Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W miniformacie 09:46, 16 cze 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Gratki serdecznePrzepięknie u Ciebie Pokazuj więcej. Niech cała Polska widzi, jakie piękne ogrody są w sercu aglomeracji śląskiej

p.s. ja też nie mam jak i kiedy skosić trawnika Pada non stop.

Pozdrawiam serdecznie

Anita dziękuję za to zdjęcie u mnie, zrobiłaś mi bardzo dużą przyjemność. Bardzo lubię ten zakątek.

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:38, 16 cze 2013

Do góry
greglis napisał(a)
Zakątek z ławeczką przepiękny dużo masz goździków, też się nad nimi zastanawiałam, ale chyba ciągłego czyszczenia wymagają ?

Kasiu na ławeczke zapraszam
Moje gozdziki są wieloletnie i w pierwszym roku były tylko białe, ale zmieniły sie na różowe nie poświęcam im wiele czasu , a lubię je z dzieciństwa.
Pozdrawiam Cię serdecznie

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:34, 16 cze 2013

Do góry

W cieniu - zacieniona 09:33, 16 cze 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Ostróżka.Takiej bieli szukałam od ubiegłego roku...wcześniej kupiony okazał się niebieskim i pojedyńczym.Nauczona nieuczciwością sprzedających kupiłam w pełni kwitnienia....

Przecudna... Taka przydałaby sie i mi rabatki "białych" bedą szukać pozdrawiam Bogusiu M
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 09:29, 16 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ewo macham Spotkanie oglądalam
Czekam na kolejną odsłonę Twojego dopieszczonego ogrodu

Miło mi bardzo Marzenko
Mój M twierdzi jednak, że tak zaniedbanego ogrodu nie mieliśmy jeszcze tej wiosny. Przyczyną są ulewy nachodzące nas w tym tygodniu, choć grad nas oszczędził ( w innej części miasta spustoszenie wielkie poczynił).

Zrobiłam obchód i......proszę fotki ...w tonacji różowej

Mój ogród to moje szczęście. 08:52, 16 cze 2013

Do góry
Witam, co u was słychać? jakieś ciekawe inspiracje was zafascynowały? jakieś nowe rośliny?
Do miłego
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:48, 16 cze 2013

Do góry
Mozart już niedługo:

Któraś z angielek, biała:

Eden Rose może za rok...

Czosnek Schuberta:

Nie pamiętam który to:

Graham Thomas za kilka dni:

Morwa:
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:46, 16 cze 2013

Do góry
I to samo, przed chwilą

Bonica tuż tuż:

Któraś z angielek:

I kolejna:

Nowe martagony sztuk 6... maaarniutkie:

Ogród Leny. 08:45, 16 cze 2013

Do góry
Powracając do pierwotnych zamysłów ,dosadziłam wzdłuż murku Liriope Muscari - niech się ciut wylewa zza bloczków

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:44, 16 cze 2013

Do góry
greglis napisał(a)
Ogromnie podobają mi się nasadzenia w donicach a róża przecudnej urody jest, szczególnie w połączeniu z lawendą.

Dziękuję, to miłe zależalo mi by trochę osłonić fotele na tarasie. Lubię po pracy wypić tam kawę i pogapić się przed siebie
z drugiej strony wygląda tak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:43, 16 cze 2013

Do góry
za obwódką posadziłam lilię ale nie powyłaziły wszystkie, jestem ich ciekawa

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:42, 16 cze 2013

Do góry
Wieczorne fotki:

Nowa, zmarnowana piwonia:

Kolendra siewna, nie doceniłam jej rozmiarów

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:39, 16 cze 2013

Do góry
od kilku dni walczę z tymi chrząszczami, kóre do tej pory lubiły żółą brzozę (dalej ją lubią) ale eraz przypały im do gustu jeszcze róże. Włażą do środka i wygryzają dziury. Nie wiem czym róże opryskać narazie je eliminuje ręcznie przez zgniatanie. Jak ja nie cierpie tego trzasku grrrrrr
Rododendronowy ogród II. 08:38, 16 cze 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Bożenko, przepiękne widoki. Ten fioletowy bodziszek, to bodziszek wspaniały? Poluję na wspaniałego,a ten podobny, pamiętasz może czy to ten i gdzie kupiłaś?

piękne zdjęcia, niektóre rośliny widać dopiero jak kwitną... jakoś będąc u Ciebie nie zauważyłam większości tych które teraz pokazujesz gapa ze mnie!

A co to jest tutaj?

Tak Karola to bodziszek wspaniały. Te które sa na zdjęciu dostałam od Dzidki . Długo ich szukałam i co kupiłam to się okazywalo że był inny, w końcu dostałam i jak to zwykle w życiu bywa jak juz dostałam to spotkałam i kupiłam we Florini (patrzyłam przed chwilą i mają)ale ten kupny rośnie w innym miejscu. Pięknie kwitną i jeszcze muszę dokupic.
Myslę że gapą nie jestes bo trudno zauważyc coś co akurat nie kwitnie kiedy uwagę przyciągają rośliny kwitnące.Na zdjeciu jest powojnik prosty (clematis Rekta) ale ten chyba juz w końcu Ci dałam jak ostatnio byłaś a jeśli nie to chętnie dam - napisz czy masz.Czytałam o przesyłce , cieszę sie bardzo .
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:24, 16 cze 2013

Do góry

Ogród Leny. 08:24, 16 cze 2013

Do góry
Magdaleno grad to już wspomnienie ,aczkolwiek widoczne na hostach...
"Kwadratowa" kiedyś będzie fajna,ale póki co pustawa jeszcze.Dosadziłam tam rządek Liriope muscari - zimozielona bylina kwitnąca na fiolecik - dla mnie cudna

Kuklik dziękuję a zdjęcie czosnku niestety nie mojego autorstwa, a mojej sąsiadki
Rodgersja dla Ciebie

Mój kawałek raju II 08:23, 16 cze 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
I mam pytanie do Goniak, Gosiu czy ta hosta jest chora ?

Przykro mi ale to jest klasyczny przykład wirusa HVX
Borówcowy raj 08:20, 16 cze 2013

Do góry
Berberyski moje tez sobie spapugowałam i ciachnęłam wczoraj w coś w podobie do kulek (narazie)

Monia. Dzięki za miły wieczór i rady Dla ciebie obwódka bukszpanowa wokoł tarasu

Ogród w skali mikro :) 08:13, 16 cze 2013

Do góry
Witaj Elu ---no to robimy napad na Jurajski pozdrówkaMoja lobelia dla Ciebie za chęci.
Wszystko o czym ... Marzysz 08:11, 16 cze 2013

Do góry
Kasiu wiesz właśnie tak myślę że nie mamy zdjęć naszych zakupów
Ciekawa jestem tych śmierdziuszków w warzywniaku
U mnie hortensja już posadzona do większej donicy, jedna gałązka się złamała, więc akurat poszła do podziału i się teraz kilka ukorzenia
Z trawy też są już 3 sztuki
no i upycham upycham jak się tylko da!
A tu piękne ogrodniczki

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies