Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

eliza3 21:30, 31 sie 2013

Aniu, to miałaś pracowitą sobotę, tyle pracy za Tobą, a ile jeszcze do zrobienia...
Życzę siły i wytrwałości, a na efekty nie trzeba będzie długo czekać, bo u Ciebie wszystko rośnie jak na drożdżach
Odpoczywaj, dobrej nocy
an_tre 22:07, 31 sie 2013

Aniu obejrzałam darcie darni i wykopy pod róże i fotki z pracy przy świetle, jesteś bardzo konsekwentna i zajadła, bez względu na to co mówisz podziwiam
zawsze chciałam mieć akację w ogrodzie, co roku się zasadzałam do kupna, ale M zawsze mnie odwodził od zamiaru mówiąc, że akacja to śmieć ogrodowy i widząc twoje z nią zmagania miał rację, żadnych akacji w ogrodzie!
odpoczywaj i nabieraj sił, bo jeszcze masz sporo do posadzenia
pozdrawiam Aniu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Kondzio 22:28, 31 sie 2013

kawał dobrej roboty zrobiłaś
kaisog1 22:29, 31 sie 2013

Ania zaispirowałaś mnie do..... zakupu kilofa! Normalnie to jest rozwiązanie moich problemów!

...ale roboty odwaliłaś. Kobieto szacun!
Gabriela 23:10, 31 sie 2013

Żeby kopać w ziemi jak skała, trzeba dużej determinacji. Dzisiaj usiłowałam wbić szpadel i widły w trawnik, ot tak, żeby stały. Nie udało się. Podziwiam zatem.
Obejrzałam fotki roślin z poprzednich dni i jednak masz róże i to ładne, Pastellę widziałam, jest wdzięczną i zdrową różą, lubię ją mieć.
kachat 23:25, 31 sie 2013

asc napisał(a)
Mam orszelinę.. tylko niefortunnie posadzone i ledwo je widać Białą i różową.. czekam jak podrosną, to sie pokażą

Ooo, to powiedz proszę, jak ona rośnie? Bez problemów? Nie przemarza? Wolałabym wiedzieć, zanim posadzę, żeby później sobie w brodę nie pluć
Mathildis 23:40, 31 sie 2013

asc napisał(a)
M sadzi ostatniego....
Nawet nie chcę myśleć ile pracy trzeba będzie włożyć by wykuć na froncie.. na rabacie Danusiowej..
Zastanawiam sie jakim cudem rośnie mój klo palmowy.. ma sucho jak diabli, siedzi w wykutym dołku... na patelni w słońcu cały dzień.. to jakiś wysokogórski klon...

Walka po nocy... od rana do tej pory.. by wykuć dołki pod róże i posadzić 10 bukszpanów.... to jest ciężki rodzaj ogrodnictwa.... ja jestem zgon.. idę się myć i spać..

I eMuś się zlitował.. jemu trudno bo po chorobie.. ale walczył.... bo ja sie poddałam. Naprawdę.. zajadłą jestem, ale się poddałam.. padłam. 3 kulki do przesadzenia są.. już widzę.... grrrr
Straciłam zapał do roboty.. .czym więcej robię tym mam większy bałagan w ogrodzie.. .. wszytko zaczęte i nieskończone.... porażka i kosmos.. W domu pobojowisko, w ogrodzie nie lepiej.. W życiu więcej żadnej akacji nie posadzę,, korzenie były wszędzie.. nie do przecięcia łopatą.. Nie dość że wykopaliska, kamienie i beton, zbita glina.. to te wszechobecne korzenie.....

Piesio też pomagał.. teraz leży przy mnie i mówi ale sie zmęczyłem.

Teraz wygląda tak.. a jak za dnia.. wolę nie myśleć.. bo jak źle to mnie szlag trafi.

W małym ciele wielki duch.
Ja bym odpuściła. Podziwiam Cię Aniu.
O wrzosach i różach poczytałam i znów coś nowego się dowiedziałam
barbara_kraj... 00:32, 01 wrz 2013

asc napisał(a)
Cisy do posadzenia..

i wszytko na froncie do przesadzenia... trawki też do posadzenia...

I baksiki małe pstrolistne też w doniczkach....

Ania, masz cały wrzesień i przynajmniej cały październik do przesadzania i sadzenia! Poczekaj na deszcz, już niebawem będzie. Zamęczy Cię teraz ta skała, po deszczu będzie lepiej
Madzenka 03:02, 01 wrz 2013

Aniu podziwiam nową rabatę, piękna!
Melduję, że u mnie było mokro i łatwo się wszystko wykopywało....
dorciabe 09:26, 01 wrz 2013

Ania jak tam rabata za dnia wyglada? Zadowolona?