Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

ogrodoweimpresjejolki 22:04, 15 cze 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Jolu w Dniu Twoich Imienin Wszystkiego co Najlepsze a przede wszystkim zdrowia, humoru i Szczęścia osobistego.
Ps. Tort jest normalnym arcydziełem. Mam nadzieję że nie został pokrojony.

hahaha

Ale zanim został pokrojony i pochłonięty to paparazzi uwijali się nieźle

dziękuję za życzenia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:04, 15 cze 2013

Do góry

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:03, 15 cze 2013

Do góry
greglis napisał(a)
A wiąz w szkółce cudny był, ja się zakochałam trzy lata temu w nich i mam takie trzy sztuki.. Właśnie niedawno się dowiedziałam że można je fajnie prowadzić na starym dużym parasolu. Spróbuję na wiosnę, bo moje mocno oklapły.
Czy ja się dobrze doczytałam że na Święto Róż się do Danusi wybierasz ?

gdybym zaczęła norać w pamięci to donorałabym do tego obrazka twoich pięknych wiązów przy pergoli ... początkowo były przy pergoli ... potem był obrazek z hostą paprocią i naparstnicą w tle ... tkwią we mnie do dziś ... ba teraz to nawet tkwią na jawie ))) ... hosta paproć i naparstnice ...

a wiąz ... zobaczymy ... chcę go w tarasie ... tylko jak ominąć kaskady sniegu spadające z dachu

tak Kasiu to już pewne ... będę na Święcie Róż ... a Asia nawet zorganizowała nas i będziemy miały taaaakie plakietki ...

Adamo nie będzie miała ... Adam będzie miał

Asiu dziękujemy
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:03, 15 cze 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:02, 15 cze 2013

Do góry
Irenko, całkiem nie spakowani

Toscany Superb

Mój mały raj na ziemi :) 22:02, 15 cze 2013

Do góry
Agnieszko_B
tak, tnę jaśminowca co roku to byla pierwsza rada anusi, jak jeszcze ogrodowiska nie było tnij w kulę : powiedziała ( wtedy nawet chyba byłyśmy jeszcze na "pani"), więc tnę po przekwitnięciu - dlatego teraz jest deczko wiechciowaty....
duży jest więc jest ciężko, ale nożycami dużymi go traktuję z drabiny
jak kupiliśmy dom to był kwitnący, ale mocno nieregularny krzaczor....

Ewelinko,

zapraszam ! będzie mi miło znów gościć Ogrodowisko, choć zawsze mam stres, że po zobaczeniu ogrodu Danusi wszytsko inne wydaje się być...marne.....

Filipie

grunt to zrobić fajne zdjęcie
a tak poważnie - z roku na rok gęściej, a dzięki nawozom i podlewaniu - intensywnie zielono

agata19762
dziękuję ! a wieczór był udany, ale dzisiaj nadrabiałam, bo rac domowo-ogrodowych nie brak...

Julcia

hortensje chowam do garażu i mam na kolejny rok (co nie zabrania mi dokupić kolejnych zanim zakwitną moje- ZAWSZE kuszą mnie te kwitnące ) w garażu mam okno, więc mają światło i dobrze zimują
w zeszłym roku 5 oddałam koleżance- przeżyły u niej, więc się cieszę są o tyle fajne, że można przestawiać ! moje "latają" po przedogródku....

Tess,

- mam nadzieję, że zobaczymy się 22 ?
- taras jest na palach owszem, a pale na legarach (lub odwrotnie) całość stoi na specjalnych podkładkach do poziomowania, a owe podkładki bezpośrednio na gruncie
Taras więc jest sporo od poziomu gruntu, no ale może przywyknę

Ana_art

-ogród się zmienia, choć wg mnie tylko dojrzewa
-horti rośnie i jak wiesz, jest moją dumą i radością ! a chciałam ją wywalić... no bo rosło takie "niewiadomoco"....sama zobacz !

a teraz

-mam się strzec.....? a co, chcesz mi ogród obrabować 22 ??????

buziam i do zobaczenia ! już się cieszę ślicznoto !
- po lewej cabaret, owszem, a po prawej....nie wiem !

Izuś

oj połechtałaś mnie baaardzo staram się jak mogę , tyram ile mogę, czytam ile mogę, by wiedzieć co i jak, no i oglądam foty....od tego się zaczęło ! od masy zdjęć , choć początkowo to mnie szalenie....rozbijało ... nie wiedziałam czego chcę !

a niebieski...w sumie to nie mój kolor, w ogóle w ogrodzie do zeszłego roku koloru nie chciałam się zmienia człowiekowi ....

Madziu,

super ! cieszę się bardzo co Ci podać do tarty (z masą budyniową, truskawkami i galaretką) - herbatkę, martini czy kawkę - choć dla mnie za późno....
Jurajski Ogród 22:01, 15 cze 2013

Do góry
Widziała gdzieś taki motyw z dzbanem. W środku rosły niebieskie bratki, które "wylewały" się z niego strumykiem. Bardzo fajnie to wyglądało. Jak w którejś 5-latce uda mi się zrobić oczko wodne, albo chociaż tą ścieżkę żwirową to zastosuje ten motyw.

Agniecha u Ciebie jest po prostu bosko - chyba raj tak wygląda

Kurcze, szkoda, że jestem istotą grzeszną

AgnieszkaW napisał(a)
migawki z Jurajskiego

ogrodoweimpresjejolki 21:59, 15 cze 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ja również przybiegam z życzeniami , wszelkimi serdecznościami i kwiatuszkiem pięknie pachnącym, nosek i duszę rozweselającym. Wszystkiego co szczęściem się zwie Jolu

Dzisiaj był dla mnie wspaniały dzień Nawet inspekcja trawnika wypadła dobrze

Bukszpan (Buxus) - uprawa 21:57, 15 cze 2013

Do góry
eee_taam napisał(a)
liczę straty po dwu tygodniowych deszczach

tak wygladaja moje bukszpany, wydaje mi się ze gniją )
popryskałam juz na grzyba.... i co dalej odliczam

odbiją, nie odbiją, odbiją....

Obtrzepać porazone liście, zebrać, pryskać i podlewać Mirage plus Topsin. Nie podlewać roślin z góry.
Rododendronowy ogród II. 21:56, 15 cze 2013

Do góry
Bożenko, przepiękne widoki. Ten fioletowy bodziszek, to bodziszek wspaniały? Poluję na wspaniałego,a ten podobny, pamiętasz może czy to ten i gdzie kupiłaś?

piękne zdjęcia, niektóre rośliny widać dopiero jak kwitną... jakoś będąc u Ciebie nie zauważyłam większości tych które teraz pokazujesz gapa ze mnie!

A co to jest tutaj?

Mój ogród moja miłość 21:55, 15 cze 2013

Do góry
olga_rataj napisał(a)

Może jakaś podpowiedź czym obsadzić moją kaskadę zeby nabrała bardziej dzikich kształtów?

Pozdrawiam ciepło

Trzeba zasłonić tamten budynek, posadź jakieś świerki żeby zasłoniły i stworzyły scianę - plecy dla tafli wody, bo wzrok biegnie na brzydkie ściany

Generalnie jest za mało roślin wszędzie.Dosadzaj koniecznie i pomyśl o roślinach wodnych, czy masz wymurowane kieszenie lub półki?
Ogród w skali mikro :) 21:55, 15 cze 2013

Do góry
On nie jest pnący ale wyrósł sobie koło powojnika,dziś zakwitł a tu niebieski
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:53, 15 cze 2013

Do góry
Maria Teresa

Nelumbo - lotos 21:53, 15 cze 2013

Do góry
I jest piękny pąk kwiatowy, w tym sezonie również okazał wdzięczność .
Początkiem lipca będzie z niego pierwszy kwiat, którego żywot potrwa zaledwie 3 dni.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 21:52, 15 cze 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)

Fajne fotki I wiąz też wypasiony, jeden i drugi
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:52, 15 cze 2013

Do góry
dzięki dziewczyny

jutro jadę oglądać angielskie ogrody i cieszę się niebywale

karty spakowane, baterie naładowane

miałam małe problemy z pakowaniem ale udały się negocjacje
i jest ok

pozdrawiam wszystkich a wrażeniami podzielę się po powrocie

Ogród u Mayi 21:50, 15 cze 2013

Do góry
Sabinka napisał(a)
tak to wyglada z gory

- zawijasek bukszpan
- w zawijasku Larix
- mopsik
- przed bukszpanem ophiopogon ( 5 sztuk)
- przy krawedzi Thuje

Teraz już za późno, jestem jedną nogą w samolocie do Londynu Nic nie poradzę, bom nie spakowana. Nie wklejajcie moich zdjęć bez oznaczenia z jakiego wątku pochodzą, zalinkujcie chociaż
Jurajski Ogród 21:47, 15 cze 2013

Do góry
spacerkiem przez Jurajski - cd

Koniec dzisiejszego spaceru przez Jurajski.
Życzę Wam miłego weekendu
Ogród w skali mikro :) 21:46, 15 cze 2013

Do góry
Elu a mój dzwonek ci się podoba nie wiem jak on się nazywa, ale też wędruje po całym ogrodzie
Może niedoskonały ale..... 21:44, 15 cze 2013

Do góry
wojtas- w tym roku sporo padało i nie musiałam nic przy nich robić.

Tu znowu popełniłam błąd.Kupiłam 4 hortensje White Dome.Wyczytałam,że niewysokie rosną więc posadziłam przy niewielkim żywopłocie z tuj który oddziela część roboczą męża formy od reszty.Nie przwidziałam,że tuje urosną a także,ze będą miały codzienną dawkę dużej ilości wody.I wszystko się rozrosło.Hortensje posadziłam w 2 parach i widać różnicę,Na dodatek te dwie mniejsze rosna bliżej jesiona [a on pijak jest] ale itak sa ogromne.
Z lewej te mniejsze

a to te ogromne.Zdjęcia są z 6 czerwca, Teraz już są problemy z przejściem.

Duże krzewy ale teoretycznie powinnam je przesadzić bo ucierpią i one i tuje

Przy okazji przedstawiam dwa najpiękniejsze kwiaty w ogrodzie.
Nowofunland Diana mój yorczek Tobi
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies