Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój jesienny ogród 18:41, 30 cze 2013

Do góry
Wczoraj byłem ogromnym parku który nazywa się chyba High, tak sprawdziłem w GPS. Ogromny z dwoma jeziorami, siedziałem tam cały dzień wróciłem po 21. Miałem dużo wrażeń, spotkałem wiele zwierząt i dwie przygody, z wiewiórką która mnie podrapała gdy dawałem jej batona. Wyjąłem to z filmu, Wszystkie fotki w tym wątku są wyjęte z filmu i nie są za ostre bo to fotki akcji. Całe szczęście

że tylko zdarła mi naskórek, mogło być gorzej, przyznaję się że zachowałem się nie roztropnie i mogłem narobić sobie kłopotu. Siedziałem na ławce i przyszły dwie czarne i dwa chipmunki miałem

wesoło łaziły mi między nogami i zabierały kawałki batona owsiano- ryżowo- orzechowy z miodem, więc dobry był na pewno. Gdy wychodziłem z parku za atakował mnie czarny redwing, zachowywał się tak jak moja papuga, lotem koszącym ślizgał się po mojej czapce. Pierwszym razem przeleciał mi koło ucha z jakimś zgrzytem, wystraszyłem się gdyż nie wiedziałem co to było, ale się zaraz

domyśliłem i włączyłem kamerę i trzymałem ją na ramieniu idąc do przodu. Trzy razy mam nakręcone jak mnie atakował. Przede mną szedł gość w kapeluszu i też go za atakował ale było śmiechu . Widziałem dwa żółwie każdy inny. Czerwonolicego poznałem od razu gdyż je hodowałem. Ten drugi nie
znam ale odwracałem go, to miał białą skorupę od spodu. te w BC miały pomarańczowe wzory. Były też srebrne wiewiórki, różne kaczki towarzystwo w ogóle się nie boi. Samicę red winga nakręciłem gdy

kucnąłem koło niej a ona sobie czyściła piórka, potem przyszła do mnie a ja telefon trzymałem na kolanie, więc robiłem z 30 cm. Kwitnie tam dużo trojeści amerykańskiej w moim ogrodzie też zakwitła. Żona mówi ma koszyczki jak Hoja i pachnie mocno i pełno pszczół na niej siedzi, więc domyśliłem się że chodzi właśnie o Trojeść. Widziałem kardynała i to bardzo nisko w cieniu ale gdy wyjąłem aparat to zwiał a już się ucieszyłem że się wcale nie boi i będę mógł wam pokazać tego pięknego ptaka. Wróbli tam latały całe chordy, jak u nas gdy chodziłem do szkoły. Bardzo dużo żółtodziobów latało, też je nakręciłem ale muszę jeszcze nagrać tę chordę co mnie rano budzi.
Na koniec pokażę niedźwiedzia ktorego nakręciłe w Vernon gdy wracaliśmy z budowy.

To jedyny mój dowód że widziałem go na prawdę, trzy razy
Cdn...
Mój kawałek raju II 18:39, 30 cze 2013

Do góry
Aniu...nie tylko kwiatami czarujesz...pychotka....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:39, 30 cze 2013

Do góry
Mirka napisał(a)
A relacja będzie

Będzie, mam wspaniały materiał 690 zdjęć

To przedsmak klimatu i .... Piosenka na dziś

Dwa światy 18:38, 30 cze 2013

Do góry
R.....Jak mam pokazać ,....to pokażę

W. dziękuję za piękny bukiet róż..

Aniu Cezar podrapany

Jolu zgadłaś jodła pociachana,...walczyłam z grzybem i nic ,opadały igły ,....zobaczymy co z tego będzie

kilka fotek.....

i nasadzenia w donicach:

Kwiaty i ja - nierozłączna z nas para:) 18:35, 30 cze 2013

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 18:33, 30 cze 2013

Do góry
Z podziękowaniem za miłe słowa i pozdrowieniem dla Wszystkich zaglądających.

Kwitnie liliowiec, kolejna pamiątka ze spotkania u Bogdzi.

Kwitnie róża pnąca małymi różyczkami, nn.

Wolę kwitnienie pnących z tymi większymi różyczkami.

Zbliżenie Róży pnącej Paul's Scarlet, średniej wielkości.

Co z tym ogródeczkiem począć 18:31, 30 cze 2013

Do góry
Powstaje różanka

Poradźcie np.jedna tuja na pniu podsadzona lawendą i te trzy Lariski wystarczy ?Jakoś długa mi się ta ściana zrobiła jak wiciokrzew zniknął
Czy może dać tam dwa bukszpany na pniu ale one mają 1 metr wysokości i Lariski

Rabata będzie szersza (wczoraj rozebrałam bruk ,z tego kawałka trzy taczki kamieni,zabrakło siły ) i myślałam żeby zamknąć ją żywopłotem z bukszpanu

Czekam na waszą pomoc

Lariska dla was z wyrazami miłości
Mój jesienny ogród 18:29, 30 cze 2013

Do góry
Witajcie
Aniu, wiem jak jest i dobrze pamiętam przed czym uciekłem. Że nie opłaca się być u nas uczciwym, już się przekonałem nie raz i dostałem za to po łbie. A że nie mieszkałem w wielkim mieście to nie bardzo mogę się odnaleźć. Mam jeszcze wiele małych problemów, które się kumulują i mnie trochę dołują ale myślę że powoli będę wychodził z tego doła. Dzięki zalatana za wpis, wiem ile Cię to kosztowało, za to pokaże Ci ładne zwierzątka. Ciąg dalszy w następnym poście.

W cieniu - zacieniona 18:26, 30 cze 2013

Do góry
...no i kolejne anemony...w tym roku zakwitły obficie... ...takie rozczochrańce...
Kwiaty i ja - nierozłączna z nas para:) 18:25, 30 cze 2013

Do góry

W cieniu - zacieniona 18:20, 30 cze 2013

Do góry
Zaczynają kwitnąć róże...
Dla odmiany czas na zmiany... 18:20, 30 cze 2013

Do góry

moja trawa NN

i skrzynia pomidorowo-oreganowo-macierzankowa

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 18:18, 30 cze 2013

Do góry

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 18:16, 30 cze 2013

Do góry
Ah... ta pogoda
Zdjęcia ze szczególną dedykacją dla Przetacznika Nic specjalnego... robione na szybciocha\

Najpierw kfiatuszek dla wszystkich odwiedzających

...i dla Przetacznika

W cieniu - zacieniona 18:13, 30 cze 2013

Do góry
...zakwitnie Acant...tak się cieszę...
Co z tym ogródeczkiem począć 18:12, 30 cze 2013

Do góry
Zacznę od mojej największej bolączki
Pozostawiam to bez komentarza

Zwróćcie uwagę na studnie
Wymyśliłam tak
pociągnąć ten żywopłocik dalej ,tak żeby oplótł studnie z tyłu ,albo na tle ściany posadzić np 3 cisy żeby ta ściana nie była taka pusta

Doniczkę na studni zastąpi .....ciurkadełko
Co myślicie ?

Mniej więcej o to loto

Muszę coś wyższego posadzić na miejsce azali ,nie mogę patrzeć na ten pusty surowy mur
Może jakiś stożek?
W cieniu - zacieniona 18:12, 30 cze 2013

Do góry
Przezimowały Penstemony..
W cieniu - zacieniona 18:10, 30 cze 2013

Do góry
Trzykrotka wirginijska...na razie dwie łodyżki...lubię jej czysty,niebieski kolor...
Ogród taki sobie 18:06, 30 cze 2013

Do góry
Takie tam...

Już nie działka - już ogród (u Topoli) 18:05, 30 cze 2013

Do góry
Nasze bajorko. W tym roku musimy zapanować nad tymi "zaroślami", bo wymknęły się spod kontroli. Wszystko porozrastało się w sposób jaki sobie chciało. Już sam nie wiem, co tam jest i co się tam dzieje . A przez ta pogodę, nie ma jak tam wejść. Skarpy gliniaste, nasączone wodą i od razu lgnie się po kolana.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies