Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród z pergolą 21:21, 03 lut 2017

Do góry
dokładnie dla mnie zima może się już skonczyć
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:41, 03 lut 2017

Do góry
dobra, dobra a planik pokażesz?
Działeczka Asi :) 20:06, 03 lut 2017

Do góry
asiak napisał(a)

Aniu, nic nie zaplanowałam, bo jestem "noga" ogrodowa. Nie wiem, co z czym pasuje, jak zestawiać rośliny... Jak na fotce widzę, to jest pięknie, a nie umiem nawet przenieść tego do siebie

jak słonecznie to daj lawende, szalwie, stipe a jak cieniście to moze przywrotnik, ice dance... ja tez jeszcze nie czuje się znawcą, raczej uderzam w znane i minimalistyczne nasadzenia
Ogród z pergolą 20:02, 03 lut 2017

Do góry
jestem, jestem
narciochy oczywiście cu-do-wne!!! kocham

ogrodowo oczywiscie jak u wszystkich nie dzieje się nic 20cm śniegu, mróz i ziąb - zima pełną gębą. jedyne co widac aktualnie w moim ogrodzie to tuje, świerki, pędy hortensji i stipy
prognozy wskazują ze wiosna od marca, pewnie pod koniec lutego śniegu juz nie będzie ale ja chciałabym choć w marcu móc już wysiać gorczycę.
pozdrawiam
Działeczka Asi :) 19:45, 03 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

Asiu a moze wysokie trawy?gracek, ml.. i po lewo miedzy szklarnie a tuje tez?
a w nogi coś juz tam zaplanowałaś?

Aniu, nic nie zaplanowałam, bo jestem "noga" ogrodowa. Nie wiem, co z czym pasuje, jak zestawiać rośliny... Jak na fotce widzę, to jest pięknie, a nie umiem nawet przenieść tego do siebie
Działeczka Asi :) 19:43, 03 lut 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Ewa te grube linie na planie to tak są ułożone krawężniki

Muszę gdzieś umieścić te rośliny, które mam I dlatego myślałam, że z lewej strony wsadzę tą tuję z tymi maczugami, ładnie je przytnę. Później róże, no i na końcu chciałam dać tą różę pienną i obsadzić ją czymś, żeby było ładnie.

a doczytalam że po lewo chcesz tuje
ale dodalabym tam trawy bo późną jesienią/zimą róże szału nie robią i wtedy trawy przykują uwagę
jakie maczugi? na nozce coś zimozielonego? to może za róże?
coś jak u Ewy
https://pl.pinterest.com/pin/166422148709724156/
Działeczka Asi :) 19:39, 03 lut 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Dziewczynki, tutaj właśnie chcę wsadzić te róże, których nie mogę wybrać

W tej chwili ta rabata jest wytyczona w całości krawężnikiem, tak jak na załączonym planie.

Nie wiem, co wsadzić w tym zakreskowanym miejscu. Czy będzie tu pasować róża pienna?
O taka

Dziewczynki pomóżcie mi plisss, bo ja nie umiem

Asiu a moze wysokie trawy?gracek, ml.. i po lewo miedzy szklarnie a tuje tez?
a w nogi coś juz tam zaplanowałaś?
Ogród w remoncie 19:04, 03 lut 2017

Do góry
Kasia jestem coraz bardziej ciekawa Twojego ogrodu myślałaś o założeniu wątku? mam wrażenie ze masz ogromne doswiadczenie
Podmiejski ogródek 13:07, 03 lut 2017

Do góry
fajny pomysł podrzuciła też Ania z tym nawiązanie z cegieł, taki postument to mały koszt w budowie a fajnie nawiąże do kominka
mi się Twoje krawężniki tez podobają, masz wyjatkowo dzięki nim. wogole mam wrazenie że mocno kreatywną osoba jesteś.
ja teraz szukam inspiracji na tanie odnowienie kawalerki, masz jakies blogi czy podpowiedzi w tym temacie? będę kuchnie przenosić do salonu (jako aneks)a z kuchni chce zrobić dodatkowy pokój
narazie wymyśliłam tylko zeby odmalować całość na bialo, na najdłuzej scianie w salonie namalować pionowe grube pasy szare aby "podnieść" wizualnie...a tym nowo powstałym pokoju wstawie duze wyrko i połoze mięciutką wykladzine dywanowa, co sadzisz?
i niewiem ale kojarzy mi się ze miałaś boazerię gdzieś i ją odnawialaś? bo tam cały przedpokój w tym jest i niewiem co z nim zrobić..?
jak nie chcesz zaśmiecać sobie watku to mozemy przejść na priv
Podmiejski ogródek 12:53, 03 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
chyba zależy na co chcesz z niej patrzeć a z dereniami też bym zwróciła uwagę gdzie będzie je zima ładnie widać

Chyba będę musiała poprzymierzać tą ławeczkę

A derenie czy tu, czy tam będą na tle cisa, więc dużej różnicy chyba nie będzie.

Muszę się dobrze poprzyglądać tej rabacie i poobracać w myślach różne kombinacje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies