Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Bea 11:25, 24 sie 2013

widziałam donice konkursowe są

i życzę powodzenia
Madzenka 11:55, 24 sie 2013

asc napisał(a)
Justyna - spróbuję z latarka

Marzena - młode gałązki przemarzają ale i tak idą do ścięcia U nas w Rzeszowie milinów widziałam sporo... u mnie rośnie od strony zachodniej, ale ma też śwatło i od południa... i od północy (druga połowa) ..

Marzenka - ja to pójdę chyba do wariatkowa, a fitnes to mam umysłowy... mam skończyć robotę... chciałabym coś w ogrodzie zrobić, by w końcu posiać trawę przed zimą.... i na razie nie mam ani po polsku, ani po angielsku..... chyba mnie zaraz trafi..... ależ sobie narozrabiałam... jedno okienko małymi literkami przegapione... i walczę już tyle godzin....
eMuś też wypowiada sie w kwestii ogrodu.. i stwierdził, że mieszana obwódka pomiędzy rabatą a trawnikiem na rabacie to gooopi pomysł... i jutro jadę po kostkę.. będę drzeć to co jest.. i układać. Stwierdziłam, że jednak zielone obrzeże zakopię pomiędzy kostką a rabatą, bo jak nie ma tego obrzeża to przy przycinaniu trawnika na krawędzi kostki... kostka sie przesuwa... a tak trzyma ten plastyk w ziemi..... Ale już wkopałam Ociachałam sie trawy w przyszłym warzywniaki i okolicach.... (nożyce tępe jak szlag)... i jutro chciałam działać dalej.... trawkę posiać i zlikwidować ten bałagan. ... a tu robota nie skończona.....

Za to wczoraj kupiłam bergenie.. dosadziłam te co rosły u mnie pochowane... i mam kawałek bergeniowy Na miejscu widocznym...... zgapiłam od Ciebie

Dasz radę!!! Tylko Ty jesteś taka szybka kobieta że jak coś nie idzie zgodnie z planem dlatego Cię wnerwia Dlatego ja ćwiczę jogę i widzę, że moje ADHD słabnie

A zakątek bergeniowy pochwalam, wiesz jak je lubię
Rench 22:04, 24 sie 2013

Fakt donice konkursowe superowskie

Aż się dziwię,że u Ciebie tyle ślimaków,przy takiej suszy.
U mnie były na wiosnę,poczęstowałam je niebieskimi cukiereczkami i nie widać.
Ale u mnie tak sucho, że ziemia jak popoół się przesypuje.
Bogdzia 22:36, 24 sie 2013

Ania ale miałam czytania ,aż mnie oczy bolą, a jeszcze do Gosi chcę zajrzec. Pozdrówka.
Mala_Mi 22:41, 24 sie 2013

Beata - do konkursu wstawiłam dla zabawy.. nie liczę na nic... ale doniczki i pelaśki ładne Zawsze mówiłam, że nie będę mieć doniczek, bo od tego mam ogród pełen kwiatów Ale jak widać tylko krowa zdania nie zmienia

Marzenka - po dniu pracy w kamieniołomach ledwo żyję, łapek nie czuję.. i nie skończyłam. Bo przesadzałam man nowej rabacie... wypieliłam całą, bo bez kory to chwasty szaleją, z rozpędu wypieliłam za serbami... wstyd przed sąsiadami..... pokłuta jestem cała... Stwierdziliśmy, ze moje cycki z tuj też trzeba zaobwódkować, bo źle kosić i trawa żółknie.... I dzień od świtu do ciemnej nocy zleciał.... Zła jestem bo liczyłam, że posiejemy trawnik A tu jeszcze pół dnia roboty. i chyba poszerzę dalszą cześć pod cebulowe Jak już wymieniam obwódkę??? Zresztą po ciemku stwierdziłam, że układam krzywo, że teren chyba sie pokrzywił... i że przełożę za dnia. Ale M stwierdził, bym zostawiła... przecież i tak jeszcze pięć razy to przestawię I dla tego układam tylko na piasku... za często zmieniam geografię

Renia - wiosna częstowałam, ale za płotem mam nieużytki Niby czasami koszone, ale dla ślimaków tam raj..... dlatego przyszło trochę deszczu (spadło ok. 8mm do kupy.... ) i już uaktywniły sie cholery.
Mala_Mi 22:50, 24 sie 2013

Basiu - dziękuję za samozaprcie przedarcia sie przez mój wątek.... To zbieramy nasionka ... już zapisałam w kajeciku.. że dla ciebie białe

Ula- jak chcesz jakieś patyki rozchodników z moich to powiedz Wyślę Ci....

Łukasz - jak pisałam wyżej...za często robię zmiany w ogrodzie by układać kostkę na cemencie... mam nową rabatę, ale dopiero za rok będą korekty.. nie umiem skomponować tak od razu.. ja komponuję za pomocą łopaty Tylko moja rabata wrzosowa wyszła w zasadzie do strzału dobrze.. pomija milczeniem, że za gęsto i połowy już dobra z niej musiałam usunąć

Muszę dać aparat do wyczyszczenia, bo w środku się zabrudził i zdjęcia są zamazane i z plamami

W realu wygląda o wiele lepiej Na zmiejszanyc hfoto prawie niczego nie widać Nie widać kolorów

Mala_Mi 22:54, 24 sie 2013

M stanął na wysokości zadania i zrobił mi foto .... wiedział, że potrzebne na forum...... przeglądam dziejsze foty i patrzę.. a tu ja w kamieniołomach..

A tu bergenie i pobojowisko do zasiania trawy

Mala_Mi 22:57, 24 sie 2013

I jeszcze w sprawie psychozy opuchlakowej....

To jest nawóz.... i też przy zagniataniu strzela..

Odszukałam na rabatach kuleczek z zeszłego roku.. podsypywałam cebulowe.. i tam na 100% opuchlaków nie mam.... wygrzebałam też kulki.. takie same i też strzelają, nie rozłożyły sie od zeszłego roku....

Mala_Mi 23:07, 24 sie 2013

Kilka obrazków .. i do spania... w miedzy czasie oglądam spotkanie w Kubusiowie

Mala_Mi 23:09, 24 sie 2013

A ta hosta BABKA pachnie.. i kwitnie najpóźniej.. i ma wielkie białe kwiaty

A to hibiskus bylinowy, też biały i kwiaty jak talerze ..dobranoc