Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

KasiaWB 21:56, 16 sie 2013

Bogda napisał(a)

Tatusiowa córka

tak to jest jak mamusia zapatrzy się na tatusia będzie miała wielkie powodzenie
Całusy Bogda!
KasiaWB 22:01, 16 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Kasiu pozdrawiam kierowniczke ?
cieszę się, że ruszyliscie z budową, pewnie radość zawitała w domu

Budleje muszą być kazdej wiosny cięte bardzo radyklanie, więc wymarzanie im służy, w przeciwnym razie mialyby brzydki pokrój i słabo by kwitły. Mam 7 szt w szpalerze

Marzenko, dzięki za odwiedziny coś do przodu ruszyliśmy, ale bez szaleństw małymi kroczkami... ale i to cieszy A ile roślin by za to kupił )))........... a tu poszło w ziemię ale przynajmniej wreszcie będę mogła przesadzić trochę cisów i od wiosny rozpocząć formowanie "od małego"
Wiosną będę przesadzać budleje, bo się nadto rozbestwiły na rabacie )
Buziam!
KasiaWB 22:04, 16 sie 2013

Sebek napisał(a)
Kasiu - no teraz to chwaty raczej się nie przebiją Ale w sumie to lepiej teraz niż potem by Ci miały z podłogi wyjść

chwast nie ma już szansy w tym miejscu ) teraz na rabatach pilnuję, bo sieje się tego mnóstwo z niezagospodarowanych działek za płotem ale jak 'szkielet ogrodu" odpowiednio podrośnie, to jakaś osłona już będzie
Pozdrawiam!
KasiaWB 22:08, 16 sie 2013

irena_milek napisał(a)
Kasiu, obejrzałam, najbardziej mnie zachwyca dziecko na tej hałdzie piachu
wszystko piękne i jak czytam....ostro ruszasz z resztą, powodzenia

dziecko zawłaszczyło sobie 30 ton piachu na piaskownicę i nie pozwala ruszać )) ma rozmach
a poważnie, to jest szczęśliwa z powodu takiej piaskownicy i o to chodzi
ruszyliśmy troszkę, może będzie nam dane zrobić coś jeszcze w tym roku, a to dopiero się okaże
Buziaki!
Syla 22:13, 16 sie 2013

Zasiedziałam się u Ciebie bo zaległości miałam spore .... Trzymam kciuki za powodzenie w budowie ... oby szybko i sprawnie i bezboleśnie przeszły prace i nie tylko Zapisałam sobie różyczki do notatnika bo piękne są .... Księżyc w ujęciu obrazkowym , nic tylko na ścianę .....Jak miło , że ktoś u siebie również ma plac budowy wspieram Cię mocno z oddali papa
KasiaWB 22:14, 16 sie 2013

Kilka popołudniowych fotek z działki
miskanta będę musiała podzielić, bo zdominował mi drugą Limkę, a to dopiero drugie lato tego miskanta... Budleja też zmieni lokalizację

ponownie kwitną wszystkie róże

KasiaWB 22:16, 16 sie 2013

oto ten dwulatek a za nim jeszcze rośnie ładnie Perovskia, tylko szkoda, że już jej nie widać

i horti
Dzidka 22:17, 16 sie 2013

KasiaWB napisał(a)
No to zanim zrobi mi się tutaj wątek budowlany, to jeszcze kilka fotek z rabatek bo oto właśnie kwitną ponownie austinki i nie tylko zdjęcia robione o zachodzie słońca, więc troszkę kiepskie
na rabacie wśród róż króluje Princess Alexandra of Kent

Dla mnie ważniejsze od jakości zdjęcia jest rabata.
A, że jest piękna to fakt.

KasiaWB napisał(a)

będzie parę przęseł, ale głównie murowane z cegły ręcznie formowanej prosto z cegielni o takiej

Och, jak Ci zazdroszczę. Też bym chciała z takiej ogrodzenie.
Gabriela 22:18, 16 sie 2013

Śliczne masz róże Kasiu, piękną hortensję Vasterival, z wielką przyjemnością obejrzałam fotki z rabat.
Ty tak inaczej niż wszyscy - najpierw ogród potem dom i to będzie frajda, bo miło wyglądać z okna i patrzeć na gotowy ogród.
KasiaWB 22:19, 16 sie 2013

i druga rabatka, na której trzeba zmienić dosłownie wszystko a najlepiej rozsadzić trochę planów jesiennych jest, a reszta na wiosnę.