Na rabatę leśno-angielska mam takei trawki Ice Dance.. u mnie ładniej zimuje w buszy i w cieniu... jak byłą na słońcu to po zimie bardziej przesuszało końce liści i trza było ciąć, dlatego poszła w krzaki..a w krzakach jej sie bardzo podoba i nie umarza..co zresztą widać.. jest zimozielona... Wysokość bez doniczki do kolan
Dorka, dziękuję za wizytę i poradę. Zapraszam, wpadaj częściej. Do tego jesteś chyba imienniczką mojej córeczki
A lilie zamieściłaś piekne. Takie nieregularnie posypane cynamonem lub kakao
Witam. Dom prześliczny, córcia urocza i dużo pięknego terenu na ogród. U mnie rosną liliowce i lilie. Nie jestem ekspertem od ogrodów, ale te rośliny nie są wymagające. Trochę ziemi, słońca i już. Pozdrawiam.
nie sfociłam nazw róż, bo akurat padła mi bateria, ale w sumie można kierować się kolorem i ofertą w Rosarium, mają sporo z angielskich odmian; niby cieplej, ale ostatnio takie zawirowania, ze już nie jestem pewna jak to jest
na końcu będzie ogród z żółcią, uwierz, zaskoczy cię, jak mnie i okazał się dla mnie nr, tam było wszystko, co uwielbiam ale to trochę potrwa, bo staram się dać, jak najwięcej zdjęć z każdego ogrodu
Dzięki.. poczuwam się że to i do mnie skierowane..... odwzajemniam wszystkim ogrodnikom i ogrodniczkom, co mieli to szczęście/nieszczęście (właściwe skreślić) otrzymać takei popularne imię ..... i wszystkim Aneczkom zdrówka, szczęścia ......
Myślę, że można czerpać stąd pomysły i niektóre roślinki i u nas sobie poradzą
Wklejając fotki, od razu myślę nad zmianami, będę grupować i zmieniać i cieszę się, ze zaglądasz i może ty tez znajdziesz jakieś podpowiedzi dla siebie
pozdrawiam Agatko