Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród przydomowy - Hosty 11:03, 04 sie 2013

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:03, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Nati, fajnie że zajrzałaś do mnie,ale ja w sprzwach nasadzeń też mam duży kłopot, bo nie bardzo potrafię .Szukam po ogrodach u innych jak to robią i drogą prób i błędów planuję Wyjdzie to zostawiam nie wyjdzie to do zmiany . Myślę że musisz zacząć od wyższych drzew przy ścianie i włączać rośliny lubiące słońce wysokością w dó łod ściany Popytaj innych i pooglądaj Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę sukcesu choć nie szybko to będzie --trza się uzbroić w cierpliwośc ogrodniczą

no włąsnie cierpliwości u mnie mało ale wiem że to wada ogrodników i się staram a na te drzewa to się cn
hyba nie doczekam chcę też na działce tej drugiej ze skalniakiem sadzić brzozy itu chyba też posadzę nie sa kłopotliwe tylko zaśmiecają a ja lubię porządek na ogrodzie taki wymuskany i boję się że będzie mnie denerwować ale wolę chronić rośliny żeby ładnie wyglądały dziękuję za rady
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 11:02, 04 sie 2013

Do góry
zawitka napisał(a)
Witaj Nati, fajnie że zajrzałaś do mnie,ale ja w sprzwach nasadzeń też mam duży kłopot, bo nie bardzo potrafię .Szukam po ogrodach u innych jak to robią i drogą prób i błędów planuję Wyjdzie to zostawiam nie wyjdzie to do zmiany . Myślę że musisz zacząć od wyższych drzew przy ścianie i włączać rośliny lubiące słońce wysokością w dó łod ściany Popytaj innych i pooglądaj Pozdrawiam Cie serdecznie i życzę sukcesu choć nie szybko to będzie --trza się uzbroić w cierpliwośc ogrodniczą

no włąsnie cierpliwości u mnie mało ale wiem że to wada ogrodników i się staram a na te drzewa to się cn
hyba nie doczekam chcę też na działce tej drugiej ze skalniakiem sadzić brzozy itu chyba też posadzę nie sa kłopotliwe tylko zaśmiecają a ja lubię porządek na ogrodzie taki wymuskany i boję się że będzie mnie denerwować ale wolę chronić rośliny żeby ładnie wyglądały dziękuję za rady
ogrodoweimpresjejolki 10:59, 04 sie 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Piękne jeżówki a zapach kopru aż tu czuje Pozdrawiam serdecznie Jolu i życze miłej niedzieli

Ja uwielbiam zapach kopru zarówno świeżego (zapas na cała zimę już w zamrażarce), jak i takiego dojrzewającego. A nasionka wiadomo - wystarczy je poruszyć

Ta hortensja ze strachu, że ją wyrzucę, wydała jeden kwiat ..

Tobie tez miłego dnia
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:57, 04 sie 2013

Do góry
Jola bo one takie są

Ania no myślę że nie wywalisz

takie małe zawsze się zmieszczą

Sundae Fraise....................................................................................... i Bobo

Bobo

Ogród Dominiki 10:57, 04 sie 2013

Do góry
ogrodoweimpresjejolki 10:54, 04 sie 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Piękne macie jeżówki. Zobaczę co wyrośnie u mnie (dostałem od Ani asc). Pozdrowienia niedzielne. Widziałem na Fb wielkie żaglowce. Piękny jest Szczecin.

Szczecin pięknieje powoli, ale Wały Chrobrego to reprezentacyjny punk Szczecina i jeszcze te żaglowce
Moja kolekcja jeżówek się rozrasta

Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:54, 04 sie 2013

Do góry
Zebrinusy kupiłam małe i już są takie.
Ogród Dominiki 10:52, 04 sie 2013

Do góry
Wklejam, wklejam
ogrodoweimpresjejolki 10:51, 04 sie 2013

Do góry
Joku napisał(a)
U mnie też w nocy była burza. Może tę moją słyszałaś? No i mocno popadało. Przyjemnej niedzieli!

W Szczecinie tez nieźle lało, ale niestety nie nad moja działka tylko nad Wałami Chrobrego, gdzie są finały zlotu żaglowców Tall Ships Reces Ale w nocy chyba i nad działka podało, wieczorem sprawdzę.

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 10:48, 04 sie 2013

Do góry
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 10:28, 04 sie 2013

Do góry
Nati napisał(a)

Nati, żurawki piękne!
W jakich odstępach je wsadzałaś, bo ze zdjęcia wydaje się, że bardzo blisko? Za rok to będą wielkie kępy i te które wolniej rosną będą zagłuszone. Zrób najlepiej zdjęcie z bliska, bo ja okularnik i może nie widzę za dobrze
Pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 10:26, 04 sie 2013

Do góry
Póki co stoję z robotą na rabatach... nigdzie nie mogę dostać bukszpanowych kul mus czekać, moze po 20 sierpnia... ehhh muszę uzbroić się w cierpliwość aktualnie prace przy dachu
W stożki pójdą chyba ptasie łapki, ciagle się zastanawiam i do tej pory stoją w cieniu i czekają
Natomiast u koleżanki widziałam hortensje podsadzone żurawką paprika i brzegiem runianka, wyglądało to całkiem fajnie co myślicie ?
O runiance pomyślałam też pod wielką kulą. Na pewno wygodniej byłoby przystawić drabinę do jej obcinania niż pomiędzy kulki i żurawki. Za ten fragment zabiorę się na wiosnę więc mam jeszcze sporo czasu do namysłu ale sugestie mile widziane

Pierwsza kwitnąca limka na nowej rabacie

Pozdrawiam niedzielnie
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:19, 04 sie 2013

Do góry

Buziaki Aniu, do następnego
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:17, 04 sie 2013

Do góry
Nie wywalaj bylin...... zabraniam...... one wnoszą zmiany pór roku, odróżniają maj od czerwca, a lipiec od sierpnia.... dają kolory i zmienność czasu.....
U mnie lobelia rośnie od południa, koło czegoś co wyleciało z głowy ale wodę pije, wiec jak tylko podlewam kwiatki to zawsze i dla niej coś naleję, albo nie naleję bo zapomnę, daje radę.. ale lepie jak ma mokrzej I długo kwitnie
Moja siedzi tu już 4 sezon
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:17, 04 sie 2013

Do góry

pozdrawiamy

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:15, 04 sie 2013

Do góry
Aniu, dopiero teraz mam chwilkę - wczoraj wsadzałam rośliny od Ciebie, a później wykopywałam cała jedną rabatę z przodu, bo murek będzie burzony i robiony od nowa (pogoda dla roślin okropna, żurawki już dziś przyklapnięte mimo podlania ). Mój M może być u Was jutro około 8.30-9, bo w tygodniu już nie da rady (przez ten murek) - pasuje Wam?
Mam kilka zdjęć, część robionych przeze mnie, ale większość przez moją Kinię, więc wybaczcie jakość
próba uchwycenia ważki

Niezadowolenie i obraza Karolka, bo zjedli już wszystkie borówki
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:59, 04 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu witaj, to będzie nowa przygoda ogrodnicza

Irenko to nowy kłopot, bo nic już mi się nie mieści w tym ogrodzie śliczny awatarek, pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:53, 04 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Anuś powolutku..... zdrowie najważniejsze...

Wiem wiem Aniu, powolutku
Kwiatowy ogródek Monteverde 09:51, 04 sie 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
Aniu i ja się witam w nowym wątku- najlepszego na nowej drodze życia

Martabartek dzięki, ale to jest stara drogamiłej niedzieli, jak się pozbieram podam adres to wpadniecie do mnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies