Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:27, 25 lip 2013

Do góry
i ranek

patrzcie..cud, ja tez mam fasolę!!!!

i w końcu widać groszek ozdobny i fasolę ozdobną....wszystko w zakątku medytacji

one też tam...a przecież zabierałam, przesadzałam....coś się jednak ostało

Kolorowe Rabaty Martek 12:24, 25 lip 2013

Do góry
Na dzień dobry wiosenny kwiatek.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:20, 25 lip 2013

Do góry
i taki, tu i niecierpek, kocanka i tytoń pachnący......i betoniara, no ona musi być, bo praca

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:11, 25 lip 2013

Do góry

i ranek, i potem moje pomstowanie, no epitety leciały aż miło...
koleusy po prostu bujnęły, dziwacznie, kwiaty też udziwnione, w tym roku były, za rok idę tylko w surfinie i kocanki, z jednorocznych
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:10, 25 lip 2013

Do góry
Szukałam fotek limek dla Tosi i proszę bardzo
Hortensje
lipiec 2012

lipiec 2013

lipiec 2012

lipiec 2013

Marzenie o... 12:09, 25 lip 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
rabatka żurawkowa założona wiosną:

Bardzo mi sie podoba ta kompozycja z miłorzębem. A jaki miłorząb masz posadzony??

Wątek sobie zapisuję, będę zaglądać
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:04, 25 lip 2013

Do góry
a jednak mam też coś z luciferka, wypatrzyłam

przesadzona pyszngłówka, bidula, nawet wydała kwiaty

floksy jeszcze nie do końca wyłamane...

hortensja Niko Blue...ogrodowa...w nocy i w dzień

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:54, 25 lip 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:52, 25 lip 2013

Do góry
Drugi też już kwitnie.... ale ten idzie do eksmisji.....ale nie wiem gdzie. i nie wiem czy przeżyje.. a szkoda, bo to prezent..

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:48, 25 lip 2013

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:47, 25 lip 2013

Do góry
pokażę, to co jako tako wygląda i ciut jak poniszczone
to co przyjemniejsze idzie na pierwszy rzut

lilie wczoraj, no noc mnie zastała, jak dotarłam do domu;(....i datę mus zmienić, nie wiem, jak to się stało, ze taka

te są cudne, wielkie kwiaty, rewelacyjny zapach, sztywne

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:33, 25 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
No i super, tak trzymać!!

Kształt - tu z góry, lepiej widać, ale tylko to co po prawej liliowców które wywalam. 1 przęsło płotu ma 2,5 metra.

Po prawej warzywnik (za rok znika stąd i chcę jedną wielką różankę z lawendą i bukszpanami Ale jest tam czereśnia, jakoś muszę to pogodzić (czereśnia w centrum warzywnika, planuję otoczyć bukszpanowym kółkiem, w środek żwirek bo i tak nic nie urośnie, po zewnętrznej kwatery bukszpanowe, lawenda i róże?

ja bym czereśnię okrążyła kwadratem nie kółkiem,. Pod samym pniem kostka, potem żwir, znów bukszpan- żywopłot, dalej, jesli już słońce lawenda, lub kocimiętka, a jeśli półcień, liliowce Stella D'oro ( niskie, nie bałaganią). róże przed hortensjami podsadzone bylinami. Albo cos innego
Róże możesz dobierać z kilku odmian, ale nie zbyt wielu. Najlepiej takie ok metra lub niższe, żeby hort było widać. Podziel sobie rabatę wzdłuż ogrodzenia na pas dla róż ( możesz wsadzić między nie smukłe delikatne byliny lub trawy średniej wys) a przed nimi- tam niziutkie róże grupkami , ale dominuja tu byliny-np lawenda
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:32, 25 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
chodzi Ci o te długości wzdłuż białych linii?

jak będę w domu to zmierzę

Aniu jakiś czas mnie nie było ..... i dopiero teraz nadrabiam zaległości
Tak dokładnie o t wymiary mi chodziło ... jeśli to nie problem może nie byc dokładniutko pi razy drzwi bedzie ok

A tak wogóle to rabata na forncie jest super już teraz ... wiem Danusia ma inne zdanie , ale ona jest profesjonalistką i patrzy na nią inaczej niż ja prosty amator zieleni
Ale propozycja od Loosiuu z przeciągnięciem obwódki bukszpanowej
jest niezła

Co do wypełnienia rabaty się nie wypowiem, może coś inni podpowiedzą
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 11:32, 25 lip 2013

Do góry
Joanno, stipa wspaniale wyrosła Ci z tych nasionek. Czytałam, że jednak wysiewałaś w domu. To wyjasnia jej rozmiar

Niby zielono, ale jakoś szarawo

Ta susza wykończy ogródeczek. Trawa schnie pomimo podlewania, ziemia jak piach. Niby chwilę popadało wczoraj, ale to tyle co kot napłakał.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:18, 25 lip 2013

Do góry
Za płotem rząd cisów, te wielkie w większości wypadły, mniejsze, ok 70 cm na razie, kiedyś stworzą tło i odgrodzą nas od drogi.
Za liliowcami szpaler z horti limelight, plus 3 umbraculifery; hortensje kiedyś będą szpalerem - wysokości płotu (1,7m), jest 7 sztuk. Mozgę z płotu wycięłam.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:16, 25 lip 2013

Do góry
No i super, tak trzymać!!

Kształt - tu z góry, lepiej widać, ale tylko to co po prawej liliowców które wywalam. 1 przęsło płotu ma 2,5 metra.

Po prawej warzywnik (za rok znika stąd i chcę jedną wielką różankę z lawendą i bukszpanami Ale jest tam czereśnia, jakoś muszę to pogodzić (czereśnia w centrum warzywnika, planuję otoczyć bukszpanowym kółkiem, w środek żwirek bo i tak nic nie urośnie, po zewnętrznej kwatery bukszpanowe, lawenda i róże?

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:08, 25 lip 2013

Do góry
Magnolio, w ogóle nie wiem jak Ty ogarniasz jeszcze forum, wszędzie dobre rady zostawiasz... zaraz powklejam, może doradzisz? Wyrzucam liliowce, rabata ze żwirkiem, chętnie róże bym tam posadziła.. tyle że chyba żwirku się muszę pozbyć, bo jak róże kopczykować?
Słońce prawie non stop.

Podziwiam, tyle lat z jednym facetem... w sumie jakby się zastanowić, poznałam mojego M w wieku 22 lat... ale na dziecko zdecydowaliśmy się po 6 latach wspólnego pożycia... gratuluję!!

Te lody - brzmi super, przy okazji Kopernika na pewno zajrzymy

Co z tym ogródeczkiem począć 11:05, 25 lip 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
No i ML posadzona

Ta rabata jest obłędna!! Jest cudnie
Co z tym ogródeczkiem począć 10:59, 25 lip 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
I ta już bardziej uporządkowana część

]

Cześć Ewciu, ja przybiegłam w sprawie trzemielin..... rzeczywiście mamy bardzo podobnie posadzone te trzmielinki
Pisałaś , że posadziłaś pod nimi hortki.
Myślę, że nie to bardzo dobry pomysł, bo hortki rosną wysokie. U mnie po 2 latach sięgają prawie na wysokość siatki. One zdominują te trzmielinki.
Ja podsadziłam żurawkami, ale mam w planach dosadzenie czegoś niebiesko-filetowego - tak do połowy wysokości trzmielin. Jeszcze nie zdecydowałam co to będzie ... może jakaś szałwia, może perowskia. Myślę......, myślę................, jakbyś wpadła na jakiś pomysł to podrzuć proszę.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:56, 25 lip 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Impresje kuchenne

Moja Olka dostałaby ataku zazdrości. Tyle dobrego do przerobienia. I juz przerobione.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies