Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje zmagania ogrodowe

Moje zmagania ogrodowe

Welka 16:56, 23 sie 2013

Kochani, przede wszystkim dziękuję za zaglądanie i pamięć, bo ja ostatnio z tym mam problem i nawet nie mam kiedy zobaczyć co u Was.
Sebek, dziękuję
Beata, motyle na pinky winky są przez kilka dni, później już nie siadają, nie wiem z czym to jest związane, ale dziś na przykład ani jednego motylka nie było, a na innych hortensjach jakieś pojedyncze egzemplarze się trafiają.
Bożenko, pracowitość wyszła mi bokiem, dziś organizm się zbuntował i nie miałam nawet siły podjazdu pozamiatać po wczorajszym wywożeniu gliny, także przymusowo odpoczywam.
Aniu, przedwczoraj przerobiłam z 10 kilo pomidorów oraz trochę ogórków i zapowiedziałam M że jak jeszcze będę chciała robić jakieś słoiki to niech je pobije, bo szybciej się wykończę niż je przejemy, także ogórki gruntowe powyrywałam (zaczął łapać je przy okazji jakiś przędziorek albo inne paskudztwo), ale z pomidorami jeszcze z raz będę musiała się zmierzyć
Tess, teść i M znoszą jeszcze cierpliwie moje wizje, więc muszę to wykorzystać, ale jeszcze tyle u nas do zrobienia, że muszę zacząć powoli dawkować im moje plany, żeby ich nie wystraszyć
Welka 17:01, 23 sie 2013

Może kilka zdjęć z ogrodu
rozchodnik Mr Goodbud

horti hayes starburst

rozchodnik nn

rozchodnik dark knight

Welka 17:06, 23 sie 2013

Lista moich chciejstw pierwszy raz się pomniejszyła o dwie pozycje, najczęściej coś do niej dopisywałam, a teraz w końcu kupuję to co mam zapisane
jodła kohouts icebreaker (czeka w doniczce aż skończymy robić murek)

Z Holandii przyjechały hosty, przede wszystkim Ice Age Trial (zakochałam sie w niej po zdjęciach Izy Kuklika)

przy okazji jednej paczki wzięłam jeszcze Grand Marquee

i Lakeside elfin fire
Welka 17:11, 23 sie 2013

limka

u dziadków wypatrzyłam wielką metalową balię, śmiali się ze mnie po co mi ona, a po to: niewątpliwy wpływ ogrodowiska, najbardziej chyba kompozycji Danusi

rozplenica

chyba to cotula, sadzonka od Megi

turzyca chyba Bronzita

Ciasto do Kubusiowa upieczone, sadzonki siewek żurawki przygotowane, teraz lecę po sadzonki truskawek i już nie mogę doczekać się jutrzejszego spotkania.
Pozdrawiam
Madzenka 22:06, 23 sie 2013

Ależ piekna kompocyję w bali zobaczyłam. Śliczne te Twoje bronzity! Moje jakoś nie mogę wkomponować w ogród...
Mala_Mi 19:30, 24 sie 2013

rozchodnik Mr Goodbud -fajny...
a hosty z Holandii zmawiałaś internetowo?
Nati 20:10, 24 sie 2013

wow! a napiszesz gdzie zamawiałaś funkie bo widzę że one w ogóle są niedostępne faktycznie ciężko je dostać w polsce, a nazwę trochę źle napisałaś nie trial tylko trail bo szukałam w necie, tak piszę żebyś dobrą nazwę miała
Welka 10:07, 25 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ależ piekna kompocyję w bali zobaczyłam. Śliczne te Twoje bronzity! Moje jakoś nie mogę wkomponować w ogród...

Marzenko, moja mama ciągle twierdzi, że one uschły albo przemarzły, bo jakieś takie brązowe, to może lepiej, że Ci w ogród się nie komponują
Welka 10:09, 25 sie 2013

asc napisał(a)
rozchodnik Mr Goodbud -fajny...
a hosty z Holandii zmawiałaś internetowo?

Rozchodnik to tegoroczny nabytek, zobaczymy jak się będzie rozrastał.
Hosty zamawiałam z koleżanką z innego forum i to ona zajęła się całą procedurą zamawiania przez internet, ja tylko pieniądze jej przelałam
Pozdrawiam
Welka 10:11, 25 sie 2013

Nati napisał(a)
wow! a napiszesz gdzie zamawiałaś funkie bo widzę że one w ogóle są niedostępne faktycznie ciężko je dostać w polsce, a nazwę trochę źle napisałaś nie trial tylko trail bo szukałam w necie, tak piszę żebyś dobrą nazwę miała

Hosty są od Jana van den Top, linków mieliśmy nie podawać (chyba), ale jak wpiszesz w google to Ci się pokaże odnośnik do jego sklepu.
Hosta to oczywiście Ice Age Trail, pogrubię, bo już nie mogę edytować. W kapowniku mam dobrze zapisane, to zrobiłam przestawkę, dzięki