Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe skarby 22:42, 20 cze 2013

Do góry
Betka napisał(a)

To jest niesamowitę i jakie stylowe

Strumień jak mówiłam, robisz wspaniale.
W miniformacie 22:41, 20 cze 2013

Do góry
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:40, 20 cze 2013

Do góry
AniuMonte Marzenko Pozdrawiam

Wichrowe wzgórze 22:39, 20 cze 2013

Do góry
Dasia napisał(a)
Jak tam Twoje róże? Podziel się z nami pięknymi widokami.
Pozdrawiam słonecznie

Mam duże zaległości z powodu braku czasu, ale nadrobię wszystko.
Na razie kwitną, a w zasadzie kończą kwitnienie piwonie, a róże dopiero zaczynają.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:38, 20 cze 2013

Do góry
Przetacznik napisał(a)
Wśród pięknych, wesołych kwiatów doczytałam się, że czosnki zawiodły, ale u mnie w ogródku w zeszłym roku nie zakwitły wszystkie, a w tym nagle się pokazały : ) Więc jest nadzieja : )
Oj tam, oj tam zawsze coś zakwita i trzeba się cieszyć tak jak mnie cieszy róża koloru ździebko lawendowego o nazwie Wielkokwiatowa Dr Blue

Anglia czerwiec 2013 22:38, 20 cze 2013

Do góry
The Vyne to właściwie bardziej angielski park krajobrazowy niż ogród, wspaniałe widoki i nawet chwila na relaks nad wodą dla mnie i Jasi na leżakach na trawniku wśród stokrotek. Ale i ogromny ogród warzywny.

Ogród w Tarnowie 22:37, 20 cze 2013

Do góry
Bardzo spodobało mnie się koszenie trawy przez Marka w Przemyślu i spróbowałem to samo zrobić na próbę w Wysowej, wyszło nawet nieżle.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:34, 20 cze 2013

Do góry
I dalszy ciąg zdjęć z dzisiaj

I na koniec miniaturowa pelargonia angielska

Wichrowe wzgórze 22:32, 20 cze 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Monic! Dobrze, że ta wiosna w końcu przyszła. Ten czas oczekiwania jakoś zaleczył rany ale pewnie też utrwalił wspomnienia.
Teraz to już cieszymy się, że jest lepiej.
Ściskam krzepiąco.

Dziękuję, Ewciu.
Mam tak dużo na głowie w ostatnim czasie, że może to i lepiej, bo głowę mam zaprzątniętą różnymi sprawami i nie myślę o sutkach. Niestety w różnych sytuacjach odczuwam wielki brak mojej kochanej Pusi.
Moja mała Alania jest fajniusia, kochaniutka, ale ... Pusia wiele by Ją nauczyła, gdyby jeszcze była z nami. Póki co sama uczę maleństwo posłuszeństwa i innych rzeczy. Wymaga poświęcenia uwagi, ale jest pojętna, więc myślę, że również będzie mądrą psiuńką.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:31, 20 cze 2013

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Czosnki raczej mogły zgnić niż wymarznąć ,ale nie mówię,że na 100% dobrze gadam
Aniu kochana dużo kwiecia i zapachu u ciebie i moje ulubione czereśnie
Pozdrawiam Cię serdecznie
Marta
może i dobrze Martek, aj tam się nie znam fakt, że czosnki były w większej ilości i ich niet

a ten pięknisty

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:28, 20 cze 2013

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Aniu, pięknie, bujnie i smacznie u Ciebie jak zawsze serdecznie Was pozdrawiam z kancikami będzie bardzo elegancko
Witaj Kasieńko kanciki wyszły super i odnowiony trawniczek ładnie się zazielenił

Kubusiowo II 22:28, 20 cze 2013

Do góry
A ja dzisiaj od 8 rano objeździłam chyba 80% szkółek w Warszawie i okolicach w poszukiwaniu Hakonechloa... i d......ka blada...

Ale w jednej szkółce Kuba zrobił mi numer. Ponieważ ta szkółka jest spora to szliśmy i szliśmy a na końcu naszym oczom ukazały się całe łany ostróżek o fioletowych i niebieskich kwiatach. Były ogromne! Kuba wrzeszczy: "mama! Zobacz jakie śliczne" i leci tam do nich. Tracę go z oczu po czym patrzę, a dwie ostróżki biegną w moją stronę.... Mówię "zostaw, mama takie wysiała!" A on że to jest jego i nie odda i poleciał w strone wyjścia. Ludzie się śmiali bo te ostróżki na prawdę były duże... i co mogłam zrobić... kupiłam dziecku ostrózki.... Zdjęć ze szkółki nie mam ale zrobiłam jak wypakowaliśmy się z windy

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:26, 20 cze 2013

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)
Nie omieszkałam poczęstować się czereśniami, bo je uwielbiam
Ptaki nie zjadają ich szybciej niż Wy?
Pozdrawiam
Ewelinko wcinaj do woli, jeszcze trochę wisi na drzewie, a nie ma chętnych do zerwania ptaków do tej pory nie widziałam, ale wystarczy pochmurny deszczowy dzionek to się zlecą

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:23, 20 cze 2013

Do góry
olga_szopa napisał(a)
Aniu, jeszcze raz pospacerowałam u Ciebie i dziwię się tylko, ze niektóre Twoje roślinki tak bardzo wyprzedzają moje w kwitnieniu. Np. na kwiaty żylistka ciągle czekam, może to kwestia miejsca w którym rośnie, u mnie raczej ma mało słonka. Piwonie, kalina i irysy prześliczne, zresztą jak i cała reszta.
Olgo moje żylistki już przekwitają, te gorące dni sprawiły, że wiat szybko się rozwija i płatki szybciutko robią kaput żylistki jeszcze kwitnące, fotki z 13 czerwca

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:21, 20 cze 2013

Do góry
Pochwalę się moją pierwszą dojrzałą truskawką Została komisyjnie zjedzona Pachniała i smakowała jak truskawka. Ostatnio kupiłam przy drodze koszyczek truskawek i nie smakowały tak dobrze.

Hosta od Sylwii i buszpanik od Ewy posadzone w towarzystwie hortensji, traw i żurawek

Glediczja trójcierniowa 'Sunburst' na razie po zeszłotygodniowym podtopieniu trzyma się nieźle, ale karagana syberyska 'Pendula' niestety padła i musiałam wykopać.

Klon japoński pięknie się zagęścił w tym roku. Tu w towarzystwie miniaturowej rozplenicy 'Little bunny'

Mój mały raj na ziemi :) 22:20, 20 cze 2013

Do góry
jest wieczorem ...

Anulka ja chyba nie wytrzymam do soboty tak mnie taras intryguje ... dobrze, że z mojego jedna decha tylko zrobiona na próbę - bo jak Twój zobaczę to zapewne zapragnę zgapić ... opatentuj zanim przyjadę ...

o lalala ... zaczęłam 8 setkę ... no to do tysiączka z tysiączkiem zdjęć bo i ogród i "oko" w kadrze masz niesamowite ... z takim dużym pierwiastkiem piękna po Anulkowemu ... zobaczysz jak zaczniemy wprowadzać style ogrodowiskowe będzie Anulkowy ... buźka

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:17, 20 cze 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:17, 20 cze 2013

Do góry
Właśnie wróciłam z ogrodu i ostatnią czynnością w nim po podlewaniu było zrobienie kolka fotek moim ukochanym różom

Anglia czerwiec 2013 22:17, 20 cze 2013

Do góry
Ogród różany w opactwie Mottisfont oglądaliśmy wieczorem, od 19-tej, popijając jednocześnie pysznego Pimms'a - ile kto chciał.
To jest ogród różany, znajduje się w nim narodowa kolekcja róż, założona przy udziale Grahama Stewarta Thomasa, wybitnego znawcy i hodowcy tych kwiatów. Jest w nim 520 odmian róż historycznych i angielskich i każdy z nas dostał ich spis wraz z planem ogrodu.
Założony został za murami, na terenie gdzie były warzywniki i sad. Dlatego róże i powojniki mają się tam po czym wspinać, rośnie tam dużo starych jabłoni.
Było ciepło i mimo że nie zakwitły jeszcze wszystkie róże, mogliśmy się delektować cudownym zapachem tych, które zdążyły zakwitnąć.

Trzykrotka wirginijska (Tradescantia virginiana, T. x andersoniana) 22:16, 20 cze 2013

Do góry
Posiadam również trzykrotkę. Bardzo ją lubię i zawsze mam duży szacunek do roślin, które są tak wytrzymałe i nie do "zdarcia". Moja, przez niewiedzę, na wiosnę została potraktowana przez męża glebogryzarką, jak i cała reszta terenu. Wystawały sobie wszędzie takie małe łodyżki, o których nic nie wiedziłam. Mimo brutalnego potraktowania jeszcze bardziej się rozmnozyła, więc nadal nie wiedząc coż to za stworzenie, w miare możliwości posadziłam wszystkie w jednym miejscu. A dzisiaj mam taką cudowną wysepkę trzykrotkową.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies