Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:59, 02 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Ależ pomidorowo, jeden krzaczek, a tyle owoców!
Wczoraj u mnie kwiaty poschnięte, w skrzynkach, ale jak wróciłam do domu, było późno i już ani mi się chciało, ani nie miałam siły podlewać, chyba wszystko padnie; była ulewa, więcej bałaganu narobiła, bo jakoś nadal sucho..
mam już rh, chyba nawet wyglądają, potem wstawię fotki, to może popatrzysz; podlane i czekają na sadzenie, może w sobotę dopiero, ale jak goście zjadą, to nie wiem, jak będzie, chyba że do pomocy ich weźmiemy..ale czy się nie obrażą?
miłego dnia

edit; chyba masz rację co do drzewka na avatarku, a kousa będzie dalej

Znów gości będziesz miała? Strasznie duży ruch u Ciebie.Coś z tymi deszczami jest dziwnego jak padają po dużych upałach to ziemia jest zasklepiona i nie chłonie wody normalnie i ta woda odparowuje a w ogrodzie nadal sucho . U mnie wcale nie padało a doniczek mam mało bo nie che mi sie wody we wiadrach dźwigac.No to czekam na zdjecia bo bardzo jestem ciekawa w jakiej kondycji do Ciebie dojechały.Pozdrawiam Irenko.
Bogdzia 17:02, 02 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Bożenko, nie wiem, czy oglądasz foty z Anglii, więc u ciebie wstawię zdjęcie dedykowane tobie, ptak śmignął, jajeczka się ostały

Śliczne gniazdko , takiego koloru jajka mają kosy, drozdy, ciemniejsze kwiczoły a mniejsze pleszki. Po zdjęciu trudno wielkośc stwierdzic.Mam nadzieje ze ptaszek szybko wrócił do gniazda i młode sie wylegną.
Bogdzia 17:04, 02 sie 2013

Sebek napisał(a)
Ale obrodziły te pomidory! Musiały chyba dostać dooobrej ziemi

Sebuś witaj , piękne zdjęcia zrobiłeś u Alinki . Warto było zainwestowac w aparat.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 17:05, 02 sie 2013

Welka napisał(a)
Wczoraj wieczorem podziwiałam pomidorki, ale rozłączyło mi internet i nic nie zdążyłam napisać, dziś i swoim porobiłam zdjęcia, ale nie mam gałęzi tak oblepionych jak u Ciebie, grad zrobił jednak swoje, dołożyła się do tego trampolina dzieci, która wylądowała w warzywach. Na szczęście korzystają z rad Ani Monte i swojej teściowej doczekałam się też pomidorów w szklarni
Pozdrawiam

Ewelinko to dobrze ze chociaż w szklarni ędą bo przykro jest jak sie człowiek stara a efektównie ma. Pozdrawiam Cię serdecznie.Zajrzę zobaczyc.
Bogdzia 17:06, 02 sie 2013

popcarol napisał(a)
Jakie pomidorki! Więcej owoców niż liści

pozdrawiam!

Rzeczywiście tak jest . Pozdrówka Karola.
Bogdzia 17:07, 02 sie 2013

Poziomka napisał(a)

Bogdziu pokażę to zdjęcie moim dwóm krzaczkom pomidorów , które rosną w gruncie niech się zawstydzą i poczerwienieją . W sumie mają mniej pomidorów niż Twój jeden.
Pozdrawiam Jasia

Jasiu a to dobry sposób na czerwienienie pomidorków wymyśliłaś , o różych słyszałam ale ten najlepszy. Miłego dnia.
Milka 17:53, 02 sie 2013

Tam gdzie, rh, jest stale cień, płytki chłodzą, dzięki za kuknięcie, jestem spokojna
a piesy czasami bardziej lubię jak ludzi co będę się tu na okrągło śmiać ..do sera żartuję
Milka 17:54, 02 sie 2013

Bogdzia napisał(a)

Śliczne gniazdko , takiego koloru jajka mają kosy, drozdy, ciemniejsze kwiczoły a mniejsze pleszki. Po zdjęciu trudno wielkośc stwierdzic.Mam nadzieje ze ptaszek szybko wrócił do gniazda i młode sie wylegną.

to pewne, wycieczka szybko poszła podziwiac, co innego
Bogdzia 18:26, 02 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Tam gdzie, rh, jest stale cień, płytki chłodzą, dzięki za kuknięcie, jestem spokojna
a piesy czasami bardziej lubię jak ludzi co będę się tu na okrągło śmiać ..do sera żartuję

W takim razie przyzwyczajam sie do tego avatarka bo może i masz rację.Miłego weekendu Irenko.
gierczusia 21:23, 02 sie 2013

Bogdziu ... Ty nawet jajka potrafisz zidentyfikować .... Nie mogem...

Ps. Nie wiedziałam ,że jajka mogą być niebieskawe.....

Buziole