Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w budowie - nieustającej 10:50, 03 lip 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Moje wejście do domu lubię teraz najbardziej, a właściwie od teraz lubię najbardziej.

to prawda - wejście do domu przecudne, jest zachętą do wstąpienia i dalszego zwiedzania!
zaglądam i podziwiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:49, 03 lip 2013

Do góry
Jako, że fachowo zapodałam kilka nazw.. to teraz mogę pomiszungować po swojemu
Moje tawuły w tym roku są do d.... ale pokazuję Izie jakie mam... mam gdzieś jeszcze ale zarosły.. i trzeba poszukać.. ale były chyba różowe...
Ciemnobordowa

Majtkowy róz (majtki po praniu w "beleczym" i wysłużone)

Widać czerwoną i biała...zarosły, chorowały i są mikrusy z wiegaśnych...... bo mi też padają rośliny, chorują itp itd.... ale jaka opieka takie i efekty......

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:46, 03 lip 2013

Do góry
Konrad... buziam i tulisiam też
Dla Ciebie mój miszung......

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:45, 03 lip 2013

Do góry
Kindzia... pogoda.. suszy teren..... będziesz mogła sadzić..... ale zapowiadają u nas codziennie burze... szlag mnie chyba na pogodę trafi.
Lelije Te już z gruntu i nie przyspieszane doniczkowo, bo rosną u mnie dłużej....

LANKON cytat ze strony Lilypolu

Lankon to zapowiedź futurystycznych lilii. Jest krzyżówką Lilium longiflorum z Lilium lankongense. Ten drugi gatunek rośnie dziko w Chinach i Tybecie oraz charakteryzuje się specyficznym gęstym nakrapianiem co udzieliło się tej odmianie. Chłodne noce powodują bardziej intensywne barwy tej lilii, natomiast ciepła pogoda daje bledsze bardziej mleczno białe kwiaty.

Chociaż lubię intensywne kolory, to ta lilia tak mi sie rok temu spodobała, że jesienią dokupiłam i dosadziłam dodatkowe 2 szt. (tamte już dano przekwitly bo były z "doniczki", a te po 2 zimach w gruncie Przerosły mnie...

Nappa Valey

I z oddalenia..
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:44, 03 lip 2013

Do góry
O jeżżżżżżżuuuuuuuuuuuuuuuuniuuuuuuuuu!!!!! 5 dni bez internetu, telewizji i telefonu - dosłownie już mi się mózg zla(n)sował!!!! Rachunki zaległe popłaciłem, bo by mi jeszcze prąd odcięli.....Wtedy żylibyśmy jak Amisze

Za chwilę postaram się odpowiedzieć na Wasze pytania, prośby, wnioski i zażalenia - o ile takie wystąpią

A wracając do piąąątku - a właściwie soboty Imprezka się udała - i to jaaaak O wiele lepiej się bawiłem niż na swojej 18-tce O czwartej nad ranem już byłem w łóżeczku Jak rano Mama z Babcią weszły do domu to doznały szoku......Bo w dwie godziny perfekcyjnie posprzątałem dom i nie mogły wyjść z zachwytu, że dom tak wygląda po przyjęciu tylu ludzi

W niedzielę wybrałem się do Krakowa po pieska i na wyprzedaże, ale jeszcze słabo.,....W końcu dziecko wyprzedaży jestem Jeszcze tydzień, dwa i wszystko będzie na -70% - a moja lista "MUST-HAVE" się wydłuża Po południu spotkałem się z Sylwią i podarowała mi żurawki.....Ale one śliczne!!!! I jeszcze jak duuużoooo - (nie) dziękuję Ci Sylwia przepięknie jeszcze raz
A wracając do pieska - a właściwie suczki - jakieeee to słodkie!!!! I mieści się w dłoni

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:33, 03 lip 2013

Do góry
Odwyk Szalona był wczoraj... a rano zaspałam... wiec też wpadłam na chwilunię.. z dzisiejszymi fotkami.....
Bo historia lotosu mu mieć teraz codziennie swój epizod i zapis.. tak z kronikarskiego obowiązku..

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:33, 03 lip 2013

Do góry
absoluttnie się nie gniewam, przecież piszę że mi się nie widzi to jedyna rabata na kórej nie zrobiłamm nic...
powinno być tak

ale mój M nawet słyszeć nie chce bym zniszczyła zawijasy...pozatym dokładnie tak się nie da bo przy brzegach koski panowie brukarze pozwolili sobie zrobić soooolidną betonową podbudowę i nic przy krawędzi nie da rady wsadzić.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:31, 03 lip 2013

Do góry
Witajcie... ależ dziś pogoda
Chłopak też tak twierdzi... i śpi w cieniu klona ...... takiemu to dobrze ..

Pszczelarnia 10:31, 03 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Dla Ciebie widoczek z arboretum...... od razu o Tobie pomyślałam

To ja chyba sobie takie coś zapodam. W łubiny na rok przyszły.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 10:21, 03 lip 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
nie masz prawa do tego "mimo" ... ...

cleome jak nic i z moją cegła ...

Moje najwyższe mają całe pół metra... tak zabiedziłam, ale wyhodowałam z nasionek.. i zaczyna kwitnąć.. wypierdek mamuta.. ale ona jeszcze pokaże Tak mimo woli

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 10:11, 03 lip 2013

Do góry
Alu, to jest stipa tenuissima pony tails, rośnie - jest śliczna, zwiewna, delikatna

Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 09:50, 03 lip 2013

Do góry
Sonka napisał(a)

Sonka, a co to są za trawki??
Co z tym ogródeczkiem począć 09:35, 03 lip 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Mówiłam że nie jestem w gorącej wodzie kąpana guzik prawda ,już nie mogłam dzisiaj wytrzymać

I proszę efekty

Może jak by te bukszpany były wyższe to by ładniej wyglądało ,ale mi i tak się bardzo, bardzo podoba .
A na tą pustą ścianę już mam pomysła ale jeszcze muszę przemyśleć i wtedy wam powiem

Jak by w środku były dwie Lariski pełniej by było ,ale nie mam wiec będę próbowała szczepić

Wiecie że nawet mój M dzisiaj powiedział że ładnie

No bo prawdę mówił chłopina...ŁADNIE!!
W cieniu - zacieniona 09:24, 03 lip 2013

Do góry
Aniu M., wklejam listki dzwonka ten z lewej to mój...a z prawej od Ciebie...znacznie się różnią...
ogrodoweimpresjejolki 09:18, 03 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piekne tło z tego kopru, bardzo dorodny Ci urósł.Pozdrówka.

Dzisiaj koprowe żniwa
Marek kosi trawę a ja koper

Nie pokazywałam Wam mojego jedynego iryska. To niniejszym czynię Irysy kilka lat temu wysiedlone za ogrodzenie znalazły nowych właścicieli. Ostał się tylko ten Może wrócę do irysów ???

wszystkim zaglądającym życzę takiej pogody jak u mnie jest w tej chwili: bezchmurne niebo, ciepło umiarkowanie i słoneczko Na temat zapowiadanym burz w godzinach popołudniowych nie wypowiadam się ...
Ogrodowa terapia-ogród z periodycznym przesadzaniem 09:17, 03 lip 2013

Do góry
moje aktualne piękności, mój ogród nie jest typowym ogrodowiskowym, ale go lubię, bo jest mój, dużo jeszcze w nim pracy, ciągle namnażam, przesadzam, aranżuję, itp itd, nigdy nie jest na tzw blaszkę, ciągle mam jakieś niedoróbki,
a to najnowsze

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:15, 03 lip 2013

Do góry
i oto ona, widok na podwórko, czyli z okna kuchennego

Ogród Sylwii od początku cz.II 09:13, 03 lip 2013

Do góry
Syla napisał(a)

Syla

ależ u Ciebie pięknie

ja z tej huśtawki mogłabym nie schodzić wcale, ale w autentycznych warunkach u mnie jest to nie możliwe zaraz dziecię by wołało" mamo pobaw się ze mną"
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:11, 03 lip 2013

Do góry

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:08, 03 lip 2013

Do góry
Ewa, Bogdzia i Ula serdecznie Was pozdrawiam
Oczywiście sprawiłyście mi ogromną radość
W ogródku ciągle coś się dzieje, trawa po zalaniu tak naprawdę jest do gruntowego remontu
ale to chyba za rok, tymczasem pielęgnacja tego co jest, czyli cięcie bukszpanów i cisów (robię to za delikatnie ) , odchwaszczanie i poprawianie kancików

Cieszą na całego anabellki, tawułki, róże i inne

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies