Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Może niedoskonały ale.....

Może niedoskonały ale.....

reni 21:07, 16 sie 2013

Michalino jak pięknie u ciebie..ja już zabrałam się za porządkowanie rabat... z aronii polecam naleweczkę ja robię i jest przepyszna, pozdrawiam
Kondzio 23:12, 16 sie 2013

Ola54 12:55, 17 sie 2013

asc napisał(a)
Michalinko.... u Ciebie czuję sie jak u siebie.... hosta schowana pod czymś, a coś pod czymś...... Ja się pocieszam, że przynajmniej mamy co rozsadzać

a może o to chodzi żeby cały czas mieć zajęcie. Z przesadzaniem czekam na chłody i...natchnienie .A to tu na forum znajduję.Problem w tym ,że "osiołkowi w żłobie dano" i trudno się zdecydować
Ola54 12:58, 17 sie 2013

kasiek napisał(a)
Jak romantycznie.... ach mozna sie rozmarzyć.
Piekne masz hortensje - moje to herlaki przy Twoich - pewnie dlatego ze je niczym nie podsypuje...
A w tych ścieżkach można utonąć w zapachach - moje klimaty - cudownie

Kasiu, hortensje rosną w miejscu gdzie była nawieziona ziemia z łąk a dodatkowo maja słońce do południa przefiltrowane przez drzewa.Taka strefa półcienia
Ścieżki pomiędzy rabatami róż miałam w planach i zrobiłam ale przy okazji nasłucham się od syna jak musi kosić.Marudzi , bo są łagodne
Ola54 13:09, 17 sie 2013

reni napisał(a)
Michalino jak pięknie u ciebie..ja już zabrałam się za porządkowanie rabat... z aronii polecam naleweczkę ja robię i jest przepyszna, pozdrawiam

Kondziu-
ja właśnie z tej aronii robię nalewkę taką na wiśniowych liściach.Właściwie tylko z aronii i malin robię nalewki.Ale ostatnio piłam nalewkę z sosny i ona będzie kolejnym produktem.
Z aronii dodatkowo robię dżemy z antonówką ale tego jest tak dużo na krzakach i maliny szaleją

Ola54 13:23, 17 sie 2013

Ale je tzw. różane- tu już nic nie bede poprawiać .No może żeby było bardziej ogrodowiskowo to wiosna kanciki jakieś popełnię
Jeszcze zielono

juz prawie,prawie

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/43/439080/original.JPG[/img]

to są te szersze , gorzej jest w środku. Jednej z rabat zrobiłam obwódkę z lawendy i niestety sporo skosił bo .....I te środkowe muszę z nim uzgodnić jak zrobić żeby mu było łatwiej
reni 19:48, 17 sie 2013

Michalina napisał(a)

Kondziu-
ja właśnie z tej aronii robię nalewkę taką na wiśniowych liściach.Właściwie tylko z aronii i malin robię nalewki.Ale ostatnio piłam nalewkę z sosny i ona będzie kolejnym produktem.
Z aronii dodatkowo robię dżemy z antonówką ale tego jest tak dużo na krzakach i maliny szaleją

Michalina to chyba robimy taką samą nalewkę z aronii... ja też daję liście wiśni 275szt.
boguslawa_ma... 20:53, 17 sie 2013

Ale piękne rabaty
Katkak 21:39, 17 sie 2013

Witaj
dla mnie Twój ogród jest piękny i taki.... bardzo romantyczny. Błędy błędami, ale kto ich nie robi Można poprosić fachowców o przygotowanie projektu ogrodu, ale czy wtedy byłaby taka frajda? Ja tam wolę popełniać błędy.
Pozdrawiam
katkak
Ola54 09:54, 18 sie 2013

reni, taka samą tylko ja chyba więcej liści daję. Ale mam wrażenie, że ta różnica to raczej symboliczna
Bogusiu, dziękuję
Katkat- ta część miała taka być ale jeszcze nie do końca mi się to udało.Ten rok trochę dla mnie stracony jeśli chodzi o pielęgnację. Liczę ,że przyszły będzie lepszy.
Co do błędów- są trochę bolesne [przesadzanie] ale po kilku razach uda się osiągnąć efekt zadowalający. Chyba !!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies