Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 20:41, 13 cze 2013

Do góry
Kompozycja przy kominku...

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 20:41, 13 cze 2013

Do góry
Dziękuję Kochani, że do mnie zaglądacie. Wybaczcie ale dzisiaj do Was nie zajrzę. Nie wiem co się dzieje, ale dzisiaj zasłabłam na ogrodzie. Trochę na mnie nakrzyczano i zostałam potem tylko z aparatem w ręku. Jestem strasznie słaba i jakaś taka roztrzęsiona. Jak mi nie minie do jutra, to pójdę do lekarza. Wrzucę tylko najważniejsze fotki i idę regenerować siły. Obiecuje nadrobić potem zaległości.

Zrobiło się różano

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:40, 13 cze 2013

Do góry
SOS ... limka potrzebuje pomocy . ... coś jej paskudzi listki ... jestem zafrasowana i nie fiem co na to kupić ... bo wolę myśleć, że na to jest lekarstwo ...

i co ja mam z tym zrobić ...

troszkę listków poobrywałam ... topsinem spryskałam po ulewach ...

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:39, 13 cze 2013

Do góry
Krzewuszka z naparstnicą

Kocimiętka

Jeszcze kwitną irysy syberyjskie

I zadatek na sałatkę

Moja działka. 20:39, 13 cze 2013

Do góry
Oprysk na grzyba ,mszyce zrobiony ,a i ślimaki dostały swoją porcje.

Ołownik

naparstnica

irysek

orlik
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 20:36, 13 cze 2013

Do góry
Madżena rosną ... rosną jak Joaska słusznie zauważyła nie tylko te wyczekane roślinki ... ciepełko się zrobiło i ...

Irenko wąskolistna zakwitła i u mnie ... !!! ... szerokolistna się zastanawia ... znalazła się myślicielka ... ale wybaczam jej bo moc jest w jej łanie ... uwielbiam na nią patrzeć z saloniku pomimo, że przed nią wciąż moja makro piaskownica zamiast tarasu ...

tu w ujęciu spod tarasu ... wróć naiwna ... spod piaskownicy

Kondzio interpretuję, że byłeś ... widziałeś i nic nie zobaczywszy pozdrawiasz uśmiechem brak słów ... a znaczy tak wiele
Kosaciec żółty - Iris pseudacorus 20:34, 13 cze 2013

Do góry

Występuje też naturalnie w rzece koło mnie.

Jadąc pociągiem widziałem w rowie przy torach kremowo wybarwionego, bardzo rzadko takie niespodzianki robi nam natura.

Nieco mniej wybarwionym na żółto jest Iris pseudacorus var. bastardii

Zaczynam od zera... 20:32, 13 cze 2013

Do góry
Krzysiek1973 napisał(a)

A co tu posadzić, myślę nad jakimś iglakiem na pniu, ale co dalej?

A tutaj to się nie nadaje na skalniak, najlepiej zlikwiduj to, za mały skalniak, a właściwie kółko nie skalniak, i za wielkie kamienie. Będzie to jak kwiatek do kożucha a więc usuń te kamienie na korzyść trawnika.

Poza tym za blisko nawierzchni, to po prostu nie pasuje. Trawę zasiej, uzupełnij i koniec.
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 20:32, 13 cze 2013

Do góry
marta_losinska napisał(a)
Jestem zauroczona Pani ogrodem. Przeglądam zdjęcia i czytam wpisy z zapartym tchem. Odwiedzam Panią niemalże codziennie. Niestety, ja nie mogę się pochwalić tak pięknym ogrodem, ale pracuję nad tym. Pozdrawiam

Witaj Marto.
Tutaj mówimy sobie wszyscy po imieniu, tak jest przyjemniej. Dziękuje, że odwiedzasz mój ogród. Każdy ogród ma w sobie cos niezwykłego. Nie krepuj się i śmiało pokazuj to co masz. Jeżeli masz jakies pytania to tutaj zawsze znajdzie się jakaś dobra dusza, która pomoże. Zaglądaj kiedy tylko masz ochotę.
Pozdrawiam
Mój ogródek pod Gdańskiem 20:32, 13 cze 2013

Do góry
Lubię hosty i dobrze mi rosną teraz szukam już tylko takich odmian których nie mam - a wcale nie jest to takie łatwe
I dziś kupione rojniki - zastąpiły bratki przed drzwiami
Zaczynam od zera... 20:31, 13 cze 2013

Do góry
Krzysiek1973 napisał(a)

Tutaj posadź dwie albo nawet trzy trzmieliny Emereld'n Gold' na pniu, dwie bliże ściany, jedna wysunięta do przodu, w środku pod nimi posadź lawendy jedna przy drugiej, a na brzegu bordowe żurawki np. Berry Smothie. Będzie ładnie zarówno kolorystycznie, ja i zimozielono.

Inna opcja miłorząb Pendula na wysokim pniu - taki parasol, a pod nim Thuja Danica 7 szt i pomiędzy nimi Carex testacea Prairie Fire. Będzie w stylu Chelsea Flower Show, elegancko i ładnie.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:29, 13 cze 2013

Do góry
Końcówka kwitnienia Rh

Jedne z goździków

Irysowa rabata

Jasnota wariegata
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 20:27, 13 cze 2013

Do góry
Dzisiejszy dzień znów w ogrodzie... a tutaj proszę, dowody tego czynu
A tak naprawdę to koło południa byłem u teściów mojego brata po cegły z rozbiórki stodoły, którymi chcę wyłożyć podłoże w przyszłej altanie... dzisiaj też przywieźli już nam drzewo właśnie na altanę Już się doczekać nie mogę... poluję na hamak, który chcę w niej zamontować A teraz zdjęcia z poranku i po południa

Miała być dziewanna o żółtych kwiatach ale nie było więc zakupiłem tą ale też ładna...

Uwielbiam te połączenie ostnic z szałwiami i kosaćcami

Moja działka. 20:26, 13 cze 2013

Do góry
Dziś była piękna pogoda nadrobilam trochę zaległości na działce ,no ale miałam pomocnika więc robota szłaRozbił namiot ,zjadł deser i wziął się do roboty

po robocie leżakowanie
Mój ogród - złe dobrego początki 20:23, 13 cze 2013

Do góry
i moje trawy - ostatnio ulubiona ozdoba ogrodu...

pozdrawiam!!!!
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:23, 13 cze 2013

Do góry
Trochę zieloności z mojego ogrodu
Wspólnymi siłami 20:22, 13 cze 2013

Do góry
pagap napisał(a)

Moim zdaniem niepotrzebne są te iglaki (jałowiec i świerczek) w trawniku i chyba magnolia. Rabata kończy się i pojedyncze roślinki nie pasują. Albo je włącz do rabaty włąśnie tą falą, albo zostaw prostą linię, ale rośliny z trawnika przesadź. Świerk będzie na pewno kiedyś wielki i zabije tuje, a szkoda.

Ja bym zostawiła prostą linię i posadziła kilka hortensji bukietowych potem np trzy miskany Gracillimus lub Morning Light i potem np, dereń Ivory Halo. Jak się zmieści - pod spodem żurawki.
Mój ogród - złe dobrego początki 20:21, 13 cze 2013

Do góry
i mój nowy nabytek -Veronica Inspire Blue czyli Przetacznik kłosowy BARDZO mi się podoba, szczególnie w zestawieniu z carex buchananii
Mój ogród - złe dobrego początki 20:17, 13 cze 2013

Do góry
hortensje - walka o pierwszeństwo kwitnienia rozstrzygnięta

limki jeszcze "śpią" - póki co rozświetlają je białe floksy

czy powinnam się zacząć martwić brakiem pączków?
Mój ogród - złe dobrego początki 20:14, 13 cze 2013

Do góry
różyczki mają już tyle pąków.... kiedy wreszcie zakwitną??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies