Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

Celina 19:17, 13 sie 2013

Anabelka cudowna. Moje już zmieniają kolorek letni na jesienny.
Pozdrawiam
Mala_Mi 19:57, 13 sie 2013

Ela.. ja z kan zrezygnowałam z tych samych powodów.....

Chlapaczek ekstra. u nas ja najczęściej z niego korzystam.. ale wieczorkiem przed spaniem....

U nas dopiero dziś sie ochłodziło.. i pokropiło....ale tyle, że nawet nie widać Ale kilometr niżej już lało i to solidnie.... nie dosć że mi zabrali ciepełko to nie dali deszczu.....

I wypatrzyłam różowego kwiatuszka.. zapomniałam nazwy i ciekawa jestem jak zimuje.. gaura albo jakoś tak się zwie
eliza3 21:24, 13 sie 2013

grazyna napisał(a)
Piękna hortensja ! Ja też mam nowe limki, vanile, pant coś tam - ale nie są aż tak ładne jak Twoja Anabelka

Pozdrawiam serdecznie

Moja ma już swoje lata, dlatego taka duża, ale wiotkie gałązki nie są w stanie utrzymać tak dużych kwiatów. To jej wada.
eliza3 21:28, 13 sie 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Piękna ta Anabelka A ten "miś" to jaka? Bo też ładna Pozdrawiam

Hortensja bukietowa 'Polar Bear", podobno piękna, pani powiedziała, że nowość... ??? Zobaczymy...
eliza3 21:29, 13 sie 2013

reni napisał(a)
Anabelka urocza..pozdrawiam

Pozdrawiam Reniu.
eliza3 21:33, 13 sie 2013

Debra napisał(a)

To rzeczywiście kłopot, bo kanny wymagaja tak około 5 stopni najwyżej. Chyba żeby w garażu, ale opakowane dobrze i w styropianowym pudle.

Spróbuję, jeszcze w tym roku je przechować, przez moje nieodpowiednie warunki prawie straciłam te o zielonych liściach. Nie znam nazwy, ale są chyba ładniejsze od tych z brązowymi liśćmi.
Te z zielonymi mają piękne czerwone kwiaty i nie wyrastają tak wysoko, ale jeszcze nie kwitną.
eliza3 21:40, 13 sie 2013

Celina napisał(a)
Anabelka cudowna. Moje już zmieniają kolorek letni na jesienny.
Pozdrawiam

Celinko, moje już się suszą, będą ozdobą jesienią, a może jakiś wianek uwiję?
eliza3 21:44, 13 sie 2013

asc napisał(a)
Ela.. ja z kan zrezygnowałam z tych samych powodów.....

Chlapaczek ekstra. u nas ja najczęściej z niego korzystam.. ale wieczorkiem przed spaniem....

U nas dopiero dziś sie ochłodziło.. i pokropiło....ale tyle, że nawet nie widać Ale kilometr niżej już lało i to solidnie.... nie dosć że mi zabrali ciepełko to nie dali deszczu.....

I wypatrzyłam różowego kwiatuszka.. zapomniałam nazwy i ciekawa jestem jak zimuje.. gaura albo jakoś tak się zwie

Aniu, mnie też zabrali ciepełko, ja bardzo lubię, szkoda, że się skończyło, bo jestem bardzo ciepłolubna

Ten różowy dobrze wypatrzyłaś, że to gaura. Znowu kupiłam, chociaż raz mi już wymarzła, ale podoba mi się ,więc znowu spróbowałam.
eliza3 21:55, 13 sie 2013

Zaczyna kwitnąć kobea, wysiałam białą i fioletową. Fioletowa jeszcze trochę, ale biała pokazała pierwsze kwiatki. Nie byłam do niej przekonana na początku, ale zaczyna mi się podobać, myślę, że fioletowe będą bardziej widoczne wśród liści, bo białe kwiatki trochę się gubią.

eliza3 23:44, 13 sie 2013

Mieczyk o dziwnym zielono żółtym kolorze.

Rozchodnik w podobnym kolorze

i hortensja