kwitnienia i jeżówka też
Ogród do kwadratu 12:31, 12 lip 2013

Do góry
gusiarz napisał(a)

Jejku boskie te miskanty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 12:30, 12 lip 2013

Do góry
Dziś kwiatek na kolejnej

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:24, 12 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)

To są te limki w zeszłym roku sadzone??? Niemożliwe przecież, pamiętam odstępy między sadzonkami....

Kasiu, te sama ja sama zdziwiona, bo limki dzięki Danusi u mnie zagościły
to lipiec 2012
Ogród w skali mikro :) 12:24, 12 lip 2013

Do góry
Wczoraj miałam dzień akcji .. Uwielbiam takie dni ,zwłaszcza kiedy raczej wiele się po świecie nie chodzi mając chłopa w gipsie .. Najpierw u mojego syna był nocny gość.. Tej samej płci ,żeby nie było.. Potem dojechała gościa mama , siostrzyczka , kolega i tatuś .. W sumie 8 osób na obiedzie .. Dziewczynki , ale było szaleństwo

Potem jak wrócili do domu a ja odruzowałam dom .....poszłam sadzić ..,

Nooo i co , może być ???... A do końca rabaty chyba kosodrzewina ,żeby już nie dziczyć i troszku kolorystycznie uspokoić.....
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:23, 12 lip 2013

Do góry
Zawitka najprostsza metoda jeżeli wyrastają niżej (lub z ziemi) niż normalnie wyglądające pędy to będzie dziczka , musisz jednak postudiować bo to temat rzeka

Ania jak zwał tak zwał fajny jest i już
dzisiaj chyba wszędzie pada to jeszcze wczorajsze

Hanabi Rose h.ogrodowa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:15, 12 lip 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Dużo roboty zrobiliście ile kompostu będzie

oj będzie jeszcze czeka nas zbieranie szyszek
a to moja nowa rabata, powoli coś juz widać z nazwy angielska

Przedwiośnie ogrodu..:) 12:09, 12 lip 2013

Do góry
Przedogródek przygotowany do sadzenia: widok z okna na jeden ze stożków

Wczoraj zrobiłam jakis wstepny plan:

w rogu obwódka z bukszpanu
potem pas lawendy i zurawki
Obok sożków po 2 kule z bukszpanu
Pod murem RH białe (?)
Przed serbami Hortensje Limki i nie wie co przed nimi i co przed Rh
A może ktos ma lepszą wizję?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 12 lip 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Nie nadążąm Co Wy tam wyprawiacie! Zmiany wielkie, pracy mnóstwo, ale rozumiem, jak się kocha psy i ogród, to trzeba zrobić wszystko, by żadne nie cierpiało.
A to jest wielka sztuka.
Piękne zmiany, a i ekologia jaka, no słów brak z podziwu!

A to co nas tak rozśmieszyło, to słowo, które miało nam zapewnic radosny wyraz twarzy na zdjęciu. Ja myślałam, ze to 'cheese', ale okazało się, że to.....

już sobie przypomniałam po Twoim wpisie
generalnie muszę się przyznać, że nie używam za wiele chemii, czasami tylko na chwasty na chodniku, a tak pozwalam naturze radzić sobie samej

orszelina, po raz pierwszy zakwitnie, posadzona w 2010 roku

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies