Basiu ale u ciebie kolorowo i kwitnąco, co rusz czyms nas kolejnym zaskakujesz
Mam do ciebie pytanie jako fachowca - co to jest za roslina ? jakie warunki lubi ? Ona jest dośc wysoka bo około 150-170 cm, dla mnie to albo jest jakas tawuła albo prusznki... ale nie wiem....
To zdjecie zrobiłam w sobote na wycieczce w ogrodach Kapiasów w Goczałkowicach, ale koleżanka ma ta sama roślinke u siebie w ogrodzie, na pewno nie jest tak dorodna ale własnie dlatego chciałybysmy o niej cos wiecje wiedzieć, jak jej dogodzic, jak ja rozmnożyc ?
budleja miałam już ze dwie i mi wymarzły - ale ten kolor mnie zachwycił - wiem już że stanowisko musić być osłonięte więc może teraz uda się posadzić pośród bylin w dobrym miejscu
naparstnica i cały czas kwitnie - nie jest wysoka
a winowajcą nieprzewidzianych zakupów była hortensja bo potrzebny mi akcent przy wjeździe
więc mam taką do 1 metra wysokości
kuzynka Limki Little Lime
moja bylinowa rabata - o niej napiszę kiedy indziej - już obmyślam jesienne przesadzanie i musze dodać jakiś jeszcze kolor - zasadniczo ma być żółty, niebieski i biały
plaga ślimaków była i tak wyglądają moje hosty - muszę w kolejnym sezonie coś zaradzić - obsypać żwirkiem może
a to rozchorowała się moja hortensja nowa buuu i to chyba z powodu mojej nadgorliwości - nie wiem czy nie przelałam - posadzona w donicy
rozkwita powojnik Lady Bird Johnson a Lemon Bells usechł, dostał uwiądu i po nim
Chopin
Sweet Revelation śliczna, sztywna róża, o dość mocnym zapachu
Old Port jestem z niej bardzo zadowolona
Kwitną kwiatki od Sebka, mają z metr w tym roku, albo i więcej, tylko miały być białe
kosmosy są śliczne, muszę zebrać nasionka z tych białych
zrobiłam powazny krok w sprawie rabaty podokiennej.. nie posadziłam drzew, bo Żon ma ale.. ale za to posadziłam rząd lawendy, to juz zawsze coś
a tu drobny prezent od Żona na zbliżające się imieninki, już powoli wiem jaki styl chcę mieć w ogrodzie i ten styl musi uzupełnić kilka figur, ta nie jest duża, ma tylko 50 cm, ale to zdjęcie akurat tak wyszło jakby figura była spora