Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kwiatki i rabatki u Elizy

Kwiatki i rabatki u Elizy

an_tre 23:52, 13 sie 2013

eliza3 napisał(a)
Zaczyna kwitnąć kobea, wysiałam białą i fioletową. Fioletowa jeszcze trochę, ale biała pokazała pierwsze kwiatki. Nie byłam do niej przekonana na początku, ale zaczyna mi się podobać, myślę, że fioletowe będą bardziej widoczne wśród liści, bo białe kwiatki trochę się gubią.

Elu śliczna kobea u mnie też pierwsza zaczęła kwitnąć biała
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Kindzia 08:07, 14 sie 2013

A moja kobea miernota zupełna, kwitnie wprawdzie, ale gdzie jej tam do Twojej...
Też mam misie, mniejsze od Twoich, ale kwitną, zapowiada się, że to hortusia warta grzechu

Widzę, że kociątko hołubione
Debra 11:15, 14 sie 2013

eliza3 napisał(a)

Spróbuję, jeszcze w tym roku je przechować, przez moje nieodpowiednie warunki prawie straciłam te o zielonych liściach. Nie znam nazwy, ale są chyba ładniejsze od tych z brązowymi liśćmi.
Te z zielonymi mają piękne czerwone kwiaty i nie wyrastają tak wysoko, ale jeszcze nie kwitną.

Elu odmian Kann jest całkiem sporo, a ja akurat bardzo lubie te o brązowych liściach, bo sa nawet chyba bardziej dekoracyjne.
Ich wielkości też są różne, ale to nie zależy od kolory, tylko odmiany. Moje niestety nn, zielone są niskie i kwitną nie na czerowno, tylko... no właśnie, bo to coć między różem, czerwienią, amarantem...

Te brązowe mają kwiaty pomarańczowo-żółte. Wczoraj zaczął otwierać się pierwszy kwiat. dzisiaj wrzucę u siebie zdjęcie, zapraszam do oglądania, ale to wieczorem.

Pozdrawiam.

Aha, piekna kolekcja 'sorbetowych' kwiatów. Delikatny kolor, marzy mi się jeżówka w tym biało-zielonym kolorze.
grazyna 14:07, 14 sie 2013

eliza3 napisał(a)

Moja ma już swoje lata, dlatego taka duża, ale wiotkie gałązki nie są w stanie utrzymać tak dużych kwiatów. To jej wada.

A jakby popryskać siarczanem magnezu i potasu ? Może te gałązki usztywniłoby ? Próbowałaś może Elu ?

Aj, Ty masz wędzarnię, ja domek - tylko daleko do siebie

Pozdrawiam
Urszulla 20:43, 14 sie 2013

eliza3 napisał(a)
Mieczyk o dziwnym zielono żółtym kolorze.

Rozchodnik w podobnym kolorze

i hortensja

Też mam takie kolory i bardzo mi się one podobają...tak wiosennie się zrobiło
boguslawa_ma... 20:56, 14 sie 2013

Elu kobea piękna pozdrawiam
gierczusia 22:00, 14 sie 2013

Piękna ta Kobea ... Ale Ci powiem na pociechę ,że moja ma te listki znacznie bardziej paskudne.. Twoje wyglądają ślicznie ... Buziaki
gierczusia 22:04, 14 sie 2013

grazyna napisał(a)
Ooooooooo coś wspaniałego ! Moja sąsiadka ma takowy, a ja zakupię... jak wnuki mieć będę Kiedyś ....

Prosię o wybaczenie ale dlaczego basen ma być uzależniony od wnucząt ??.... A my nie moziemy siem kumpać ??...,,,

Ja mam basen a wnucząt niet ( co by powiedział o tym mój 13 letni syn ??)

Buziaki .. Troszku śmiechu musi być
EPODLAS 17:26, 15 sie 2013

Elizo, dzisiaj u nas piękny letni dzień. Pozdrawiam serdecznie.
GorAna 18:16, 15 sie 2013

Pozdrawiam świątecznie mieczyk jest po prostu piękny