[img]http://[/img]
Witaj Evchen, dziękuję Ci , że pomyślałaś nad moim skalniakiem. Pomysł wydaje mi się ciekawy, ale może być ciężki do wdrożenia, bo cały skalniak jest długi na jakieś 25 m przedzilelony schodkami i na domiar złego skarpa ma kształt łuku, trochę ciężko z tego zrobić prostokąt, żeby docelowo podzielić na kwatery o kształcie kwadratu.ale jakoś będę chciała póJść w rytm kierunku. Zajrzałam też do FINKI (dzięki Aga),tam jest skalniak, ktory przynajmiej kształtem przypomina mój, a u niej wyglada całkiem fajnie. Plan mam taki, że najpierw biorę się za rabaty pozostałe ( zobaczę jakie mi rośliny zostaną ) a najgorsze na koniec.
?..i pierwszy skulkowany bukszpanik
Narabiam zaległosci.... jeden wątek na przerwę.... by mi paznokcie się nie porysowały
Zaległosci polegają na obrazkach i co któreś słowo pisane.. patrzę, jak łądnie u Gierczusi.... lecę dalej.. pytanie do mnie co to z tyłu...... skąd mam wiedzieć,, wygląda jak tiarelka... lecę dalej... niepokój wzrasta... cofam jeszcze dalej wstecz..
I hmmmm niby moja fota.... myślę gdzie? Czy aby na pewno..... no i faktycznie to moja fota.. i mój ogródek.... Za rodkami mam takie zapchaj dziury wolnego placu.. by zielsko sie nie wciskało..
Hosta niebieska.. śliczna.. ale nazwy nie nie znam
Z tyłu są tiarelki.. Tiarella sercolistna.. świetna do zadarniania podłoża w zacienionych nawet mocno miejscach
Agnieszko, bardzo przepraszam za brak podpisów pod różami, zaniedbałam to ostatnio ale obiecuję poprawę.
Ja też nie jestem wielką specjalistką od rozpoznawania róż na zdjęciach. Bardzo dobrze znam tylko te, które mam u siebie.
Biała dama to Winchester Cathedral
Danusia już o wystawie opowiadała - to był pierwszy dzień więc będę kontynuować zdjęcia z wystawy -
dodam, że to był ciężki dzień dla wszystkich - bo praktycznie nie spaliśmy, rano ok 6 wszyscy mieli loty i po przylocie pojechaliśmy prosty na wystawę naszym autobusikiem
zwiedzanie wystawy rozpoczęliśmy od wzmocnienia pimmsem / Gabrysia wie co dobre /
no to witaj Anglio !!
na wystawie ludzie mieli takie kontenerki w których wozili swoje zakupione skarby
na zewnątrz nie w hali były zaaranżowane ogrody i wiele stoisk