Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:21, 17 lip 2013

Do góry
Ślinotok mam, idę skubnąć

Świdośliwa już nie tak dobra.. ale zdrowa podobno

Horti niespodzianka

Bałagan przy tarasie. Kiedy ja się za to wezmę??

Krasnala ogrodowego mam i ja

Lawenda szaleje:

Przechodząc obok jest tak bzycząco i zrywa się tyle owadów, że aż mnie ciarki przechodzą

Rudbekie... tyle wyrwałam, a one są wszędzie

Z drugiej strony trawnika na froncie:
Słoneczny ogród słonecznej safikey 13:57, 17 lip 2013

Do góry
nareszcie jestem na bieżąco z wpisami

Mam kilkudniowy urlop, więc zabrałam sie za prace w ogrodzie - dzieciaczki wywiozłam do Babci - raz jednej, raz drugiej i razem z M. zajmujemy się ogrodem.

Mój plan na urlop (bez tego ani rusz):
- przycięcie wierzb hakuro-nishiki rosnących przed działką,
- przycięcie żywopłotu z pęcherznic,

- zdjęcie agrowłokniny spod pęcherznic - dziękuję Danusiu za inspirację - dziękuję!!! ,

- przesadzenie cyprysika Squarossa Aurea na inna rabtę, na I rabacie krzewy iglaki się rozrosły i nie ma dla niego miejsca,
- wsadzenie w miejsce cyprysika, cypryska Columnaris, który powinnien sie tu zmieścić idealnie oraz dwóch Berberysów Aurea,
- założenie obrzezy do rabatu I i wysypanie jej grysem,
- opryskanie szmaradów od grzyba,
- pryskanie przy rabatach od chwastów,
- malowanie hustawki ogrodowej,
- wyplewnienie tujek,
- rozbudowa rabaty z sosna czarną- powiększenie, dosadzenie wrzośców, lawendy oraz miskantów,
- posadzenie kupionych żurawek, tataraku na rabatę III,
- dosadzenie żurawek i lawendy na rabtę II,
- pomoc M. w budowie drewnianych mebli do ogrodu....

uffffff, kiedy ja to zrobię, ale kto da radę jak nie Ja!!

Rosliny na rabacie I szaleją, rosną pięknie i są coraz ładniejsze, nawet cyprysik groszkowy Curly Tops -wyrwany ze szponów grzyba wyraźnie odżył:

tego cyprysika musze przesadzić a w miejsce padniętego rozchodnika posadzę dwa żółte berberysy

pęcherznice bardzo mocno się rozrosły i będę je podcinała i zdejmę spod nich te szpecącą czarną agrowłókninę chyba dojrzewam powoli do zdjęcia włókniny spod tujek szmaragdów !!! nawet mój M. dzis stwierdził, że coraz częściej o tym mówię poczekam do jesieni i może wtedy się zdecyduję na razie wyrzucam tę spod żywopłotu

truskawka wisząca na pergoli chyba podaruje nam swoje owoce

a teraz uciekam do przenoszenia cyprysika,
relacja wieczorem

słonecznie pozdrawiam
Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:55, 17 lip 2013

Do góry
Dziewczyny Witam Was .Walczę ,walczę z tymi chwastami ,dzisiaj ,już prawie taczka tego badziewia ,ale skarpa odchwaszczona i kanciki odnowione ,pazurki ścięte ech chyba do zimy ,palce ,ze ściętymi pazurkami ,taki los ogrodniczki.

2 skarpa ,róże ,trawy ,floksy ,urosły nasturcje,zostały nasionka z tamtego roku ,lawenda u góry i w nóżkach też jest początek lawendy .

tu tyram ,sprzątam ,po budowlane składowisko piasku ,będzie tu oczko ,w koło lawenda w środku trawy .Teraz M musi usunąć betoniarę.

Ogrodnik Mimo Woli cd 13:40, 17 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Przyszły zakupione liliowce, sadzonki super zapakowane, ładnie opisane, kłącza spore i każdy liliowiec już kwitł... jak jeszcze będzie zgodność odmianowa, to polecam....a liliowce ma śliczne,tu kupowałam... ale tam są cuda https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/375-liliowce-namiastka-egzotyki-w-ogrodzie
, a i Danusi artykuł się pojawił o liliowcach.. https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/375-liliowce-namiastka-egzotyki-w-ogrodzie

Ania dwa razy dałaś linka do artykułu Danusi , bardzo ciekawego i z pieknymi zdjęciami ale podaj obiecany do sklepu internetowego.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:32, 17 lip 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)

Witaj Gabisiu,
cieszę sie ze dobrze wypoczełaś. Ja czekam na urlop w sierpniu... A póki co ogladam twój ogród zawsze z takim samym zapartym tchem, jak na tej niedużej powierzchni można zmieścic tyle cudnych roslin i tak je wdziecznie zakomponować... c u d o w n i e !
Trawy dodają i bukszpany takiej elegancji twoim rabatkom.
Chciałam zapytac o te obwódke na tym zdjeciu, co to jest ?
Ogród w skali mikro :) 13:31, 17 lip 2013

Do góry
Pokaże Wam tą przekompostowaną korę ..

Jest drobniusieńka

Jeszcze zastosowanie...

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:30, 17 lip 2013

Do góry
Dwie godzinki spaceru pięknego! Życzę wam podobnego!
A w domu zakwitł oleander od Gabrieli!

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:28, 17 lip 2013

Do góry
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:26, 17 lip 2013

Do góry
Pachniały osty, pokrzywa, skoszona trawa, ptaszki jeszcze śpiewały, motyle fruwały!
A my w tym raju!
Ogrodnik mimo woli 13:25, 17 lip 2013

Do góry
Ania jak będziesz jechać do Aliniak to w Oświęcimiu Zaborze jest Plantpol i tam powinnaś się zaopatrzyć w żurawki - ja tam nie byłam to nie wiem czy warto - może ktoś wie- ale jakbym potrzebowała dobre i dużo to bym tam zjechała

znów Ci stuknął tysiak i to na pewno mimo woli

pozdrawiam więc i gratuluje -

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:22, 17 lip 2013

Do góry
Tu odpoczywam 13:22, 17 lip 2013

Do góry
Też mam różę Angela, ja tak średnio się nią zachwycam, dziś bym jej nie kupiła, kwitnie owszem cały czas, ale myślałam, że jest inna krzak ma około 1, 2m
Grażynko pozdrawiam
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:20, 17 lip 2013

Do góry
Dziś korzystając z wolnego od ogrodu dnia wybrałam się na dłuższy spacerek z moim wiernym chłopakiem. Też mu się należy odrobina wolności.
To widzieliśmy!
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:19, 17 lip 2013

Do góry
Aniu, odętki od ciebie kwitną
a wilczomlecz, to wielka kępa!! i dzwonki kwitną, no udało i się
czekam na relację z cienistego zakątka
Zakupy przez internet 13:13, 17 lip 2013

Do góry
Moje zakupy na trawki.pl

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:10, 17 lip 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Tak Basiu mam urlop, byłam trochę w Oliwie u córci, skąd mogłam wpaść na chwilkę do Ani monte...

Aniu cudne klimaty u Ciebie-uwielbiam te kolorki
Pozdrawiam serdecznie
Ogród w skali mikro :) 13:10, 17 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

wszystko obejrzałam, nowy nabytek tyż i 100 w kieszeni, no i ja na taki pewnie bym się skusiła...ale, co z kłosówką, nie znalazłam?

Irenko .. Kłosówkę dostałam od Aśki w prezencie na zlocie w Pisarzowicach..ale się cieszyłam ... Ale ona teraz wygląda tak ... I mam dylemata co znią począć

Pszczelarnia 13:08, 17 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Angela:

Mam też Angelę jestem zachwycona jej kwiatami. Jak duży Ewo jest Twój krzak tej róży ?

Muszę swojej zdjęcie zrobić, ale jeszcze za duża nie jest.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:04, 17 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)

a ja w tym miejscu posadziłabym 3 ambrowce fastigiata
Irenko w planach mam wiśnie jak u Danusi za płotem, zaem więcej drzew po stronie ogrodu nie chcę bo wszystko się wymiesza . Ambrowca będę sadziła za domem, mniej więcej tutaj
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 12:59, 17 lip 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies