Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w Holandii 19:23, 03 lip 2013

Do góry
donice też się zagęściły

ale hortensje w tych donicach już nieco zbrązowiałe
Ogród w Holandii 19:20, 03 lip 2013

Do góry
człowiek uczy sie całe życie jak wiadomo i oto ja na stare lata też czegoś się dowiedziałam. Otóż łączenie rabaty tulipanowej z bylinową ma swe zalety, ale ma i wady. Tulipany potrzebują sporo nawozu, natomiast byliny znacznie mniej. Podsypane solidnie przy okazji tulipanów wyrosły dwa razy większe niż być powinny. w rezultacie moje kłosowniki mają po 2m wzrostu, niewielkie póki co kłoski (może urosną, oby!) i zasłoniły werbenę , która usiłuje za ich plecami dowlec się do słońca. Szanse ma niewielkie.

za to największe pozytywne zaskoczenie to mini ogródek warzywny. wszystko porosło niesamowicie i to bez grama nawozu! Jestem zdumiona po prostu!
brokuły

kalafior

sałata głowiasta

Leśne Wzgórze 19:16, 03 lip 2013

Do góry
Wszystkich podglądających uprasza się o pomachanie - co by mój monolog nie był zbyt długi

Wyszłam na na taras by cyknąć parę zdjęć, patrzę w lewo i coś mi mignęło

nie minęła sekunda, a ta ruda kita była już na wierzchołku (ten gagatek trochę bardziej płochliwy niż reszta):

owoce mojego jaworu

i prawie cały jawor (na dole widać malutką schwerini)

Grembosiowo 19:15, 03 lip 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
A, jeszcze nowa budowla w ogrodzie- studnia z deszczówką, przymierzamy się do grilla .

Sudzienka wpasowała się idealnie, jakby tam była od zawsze
Ogród w Holandii 19:13, 03 lip 2013

Do góry
Po greckich wysuszonych pejzażach holenderska zieleń, wypasiona na ciągłych deszczach, daje chwilę wytchnienia. N aprawdę się ciesze, że nadal jest raczej chłodno, słońce wychodzi tak na chwilę i od czasu do czasu pada deszcz. Co za ulga po 36C od 8 rano w cieniu!
A zatem zieloności:

hortensje Annabelle

i ostatnie czosnki
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 19:08, 03 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Moje najwyższe mają całe pół metra... tak zabiedziłam, ale wyhodowałam z nasionek.. i zaczyna kwitnąć.. wypierdek mamuta.. ale ona jeszcze pokaże Tak mimo woli

no właśnie w drodze od nasionka do roślinki to ja jestem beznadziejna ... potem jakoś ... nawet pikować mogę ale od nasionka ... nawet bazylia mi się buntuje
Mój mały raj na ziemi :) 18:47, 03 lip 2013

Do góry
no i na koniec taras (the fairy, szałwia, trawy...)

lovely fairy

Mój mały raj na ziemi :) 18:41, 03 lip 2013

Do góry
na prośbę Any_art ławeczka z rh.... ciemno tu (i przyjemnie chłodno ) ale co nieco widać....

Mój mały raj na ziemi :) 18:33, 03 lip 2013

Do góry

ławeczka.... lubię ten fragment

Leśne Wzgórze 18:31, 03 lip 2013

Do góry
Przepraszam, że musieliście czekać byłam nakarmić komary

Ponieważ Netka dopytywała o trawnik pod drzewami chciałabym Wam pokazać, że mój las nie taki gęsty jak go malują

i dość dużo (przynajmniej latem) światła jest:

Ogród w skali mikro :) 18:28, 03 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Podrażniłaś mnie Dzisiaj jadę jeżówki sadzić, obfocę moje kobeątka, zobaczysz jakie cuda mam...
Miłego

To siem cieszem ,że mi się udało ... Obfocaj , potem będziemy radość mieć ...

Aaaaa... Moja Kobea ma już mikro pączki kwiatowe ... To obok liścia , takie dziwne

Mój mały raj na ziemi :) 18:21, 03 lip 2013

Do góry
ziółka na studni

pocztówka z Anglii, jak pięknie to ujęła Konstancja i coś dla wielbicieli patyny, kompozycja z cienia

koło schodów i za nimi....
Mój mały raj na ziemi :) 18:13, 03 lip 2013

Do góry
stałąm dzisiaj w kuchni (czas przetworów ) miałam taki piękny widok, że aż pobiegłam po aparat !

a jak pobiegłam, to już obfociłam co nieco ....

i z daleka

oraz w detalu

niestety słonko za mocne i nieładny kontrast na zdjęciach.... muszę powtórzyć
Co z tym ogródeczkiem począć 17:19, 03 lip 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Mówiłam że nie jestem w gorącej wodzie kąpana guzik prawda ,już nie mogłam dzisiaj wytrzymać

I proszę efekty

Bardzo podoba mi się ta rabatka prosto i pięknie
ogrodoweimpresjejolki 16:41, 03 lip 2013

Do góry
jotka napisał(a)

No ja już dzisiaj byłam Dama, bo wszystkie cięższe prace wziął na siebie M. On też pierwszy wypróbował taczkę Wiadomo, mamy wspólność majątkową od 37 lat to i moją imieninową taczkę mu dałam w użytkowanie

Pokaże prace wykonaną przez M.
Koło ławeczki w planach były hosty na przemian z Tawułkami. Widziałam u kogoś taki zestaw i bardzo mnie zainspirował Tam jest półcień więc akuratne miejsce dla cieniolubnych

W poniedziałek kosmetyka i będzie ślicznie

a ta hosta nad płotkiem limonkowe brzegi i ciemny środek taka duża jeśli znasz nazwę proszę napisz chora jestem na ich punkcie a nie mam dużo cienia ale gdzieś poupycham
ogrodoweimpresjejolki 16:37, 03 lip 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Bo ten kwiatek na parapecie, to nie była tylko ozdoba, ale i kontakt z przyrodą A teraz prościej "plastikowy" kupić, bo taniej i dłużej stoi. i w pralkę lub zmywarkę można wrzucić ...Oj, człowiek coraz bardziej oddala się od natury, a powinien z nią żyć w zgodzie...

co trochę to piękniej i moje hosty ukochane jeśli mogę prosić o nazwę ta po środku ciemno zielona z jasnym limonkowym środkiem i obok po prawej też z tych niebieskich trochę mniejsza bardzo ładne są a ja też kolekcjonuję
ogrodoweimpresjejolki 16:35, 03 lip 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Haniu, fajnie się dzielić Moje rozrastają się szybko, a dodatkowo powiększyłam swój stan posiadania Nowo kupione od razu podzieliłam na 3, bo takie były możliwości . Żurawki tez spisują sie po jesiennym podziale

no i żurawki moje ukochane przepiękne u ciebie moje dopiero się rozrastają
ogrodoweimpresjejolki 16:33, 03 lip 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Kiedyś Wam pisałam, że wzdłuż warzywniaka M. zrobił mi ścieżkę ze starych płyt chodnikowych. Roślinki wokół nich "łagodzą " ich widok

przepiękna lawenda swoją posiałam zbyt późno i czekam jeszcze na kwiatki, pozdrawiam i dziękuję za odwiedzinki
Ranczo Edy 16:20, 03 lip 2013

Do góry
hosta i czekam na liliowce a w dalszym planie perukowiec słaby bo zmarzł z zimy
Ranczo Edy 16:14, 03 lip 2013

Do góry
a to dzisiaj nie mogłam się powstrzymać pozdrawiam serdecznie kochanych odwiedzającychtawułka rojnik wiciokrzew
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies