Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:00, 26 cze 2013

Do góry
A to jeszcze lilie pokażę, każdy pokazuje róże, to ja coś innego.... dopiero zaczynają, ale jak zakwitną to będzie wielki bukiet

I takie...
Bobikowe ogrody 16:56, 26 cze 2013

Do góry
Piękna miejscowość! A ogrody? Zakwitną w przyszłości pięknymi kwiatami! Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie! Buziaczki i pozdrowienia!

Puste pole z wysepką kwiatową 16:56, 26 cze 2013

Do góry
Już, już daję głos...
No i jak tu mieć zdrowe nerwy? Ostatnio wylałam na tę moje pustynne piaski wodę w ilości... hm... 5 godzin lania! Po to, żeby na następny dzień lunęło i leje do dziś. Trawa bardzo to sobie chwali, ale z niepokojem odnotowałam na niektórych roślinkach oznaki przepicia . Previcur będzie w robocie.
Moje rabatki zaczynają pękać w szwach. Już na chwasty nie ma miejsca. Tak się pocieszam, bo z okna nie widzę

Chopiny w tym roku są wyjątkowe!

A to moje najmłodsze dziecię. Przecudna Renate Steiniger. Oj, nie dam jej do gruntu. Będzie się miała „po Danusiowemu”

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:54, 26 cze 2013

Do góry
Sesja dla katalpy Jak jej nie kochać Tyle stroczyków w jednym miejscu

I wielkość kwiatów w porównaniu z ręką
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:53, 26 cze 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Masz prawdziwe EDEN
Lilie od Ciebie pięknie zakwitły. Teraz juz mogę podziękować

Renatko, za rok będzie ich 3 razy tyle One żywotne i sie pięknie mnożą
Ja z 5 cebulek mam pół ogrodu A ile rozdałam...
Jedną kępę niedawno pokazywałam, a to druga.... i jest kilka mniejszych

Masz piękne białe, takie turbanowe...
A to moej białe... też zakwitły...zwykłe, ale też ładne

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 16:53, 26 cze 2013

Do góry
Trudno mi się zdycyplinować, by pisać w kilku miejscach miimo, że zaglądam tutaj często. Bardzo lubię Ogrodowisko.

Kasiu bardzo cieszę się, że mnie odwiedziłaś. Dziękuję i cieszę się, że Ci się podoba. W głowie mam kwiecisty raj do którego dążę, jednak najbardziej udają mi się róże. Posadziłam mnóstwo powijników, które wydają po parę kwiatków. Kompletnie nie potrafię też ukwiecić moich rododendronów.
Z czasem zostawiam tylko to co rośnie mi najlepiej i samo się rozmnaża czyli wiosenne cebulowe, lawendy, ostróżki, kocimiętki, szałwie, przetaczniki, naparstnice, dzwonki, przywrotniki, perowskie, irysy i dalie. W tym roku dodadziłam eksperymentalnie mnóstwo nowych bylin, ale nie wiem czy się zadomowią. Między innymi jeżówki, firletki, orliki i inne.

Evechen biała piękność to Artemis - polecam

Monteverde na początku nie lubiłam Herculesa, bo był okropnie sino brudny. W tym roku jest lawendowy. Taka troszkę zmienna z niego róża.

Tak sobie myślę, że pokazałam wam same róże. W moim ogrodzie mam też mnóstwo bylin Założyłam też biały ogródek, na którym mam mnóstwo nie białych pomyłek i muszę go kompletnie przearanżować. Myślałam, że już w tym roku będzie co pokazać, ale jestem zawiedziona. Zaskoczyły mnie za to inne nowości.

Nie pamiętam nazwy tej byliny. Rośnie mi ja szalona. Może ktoś z was wie co to jest?

Mój pierwszy łan kocimiętki. Pomyśleć, że wyrosła z jednej podzielonej sadzonki. Super się u mnie czuje i dosć mocno się rozsiała. Na pewno będzie jej duuużo więcej.
Wysiana trawka troszkę z deszczem zjechała w kwiaty.

A no i rozmnożyły mi się ławeczki

A na koniec bukiet

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:50, 26 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przecież nie nadrobię u Ciebie...nie ma mowy...
Ale z buziolem przyleciałam dla Ciebie
Moja córcia też bociana zaprasza do siebie...taki czas teraz?

Ostróżki jeszcze żyją...mimo wielkiej wody Waleczne som...

Bociek lata po kominkach to i efekty są
Moje ostróżki w 90% połamane przez wiatr.... nie mam kiedy ściąć.. wiec leżą takie wyrzutki sumienia

Za to pierwsze jeżówki kwitną .. też je trochę sponiewierało, kilka podwiązałam najgorszych... może cos z nich jeszcze będzie. Ale te patyki przy nich wyglądają niezbyt estetycznie

Ogród Janiny 16:44, 26 cze 2013

Do góry
Znowu deszcz wygnał mnie do domu , W ogrodzie mokro ,nawet zastanawiam się nad pogłębieniem mojego jeziorka aby więcej wody do niego spływało ..

obok niego powstaje nowa rabatka na liliowce i irysy ,które musiałam wyciągać z wody

Dobrze że mam jeszcze sporo kompostu bo na moich piaskach to bardzo nic nie chce rosnąć .. ale zielsku nie przeszkadza ..

Mój wnusio Antoś pomaga mi w objadaniu truskawek

Antoś wśród róż ..

moje kwitnące róże

firletka z nachyłkiem

Kwitnące tawułki ..
Zaczynają kwitnąć też tawuły krzewiaste ..
A miało być tak pięknie.... 16:38, 26 cze 2013

Do góry
A tu bez lawendy

A miało być tak pięknie.... 16:35, 26 cze 2013

Do góry
Jeszcze taka mam lilię.

I Chopin w lawendzie

A miało być tak pięknie.... 16:31, 26 cze 2013

Do góry
Lilie od Ani ASC

A to moje

Pełne,które kupiłam w jesieni ktoś,albo coś mi sponiewierało bo znalazłam połamane przy samej ziemi.
Ogród u Mayi 16:31, 26 cze 2013

Do góry
moje serby strzyżone .... będzie żywopłot ....
Bobikowe ogrody 16:25, 26 cze 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie

Od kilku miesięcy przeglądam i podziwiam Wasze ogrody, aż wkońcu postanowiłam dołączyć do wspólnego grona.
Mój ogród powstaje od zeszłego roku i przeszedł już kilka zmian, głównie przez moją rosnącą dopiero wiedze na temat ogrodnictwa.
Czemu Bobikowe ogrody? Na wielu zdjęciu które robiłam, wpychał się mój ciekawski i wszędobylski pies Bobi z tej okazji taka nazwa

Kilka słów o mnie: Jestem Iwona, młoda mężatka która na początku września spodziewa się synka
Obecnie brzusio troszkę mi utrudnia pracę w ogrodzie i troszkę muszę zwolnić, ale z pomocą męża dajemy sobie radę

Oto kilka zdjeć Bobikowych ogrodów:

Jak widać dużooooo pracy jeszcze przed nami...
A miało być tak pięknie.... 16:18, 26 cze 2013

Do góry

Z pozycji leżącej,to nawet jakos wyglądac zaczyna
Róże w naszych ogrodach 16:14, 26 cze 2013

Do góry
Mam za dużo róż do pokazania w tym wątku [zdominowałbym cały] dlatego wklejam je w swoim wątku ale tu chciałabym pokazać te naj, nja w ogrodzie. W tym roku, bo one zmienne są
Eden Rose - Mozart jest ładnym tłem

Alabaster

trudno wybrać
A miało być tak pięknie.... 16:08, 26 cze 2013

Do góry
Pourywane kwiaty i pąki róż 16:06, 26 cze 2013

Do góry
Już wrzucam. Uszkodzenia na każdym krzaczku sa takie same więc wrzucę tylko kilka zdjęc. Jeszcze dodam zdjęcie miseczki z pakami, widać w jakim stadium rozwoju były kwiaty .
Kwiatki i rabatki u Elizy 16:01, 26 cze 2013

Do góry
Ostatnie spojrzenie na rabatę pod oknem, teraz bardziej różowa, za kilka dni będzie bardziej fioletowa, potem biała...

Goździki miały być różowe, a zakwitły czerwono, ale one zawsze kwitną jak chcą
Ranczo Edy 15:45, 26 cze 2013

Do góry
duble
Ogród z łezką 15:40, 26 cze 2013

Do góry
oto moja

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies