Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

beta 08:17, 26 lip 2013

Ewka... Ty mnie miałaś pocieszać...ale Ci powiem, że o limki sie nie martw...wezmą się, albo już się wzięły tylko Ty tego nie zauważasz....ja mam dokładnie to samo co Ty...ale postanowiłam już że to jest moja ostatnia rabata w tym sezonie i odpoczywam...resztę soślin w doniczkach zadołuje coby się nie dołować i finito...aż do wiosny....plany mam i to jest najwazniejsze...a że czasem chwile zwątpienia przychodzą, no cóż poradzić, tak bywa...radzę Ci odpocznij, zdystansuj, nie rób NIC...a zobaczysz, że słonko zaświeci

a co z Kubusiowem?...rozeznanie zrobiłaś?...proszę Cię, postaraj się
wiunia 15:17, 26 lip 2013

Ewuniu ja od wiosny 2012 trzy razy przesadzałam hort bukietową ( ale nie wiem jaka to) bo taka lichutka i ciągle liście na brzegach takie jakby popalone i usychały, znajoma kazała lać dużo wody i obserwować, więc leję i czekam na cud! A ogórasy rób, ja też robię , a w zeszły weekend 110 kg czerwonej porzeczki M przytargał do przerobu na soki i dżemy, wczoraj przerobiłam 20 kg czarnej porzeczki i padam na pysk, jeszcze tylko dżemik został do zrobienia z kilunastu kg i potem jeszcze zerwać ogórki i też zaprawić.... za to zimą będzie fajnie się wyjmować ze spiżarni różne smakołyki ( to na pocieszenie podczas stania przy zaprawach w taki upał ) Pozdrawiam serdecznie!
Milka 15:24, 26 lip 2013

ewa004 napisał(a)
No chyba mnie coś dopada ,jakaś niemoc czy cuś
Wszystko jest nie tak
Limki nie rosną ,a to co rośnie to tak se wygląda i taka to robota

Ewcia, ciut cierpliwości, zawsze tak na początku, na wiosnę limki nisko ciachniesz i zobaczysz, jak bujną! rośliny super wyglądają dopiero na 3 rok, chyba że coś bardzo gęsto posadzisz, no to wtedy inne wrażenie, ale potem mus przesadzać
ewa004 16:30, 26 lip 2013

No i już mi lepiej , już nie marudzę
Koffffane jesteście

A limki jak nie chcą rosnąc to kij im w oko
Milka 17:30, 26 lip 2013

to rok temu

a to 2013, sama zobacz, jak było licho, a teraz prawie 2m mają i gęsto, ze nie ma jak wejść i gołodupca nie widać..

Madzenka 18:48, 26 lip 2013

ewa004 napisał(a)
No i już mi lepiej , już nie marudzę
Koffffane jesteście

A limki jak nie chcą rosnąc to kij im w oko

Ewa nie odpuszczaj im, po oczach im, znaczy się liściach magiczną siłą lub florovitem!!!
Bogdzia 18:14, 27 lip 2013

Muszą rozprostowac korzonki pozawijane w doniczce i jak sie ukorzenia na nowo w ziemii to dopiero można będzie popatrzec jak szybko rosną,a wogóle to przy sadzeniu trzeba było trochę bryłę korzeniową rozluźnic czego i ja nie zrobiłam i tez limka niezbyt okazała w pierwszym roku jest.
ewa004 18:29, 27 lip 2013

Zobaczcie jak one dziwnie rosną ,jak by miniaturowe były
zaraz po posadzeniu

Na wysokość nic nie urosły jakieś tylko pojedyncze pędy wystrzeliły
ewa004 18:53, 27 lip 2013

Anabelki ciutkę lepiej ,jedna podkopywały nornice i widać różnicę jest dużo mniejsza
Zaraz po posadzeniu

A kwiatucha ma nawet nawet
ewa004 19:09, 27 lip 2013

no i ostatnie porównanie
jak tak patrze na zdjęcia to myślę sobie , że może mi się wydaje że one nie rosną

zaraz po posadzeniu

I dzisiaj

I jeszcze coś wam pokażę ,moje dzisiejsze dzieło kto wie co to ???(miało być )

Taki był

A taki jest