Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Opuchlaki 20:52, 22 paź 2014

Do góry
Tess napisał(a)
Dursban i Mospilan.

Dursban do oprysku? Wydawało mi się że tylko doglebowo, ale mogę się mylić. Na dorosłe pryskałam tym czym Bogdzia, ale wyszła mi ta nazwa z głowy coś na C chyba
Do raju daleko - u Ewy 20:52, 22 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
ja podlewałam nicienie z konewki, oj nalatałam się z tą konewką bo kupiłam największe opakowanie nicieni

Ana, a pamiętasz ile dawałaś roztworu nicieni na konewkę (jakiej pojemności konewka?)?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:48, 22 paź 2014

Do góry
horcia napisał(a)
Pytam, ponieważ mam zamiar posadzić hortensje pod oknem, lecz radzono mi abym nie sadziła limelight tylko jakąś mniejszą, bo jak się rozrośnie to zasłoni całe okno.

u mnie rosną limelight, fakt że one potrafią urosnąć wysokie, ale jak im na to pozwolisz, jeśli będziesz przycinać w miare nisko nie powinny być bardzo wysokie. Ja bym chciała, żeby moje były troszkę wyższe tak jeszcze ze 30-40cm. Wówczas byłyby fajnie widoczne w oknie. Tak są delikatnie wyższe niż parapet Te które rosną przy thujach specjalnie tnę wyżej by były wyższe od strony drzewek
Do raju daleko - u Ewy 20:43, 22 paź 2014

Do góry
ja podlewałam nicienie z konewki, oj nalatałam się z tą konewką bo kupiłam największe opakowanie nicieni
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:41, 22 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

w najszerszym miejscu ma ponad 2 metry ale ile dokładnie to nie powiem musiałabym zmierzyć Hortensję są ponad parapet. Wiosna przycinam je nad drugim i trzecim oczkiem (tak mniej więcej)
Okna nie zasłania, tutaj fotka z salonu. Dzisiaj u nas szaro buro to i fotka ciemna ale obraz jest
Pytam, ponieważ mam zamiar posadzić hortensje pod oknem, lecz radzono mi abym nie sadziła limelight tylko jakąś mniejszą, bo jak się rozrośnie to zasłoni całe okno.
Opuchlaki 20:39, 22 paź 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ciężko mi ocenić nasilenie. Rozkopywanie ziemi nie pomogło nam, bo nie znaleźliśmy larw, ale pewnie jest to wina tego, że nie wiemy jak to zrobić. Na 81 stronie wrzuciłam zdjęcie, jak wygląda mój podjedzony rododendron. To jest najbardziej uszkodzona roślina. Mam w ogrodzie 6 rododendronów i 6 róż, które są pożarte,oraz kilka trzmielin. I jeden młody kolonik palmowy świeżo posadzony.
Tak jak pisałam kupiłam małe opakowanie. Jak odmierzyć te 500 sztuk nicieni na m2?
larwy mogą być wszędzie, tzn w korzeniach roślin. Niby najbardziej lubią żurawki, ale u dziewczyn były i w trawach u innych w rozchodnikach, gdzie indziej w trzmielini. amiętam że z tego co wymieniały dziewczyny to mogą być wszędzie. Larvan nie pomoże na dorosłe osobniki. Na dorosłe to oprysk owadobujczymi preparatami. Wyszły mi z głowy teraz nazwy
Opuchlaki 20:33, 22 paź 2014

Do góry
a ja bym już larvanu nie stosowała, bo temperatura podłoża ma być minimum 14st. Pamiętam jak kupiłam nicienie wiosną (te zimne) i latałam jak głupia z termometrem i mierzyłam temp gleby o ile w południe ziemia dochodziła do 14st o tyle rano było +2
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:24, 22 paź 2014

Do góry
A giraffe pierwszy raz zakwitła ma około 2,5 metra

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:20, 22 paź 2014

Do góry

Lawenda kwitnie nie robiąc sobie nic z zimnicy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:16, 22 paź 2014

Do góry

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:10, 22 paź 2014

Do góry
Dzisiejsze trawy

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:06, 22 paź 2014

Do góry
kamasja napisał(a)

Niezły tekst jak na rozdaniu Oskarów. Przypomniał mi się kawał a podziękowałaś matce Whitney Huoston
Gratuluję zasługujesz na takie wyróżnienie.

no może matce Whitnej nie ale matce Ogrodowiskowej tak
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:05, 22 paź 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
Również gratuluję! Jak przeczytałam na stronie działkowca zaraz pomyślałam, że to TY
no zobacz, a ja trzy razy patrzyłam w gazecie czy obym się nie pomyliła
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:01, 22 paź 2014

Do góry
horcia napisał(a)
Cudny ogród !!!!! I nic dziwnego że został nagrodzony. Gratulacje. A przy okazji chciałam zapytać jak szeroka jest rabata kolo hortensji i czy one nie zasłaniają okna, jak je przycinasz? Zaraz przy ziemi?

w najszerszym miejscu ma ponad 2 metry ale ile dokładnie to nie powiem musiałabym zmierzyć Hortensję są ponad parapet. Wiosna przycinam je nad drugim i trzecim oczkiem (tak mniej więcej)
Okna nie zasłania, tutaj fotka z salonu. Dzisiaj u nas szaro buro to i fotka ciemna ale obraz jest
Moja codzienność - ogród Oli 13:11, 22 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a czym będziesz wypełniać ogrodzenie? teraz u mnie we wsi zrobili fajne wypełnienie z takich metalowych sztachet w poprzek. Inną sprawą że tak 'nowoczesne' ogrodzenie nie pasuje do domu ale to szczegół

Podobają mi się wypełniania metalowe poziome ale przy naszym metrażu to zabójstwo Będą deski poziome z małymi szczelinkami malowane na grafitowo a elementy betonowe na szary kolor, który jest na elewacji
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:47, 22 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jeszcze raz D Z I Ę K U J Ę !!!!

To dla mnie ważne, szczególnie że po tym konkursie w MPO sporo ludzi pisało, że projekt (główny zarzut), że sterylnie, że do zwiedzanie nie mieszkania itp.
A ktoś inny uznał, że nieważne że z projektem... ważne że z sercem
No i to nie tylko mój sukces...

Bardzo serdecznie garatuluje Twój ogród juz dawno u mnie zdobył niejedna nagrode ale o tym nikt nie pisał hihi

Jeszcze sie taki nie urodził co by wszystkim dogodził a jednak mimo ostrej krytyki udało sie przekonac wiekszosc

Usmiech na twarzy budzi sukces kogos z O

Buziolki i usciski
Moja codzienność - ogród Oli 09:43, 22 paź 2014

Do góry
a czym będziesz wypełniać ogrodzenie? teraz u mnie we wsi zrobili fajne wypełnienie z takich metalowych sztachet w poprzek. Inną sprawą że tak 'nowoczesne' ogrodzenie nie pasuje do domu ale to szczegół
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:21, 22 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Jesteście kochani!!!!

Jeszcze raz wszystkim dziękuję za wszystkie gratulacje i miłe słowa. To niezwykle ważne i mobilizujące, ale też dające nadzieję wszystkim którzy coś robią (mam nadzieję). Wszystkim wątpiącym w swoje siły i możliwości. Zapewne pamiętacie jak zaczynałam przygodę z ogrodem, byłam wtedy naprawdę bardzo zielona. Przez pół roku wahałam się czy zamówić projekt czy nie. W końcu podjęłam decyzję że muszę mieć projekt od Danusi. Wtedy złapałam wiatr w żagle, zaczęłam pracować. Ta praca nie zawsze była łatwa, lekka i przyjemna ale ja twarda jestem... W wyniku różnych okoliczności projekt uległ modyfikacji, ale ważne jest że całość jest spójna Wiem, że to nie koniec bo planuje kolejne drobne zmiany
Cieszę się że dzięki wsparciu Ogrodowiska mój ogród wygląda tak jak dzisiaj. Dzięki temu też został doceniony przez profesjonalne jury i zdobył II nagrodę w konkursie

Niezły tekst jak na rozdaniu Oskarów. Przypomniał mi się kawał a podziękowałaś matce Whitney Huoston
Gratuluję zasługujesz na takie wyróżnienie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:35, 21 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Danusiu dziękuję, bo bez Ciebie nie cieszyłabym się dzisiaj z II miejsca w konkursie "Mój Ogród 2014" w miesięczniku Działkowca
DZIĘKUJĘ!!!

Ale numer! właśnie przeglądam aktualnego Działkowca. Zdjęcia Twojego ogrodu najbardziej mi się spodobały. Nie wiedziałam że mamy Cię na forum. Serdecznie gratuluję sukcesu!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:43, 21 paź 2014

Do góry
malkul napisał(a)
lubię liftingi tarasu np. u Madzi70 przeszło to najsmielsze oczekiwania
prawda? przyznaje, że to Ona mnie zmobilizowała. Chociaż plan na lifing był zanim Madzia go pokazała...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies