Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mazury i mój kawałek ziemi

Mazury i mój kawałek ziemi

Ewa4 08:40, 22 sie 2013

Dziś mam w planie wysypac korą te posadzone horti i przerabiam skarpę przy tarasie od strony zachodniej .Mniała tam być trzmielina ale ukorzeniło mi się z 10 szt więc z M zdecydowaliśmy posadzić iglaki niskie płożące bo z pieleniem już nie daję rady w końcu działka 30 ar.a na niej ja sama jeszcze z brzusiem to wyobrażcie sobie ale za to ilu mam do oglądania i podziwiania na wekend znowu mam gości tak im się u mnie podoba .Skarpa już przygotowana na posadzenie jadę zaraz do szkółki i będę działać może jak dam radę będą jakieś fotki dziś.Taką skarpę z iglakami widzę 4 km.od siebie jadąc na zakupy i bardzo mi się podoba no ale co mi doradzą w szkółce co będzie zobaczycie i ocenicie.
kitek81 12:18, 22 sie 2013

a to nie wiedziałam, to tym bardziej zaciskam kciuki, żeby wszystko było ok! za kontrolę synka również-musi być dobrze!
pozdrawiam serdecznie :*
Ewa4 20:34, 22 sie 2013

kitek 81
Kasiu trzymaj kciuki przyda się ale musi być dobrze.
Ewa4 20:46, 22 sie 2013

Zakupy iglaków na skarpę zrobione ale nie zdążyłam się za nią zabrać ale skończyłam rabatę obsypałam korą wygląda tak

kupiłam i posadziłam hortensje ,mniało być tak :

a zrobiłam tak bo było czegoś brak a ,że mam pod ręką sadzonki trawki więc jest tak:
nieszka 20:46, 22 sie 2013

Oj to sobie dziś dużo zalanowałaś...
A jak wykonanie?
Ewa4 20:52, 22 sie 2013

Jeszcze taka sobie rabata zrobiłam kanciki ale zmienię tam rośliny tylko kiedyś .....
a może tylko coś tam sobie dosadzę jakieś trawy a może przyjdzie jakieś natchnienie zobaczymy.Więcej już nic nie zrobiłam bo zrobiło się ciemno.
Ewa4 20:55, 22 sie 2013

nieszka napisał(a)
Oj to sobie dziś dużo zalanowałaś...
A jak wykonanie?

Aga mało zrobiłam bo jeszcze byłam chwilę w pracy bo M na wyjeżdzie a ktoś musi doglądać interesu.Wybacz ale co masz na myśli w ostatnim zdaniu.
nieszka 21:04, 22 sie 2013

Ewa4 napisał(a)

Aga mało zrobiłam bo jeszcze byłam chwilę w pracy bo M na wyjeżdzie a ktoś musi doglądać interesu.Wybacz ale co masz na myśli w ostatnim zdaniu.

O wykonanie rabat pytałam ale już widzę ze robisz jednego dnia tyle co ja w tydzień
Ewa4 21:24, 22 sie 2013

nieszka napisał(a)

O wykonanie rabat pytałam ale już widzę ze robisz jednego dnia tyle co ja w tydzień

Hihihi , Agnieszko ale daleko mi do Ciebie do Twojego pięknego i zadbanego ogrodu to może troszkę nadgonię z pracami i zadbam bardziej o to co już jest .Jak nie ma deszczu to ja u siebie łopaty nie wbiję bo glina teraz troszkę popadało to coś mogę zrobić jest ciężko ale jestem uparta i kopię do kąd daję radę .
nieszka 21:28, 22 sie 2013

Ewa4 napisał(a)
Zakupy iglaków na skarpę zrobione ale nie zdążyłam się za nią zabrać ale skończyłam rabatę obsypałam korą wygląda tak

Super ta rabata będzie wyglądała w przyszłym roku jak roślinki podrosną!