Jeszcze mam do was taką prośbę.
Mam problem z jedną częścią ogrodu u mnie.
Innym pomóc potrafię, ale sobie jakoś w danej chwili nie bardzo.
Nie jestem w stanie usiąść na spokojnie do tego, a ja szybko i spontanicznie potrafię działać tylko w miejscach, które mnie wyjątkowo inspirują.
Mój M mnie pospiesza, żebym coś wymyśliła na tym odcinku bo byśmy może już w tym roku coś tu posadzili.
Nie ułatwia mi jednak sprawy i ogranicza mi troszkę pole manewru
Uparł się na thuje albo coś wysokiego, żeby się osłonić od sąsiadów
Myślałam w takim razie o jakichś wąskich jałowcach.
Żeby tego było mało M postanowił, żebyśmy na tym fragmencie ograniczyli się do iglaków bo zimą on chce mieć jeden fragment działki taki żeby był zielony w zimie (chociaż wydaje mi się, że wystarczyło by mu jakby ten fragment po prostu fajnie wyglądał zimą).
W takim wypadku, sama rabata bylinowa odpada, bo jednak zimą robi się puste pole.
I jest jeszcze jeden haczyk: najlepiej żeby się nie wykosztować za bardzo.
Jak sobie wyobrażam niewiele kosztujące iglaki to przed oczami widzę tylko thuje. A ja za thujami nie bardzo przepadam. Lubię natomiast karłowe świerki i sosny (uwielbiam sosny).
Kilka pomysłów na ten fragment mam tylko jeszcze jakoś mi się nie trzymają kupy, ale jak będę miała chwilę to spróbuję je rozrysować.
Martwi mnie tylko, że tyle ograniczeń jest, a ja jestem raczej osobą, która lubi działać z rozmachem

.
Zresztą niektóre osoby z forum już pewnie zdążyły to zauważyć, oglądając inspiracje które mnie fascynują.
Dlatego proszę was o jakieś pomysły. Bardzo by mnie ucieszyły jakieś inspirujące zdjęcia takich wąskich miejsc z waszych ogrodów albo z internetu. Chociaż pomysły ciekawych iglaków też by były pomocne. Bardzo interesują mnie nietuzinkowe rozwiązania.
Może wy mnie czymś zainspirujecie?
tak wygląda to miejsce:
od frontu domu
od tyłu
na tym zdjęciu od frontu przy domu rośnie świerk Omorika 'Nana' w wieku 10 lat osiąga mniej więcej 3 metry wysokości i myślę że tak z 1,5 szerokości.
A na drugim zdjęciu widać fragment "żywopłotu" z bukszpanów który kiedyś jak się rozrośnie chciałabym jakoś ciekawie i niekonwencjonalnie ukształtować.