Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 17:14, 27 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Irenko wyczytałam u Ciebie jakie masz kolory ale napisz jeszcze jakie masz gatunki bo one różnie rosną na wysokośc i kwitną jedne wcześniej inne później , trzeba to wziac pod uwagę.

Mamy Eskimo, Calsap, Haaga, Helsinki i Franceska.
celem było stwozrenie żywopłotu na murze, mam dośc patrzenia na niego zimą...no i potem myslenie co dalej...podwyższenie jest, coby psy nie łaziły i dobrej ziemi tam dajemy
no i do tego zakwitną..no i na tyle wiem na teraz...wiesz, zagwozdka jest...ale i gorąc, częstujmy się ciachem Marzenki, zabieramy Danusie i u mnie na leżakach lądujemy
ewa004 17:39, 27 lip 2013

Zostawcie trochę tego ciacha !!!!

Pozdrawiam
Bogdzia 17:44, 27 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko zapraszam do Danusi na babeczki

Zaproszenie przyjęte.
Bogdzia 17:56, 27 lip 2013

irena_milek napisał(a)

Mamy Eskimo, Calsap, Haaga, Helsinki i Franceska.
celem było stwozrenie żywopłotu na murze, mam dośc patrzenia na niego zimą...no i potem myslenie co dalej...podwyższenie jest, coby psy nie łaziły i dobrej ziemi tam dajemy
no i do tego zakwitną..no i na tyle wiem na teraz...wiesz, zagwozdka jest...ale i gorąc, częstujmy się ciachem Marzenki, zabieramy Danusie i u mnie na leżakach lądujemy

Irenko o okres kwitnienia nie musimy się martwic bo one prawie razem kwitną , najwcześniej Haaga i Helsinki ,. a na końcu Eskimo ale różnice nie sa duże , natomiast jak ułożyc te kolory to dla mnie problem. Jeśli między poszczególnymi grupami posadzisz cos zielinego tak jak nawysowała u Ciebie Danusia to ułożenie straci na ważności bo zieleń je rozdzieli.Najbliżej powinny byc moim zdaniem franceski bo mają dośc ciemny kolor a w głebi jasne , ale gryzie mi się czerwień z różem i nie wiem jak to rozwiązac, może po Franceskach posadzic Calsap . potem obydwie różowe a na końcu Eskimo, albo co mnie sie wydaje lepsze najpierw Franceska , potem Calsap, potem Eskimo , potem Haagę i na końcu Helsinki .Trudno te kolory dobrze ułozyc więc zieleń chociaż gdzieniegdzie musi byc i ja bym koniecznie posadziła niektóre wysunięte do przodu w stosunku do innych a ten podniesiony teren powinien moim zdaniem byc szerszy bo za 10 lat nie bedą miały gdzie rosnac korzenie.
Bogdzia 17:57, 27 lip 2013

ewa004 napisał(a)
Zostawcie trochę tego ciacha !!!!

Pozdrawiam

Ewo ciasteczek Marzenka pewnie ma więcej a jak nie to zjemy po połowie.pozdrawiam.
Mariusz 18:07, 27 lip 2013

Witaj Nie pamiętam czy Ci odpowiedziałem o żołnach, jeśli będziesz w Bolestraszycach w czerwcu czy w lipcu, to jak ich nie zobaczysz, to na pewno usłyszysz, często przelatują przez te rejony.
Motyli kwiat na pozdrowienie

Bogdzia 18:16, 27 lip 2013

Mariusz pisałeś o żołnach ale to nic nie szkodzi o fajnych ptaszkach fajnie jest jeszcze raz pogadac. mam nadzieję ze się uda w przyszłym roku tam byc.Dzięki za budleje z motylkiem u mnie tylko biała na razie kwitnie a ta ciemna to moja ulubiona. dzięki,
Madzenka 23:53, 27 lip 2013

Bożenko nerwacja mnie wzięła. Fotek ze spotkania u Alinki nie możemy obejrzeć!!!
Celina 09:07, 28 lip 2013

Pozdrowienia niedzielne zostawiam Bozenko
Madzenka 11:19, 28 lip 2013

Bożenko pewnie na ławeczce w ceniu brzóz się chłodzisz?