Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielona odskocznia 22:16, 27 cze 2013

Do góry
Hogata napisał(a)
Trzmielinki nie mają jeszcze skarpet, turzyce posadzone są tymczasowo, maja być hakone-cośtam, ale nie mogę się zdecydować która. Podoba mi się hakonechloa aureola. Ale czy będzie pasować ?
Pod hortensjami ma byc żółta żurawka, wiec może żółta trawa będzie ok.

a może zamiast traw dać w trzmielinkę hostę białoobrzeżoną .... znalazłam odmianę na florini ale nazwy nie pamiętam biąłą wewnątrz a zielona na zewnątrz (to było chwilę temu nie wiem czy jeszcze dostępna - ale widziałam w Twoim ogródku już białozieloną w odwrotnym ubarwieniu, można podzielić)

lub czerwoną żurawkę ??? nawiązywało by do róży którą widać na obrazku .....ale bardziej mi odpowiada propozycja hosty

ale jak nie to jeszcze wpadnę
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:15, 27 cze 2013

Do góry
Ale masz już busz, Małgosiu!! A róże - przecudne!! Zdecydowanie więcej niż 6 kwitnących pokazałaś? BOSKIE!!!
Szczególnie ta mi się podoba, pamiętasz może nazwę?

pozdrawiam!
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 22:12, 27 cze 2013

Do góry
Wiem, że Pani opisywała. Wszystko czytałem o zakładaniu trawnika, ale zawsze pojawiają się wątpliwości

Posypałem na zwałowaną ziemię nasiona i posypałem na małym obszarze ziemią z worka....i okazało się że wszystkie nasionna z tą ziemią z worka lepią się do walca i do butów a to ubite podłoże zostaje... "krew mnie zalała". Zrezygnowałem z ziemi z worka i całość przebgrabiłem ale tylko powierzchniowo bo ziemia twarda jak skała, i chciałem uwałować. Na początku ok ale po chwili znowu się walec oblepiał więc ubiłem wszystko rękami i nogami choć to nie to samo co walcem, przede wszystkim nierówno... Co teraz zrobić? Może posypać to wszystko jeszcze tą ziemią z worka bez ubijania ale boję się, że przy wałowaniu dzień przed pierwszym koszeniem wszysko mi wejdzie na walec, cała darń wraz z workową ziemią i będzie po trawniku.......Przypomnę że ziemię którą rozsypywałem pod trawnik bardziej przypominała brudny piach a uwałowana po wyschnięciu pękała. Pani Danusia stwierdziła że dlatego że jest tłusta, no ale już była rozsypana więc została. Poniżej zdjęcie tej ziemi.....

Płakać mi się chce i tyle...
Jakieś rady???
Ogród u stóp klasztoru 22:11, 27 cze 2013

Do góry
alinak napisał(a)

Ulka te berberysy to moje siewki , które zbieram co rusz w ogrodzie i pieczołowicie hoduję

oj a te berberysy mają chronić przed nieproszonymi gośćmi?
Swoją drogą jak Ty wybierasz te nasiona spośród tych kolców, ja na samą myśl o przycinaniu berberysów mam dość ;-(
Spotkanie w Pisarzowicach - lipiec 2013 22:08, 27 cze 2013

Do góry
Basiu. bardzo, bardzo mi zależy na białych irysach, proszę zapisać
Sebek zapisuję się na werbenę, bo moja nie wzeszła i nie mam nic.

Irysy mam herbaciane, chętnie się podzielę

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:04, 27 cze 2013

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:01, 27 cze 2013

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:57, 27 cze 2013

Do góry
Byłam,byłam i nawet kilka fotek zrobiłam, ale nudne jakieś, cały czas różane krzaki!
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 21:53, 27 cze 2013

Do góry
a tutaj nowa rabata - kocham funkie i wciąż mi ich mało więc znów zaszalałam .. .a co mi tam - miejsca jest dużo

a tak było jeszcze niedawno
Może niedoskonały ale..... 21:49, 27 cze 2013

Do góry
No i - biała rabata

Rumba

kiedyś była pnąca [1 sezon] potem zdziczała. Jest potężna.Ale ptakom zimą dostarcza owoców

Rojniki- ostatnio wszędzie je widzę. Postanowiłam coś zrobić.Miałam tylko trzy

lubię sobie z kuchni popatrzeć

Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 21:47, 27 cze 2013

Do góry
a więc jedziemy - kochani dziś chwalę się nasza kolejna grillo-wędzarnia z białym kwarcytem i kilka fotek z ogrodu mojego kochaniutkiego ogrodu

Może niedoskonały ale..... 21:47, 27 cze 2013

Do góry
Cd wiejskiego ogrodu
Agrest który sadził mój tata , ma więc dla mnie wartość sentymentalną.I dobre owoce.

Mówię wszystkim , że tu rośnie nalewka aroniowa.Mam dwa krzaczki i nie jestem w stanie przerobić więc dzielę się z ptakami

oj, zapomniałam jeszcze o wiśni którą sadzili poprzednicy.

Nie pryskam drzew. W tym roku tylko na młodych zrobiłam oprysk na mszyce. Muszą sobie radzić. Owoce są dla nas i jeżeli będzie mniej to ja się nie martwię.Mniej przerabiania. No i chcę żeby wnuczki mogły sobie zrywać bez obawy. Tym bardziej ,że jedna jest alergiczką.

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:46, 27 cze 2013

Do góry

Świerk serbski - Picea omorika 21:46, 27 cze 2013

Do góry
Moje serby mają piękne przyrosty, ale u niektórych na dole zauwazyłam suche igły.Nie wiem czym to może być spowodowane? Najpierw pokażę jew całości:

A teraz zbliżenia suchych igieł:

[img size=640x427]
Nie wiem czy to cos powaznego? Na pewno nie od psa, nie mają za sucho, za mokro nie wiem moze okresowo jak były teulewy ostatanio. Ratujcie , prosze.
Wpatrz się głęboko, głęboko w przyrodę, a wtedy wszystko lepiej zrozumiesz ... 21:38, 27 cze 2013

Do góry
już sobie przypomniałam
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:37, 27 cze 2013

Do góry
Anius moim zdaniem fotka swietna,toz to cala Ty ,i tak trzymaj Pozdrawiam

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:36, 27 cze 2013

Do góry
Dla pań w przedszkolu z mojej ulubionej kwiaciarni

Lawenda

Choiny giganty
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:35, 27 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
jeszcze dwa dni i oddział zamknięty powstanie .....sufity dostały szyby i co niektóre boczki

Moza teraz u ciebie gwiazdy oglądać i komary nie pogryzą .
Wygląda rewelacyjnie.

Syla jak znajdziesz chwilkę zobacz u mnie czym można obsadzić trzmieliny na pniu, bo mam mętlik. (ostatnia strona).
Ania i róże i cała reszta :) 21:33, 27 cze 2013

Do góry
AniaDS napisał(a)
Pada dalej, ile kwiatów dziś nazrywałam, aj .

Na szczęście kilka róż mimo wszystko dobrze sobie radzi, Granny na przykład

Ta mi się bardzo podoba
Może niedoskonały ale..... 21:31, 27 cze 2013

Do góry
wiśnia - owoce wielkie . Aż się boję tego roku . Jest obsypana owocami.Zadryluję się

jabłonka

obok czereśnia, owoce czekają na wnuczki

młodziaki

pierwsze owoce

Maliny

kawałek prawie łąki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies