Morningowi nic nie dolega Jest mlodziutki, ale bardzo ladny i zdrowiutki. Ja bym go zostawila. Co dwa tygodnie dokarmiaj florovitem, a na wiosne w przyszlym roku, jesli uznasz, ze masz dla niego lepsze miejsce to przesadz. Na razie nie ruszaj, niech sobie rosnie tu gdzie jest i meznieje. On jest malo wybredny, dobrze rosnie i w sloncu i w cieniu, lubi wilgotno, po prostu jest mlodziutki jeszcze, ale zobaczysz jak nabierze masy Na jesieni to juz bedzie inna bajka. A to drugie, musialabym miec lepsza fotke. Bo nawet nie widac czy to miskant W kazdym razie nie ma nic niepokojacego moim zdaniem Uszy do gory
I na podsumowanie małe porównanie tego samego miejsca - narożnej rabaty, które pięknieje za sprawą Ogrodowiska
2010
wiosna 2011 - tu jeszcze nie wiedziałam nic o ogrodnictwie i Ogrodowisku ))) ajajajajjjjjj................ ale już cieszyły mnie pierwsze nasadzenia mimo wielu błędów (wtedy jeszcze nieuświadomionych)
latem ciut było lepiej jak już była trawa ))
lato 2012 - wszystko zostało w tym miejscu zmienione gruntownie, powstała rabata ze świerkami serbskimi, hortensjami, miskantami i Nigrą...
Kupowane w ubiegłym roku kosaćce syberyjskie ... zaplątały się białe... bardzo się cieszę
I z dalszej perspektywy
i druga partia kosaćców. he he aby wypatrzyć nowe carexy przed bukszapnami potrzeba lupy...
Jak jesteśmy przy cisach to mam wrażenie,że bedą żyły co sądzicie? mają jeszcze żółte igiełki ale świeże przyrosty są zieloniutkie Najgorszy jest ten mały przycięty bidulek ale poczekam
Ponad 7 lat temu założyłam dużą rabatę przed domem. Pierwszymi krzewami zasadzonymi przeze mnie była pęcherznica. W tym roku po raz pierwszy pięknie zakwitła, zachwyciła mnie swoją urodą. U jej stóp rosną poduchy rozchodnika. Na rabacie znajdują się kamienie polne, goździki kamienne, jarzębina. Rabata wymaga jeszcze posadzenia na niej większej ilości bylin, bo z jednorocznymi jest mnóstwo pracy, ale i tak uwielbiam swój ogródek. Cała rabata jest na tle ponad stuletniego kasztanowca.
Zachęcam do opiniowania i sugestii.
Kolejny pełny pwojnik przygotowuje się do kwitnienia.
A Veronica's choice mówiłam Irence, że jej jest inny... jednak taki sam
i ulubiony Multi blue i Susan jakaś tam