Dursban do oprysku? Wydawało mi się że tylko doglebowo, ale mogę się mylić. Na dorosłe pryskałam tym czym Bogdzia, ale wyszła mi ta nazwa z głowy coś na C chyba
u mnie rosną limelight, fakt że one potrafią urosnąć wysokie, ale jak im na to pozwolisz, jeśli będziesz przycinać w miare nisko nie powinny być bardzo wysokie. Ja bym chciała, żeby moje były troszkę wyższe tak jeszcze ze 30-40cm. Wówczas byłyby fajnie widoczne w oknie. Tak są delikatnie wyższe niż parapet Te które rosną przy thujach specjalnie tnę wyżej by były wyższe od strony drzewek
Pytam, ponieważ mam zamiar posadzić hortensje pod oknem, lecz radzono mi abym nie sadziła limelight tylko jakąś mniejszą, bo jak się rozrośnie to zasłoni całe okno.
larwy mogą być wszędzie, tzn w korzeniach roślin. Niby najbardziej lubią żurawki, ale u dziewczyn były i w trawach u innych w rozchodnikach, gdzie indziej w trzmielini. amiętam że z tego co wymieniały dziewczyny to mogą być wszędzie. Larvan nie pomoże na dorosłe osobniki. Na dorosłe to oprysk owadobujczymi preparatami. Wyszły mi z głowy teraz nazwy
a ja bym już larvanu nie stosowała, bo temperatura podłoża ma być minimum 14st. Pamiętam jak kupiłam nicienie wiosną (te zimne) i latałam jak głupia z termometrem i mierzyłam temp gleby o ile w południe ziemia dochodziła do 14st o tyle rano było +2
w najszerszym miejscu ma ponad 2 metry ale ile dokładnie to nie powiem musiałabym zmierzyć Hortensję są ponad parapet. Wiosna przycinam je nad drugim i trzecim oczkiem (tak mniej więcej)
Okna nie zasłania, tutaj fotka z salonu. Dzisiaj u nas szaro buro to i fotka ciemna ale obraz jest
Podobają mi się wypełniania metalowe poziome ale przy naszym metrażu to zabójstwo Będą deski poziome z małymi szczelinkami malowane na grafitowo a elementy betonowe na szary kolor, który jest na elewacji
a czym będziesz wypełniać ogrodzenie? teraz u mnie we wsi zrobili fajne wypełnienie z takich metalowych sztachet w poprzek. Inną sprawą że tak 'nowoczesne' ogrodzenie nie pasuje do domu ale to szczegół
Ale numer! właśnie przeglądam aktualnego Działkowca. Zdjęcia Twojego ogrodu najbardziej mi się spodobały. Nie wiedziałam że mamy Cię na forum. Serdecznie gratuluję sukcesu!