Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Magda70 15:49, 24 lip 2013

jestem na bieżąco...
Trafiłam na swój i Twój wątek...aczkolwiek nie obyło się bez problemów
Awatarek nowy...szalejesz, szalejesz....
GabiK 15:54, 24 lip 2013

Marzenko, a Ty jak długo podlewasz trawnik?
Milka 16:02, 24 lip 2013

Dziś zawirowanie, w ogóle forum nie działało...i ciekawa jestem, co posadzisz, doczytałam, że rozplenica raczej nie..
Kindzia 16:27, 24 lip 2013

Jak czytam, że metrowe ML to lebiodki, to mnie śmiech ogarnia...co mam o swoich powiedzieć, jak mają ze 30 cm?
Madzenka 18:38, 24 lip 2013

Macham łapka odwiedzającym i pozdrawiajacym
Bo wykopuje kosacce i posadzilam kulkę z przechowalni.. Na razie jest tak
Pewnie do góry nogami bo zdjęcie z komórki ...
19:11, 24 lip 2013
Jestem Marzenka, jestem i żyję nawet. A że cisza... problemów miałam więcej niż unieść mogłam dlatego i chęci na pisanie mało. Ale już na prostą wychodzę.
GabiK 21:05, 24 lip 2013

Marzenko zdjęcie na nogach, prawidłowo widać.

Zdecydowanie nic wielkiego tam nie dawaj. Może buchananii, żeby czerwień powtórzyć?
Madzenka 21:09, 24 lip 2013

GabiK napisał(a)
Marzenko zdjęcie na nogach, prawidłowo widać.

Zdecydowanie nic wielkiego tam nie dawaj. Może buchananii, żeby czerwień powtórzyć?

Już dosadziłam kule buszkapnowe ( 3 małe i jedną na nóżce- niestey z powodu zalania wodą ta choruje) oraz przesunęłam dwie stipy... Nadal myślę, najwyżej jesienią będzie kolejne lrzemeblowanie. Trawek mi tu brakuje więc pomyślę o buchananii
Madzenka 21:13, 24 lip 2013

GabiK napisał(a)
Marzenko, a Ty jak długo podlewasz trawnik?

Gabi trawnik na południowej rabacie podelwam 30 min codziennie, na zachodniej 15-20 w zależności od nasłonecznienia. Linie włączam raz na kilka dni na 1 godz w każdej sekcji. Danusia pisala, że czas nawadniania zależy od gleby i lokalizacji ogrodu względem stron świata. U mnie ta długość czasu podlewania jest wystarczająca. Wczoraj wieczorem sprawdzałam trawnik , mial mokro , więc nawet rano wyłączyłam podlewanie. Dzisiaj wieczorne lanie sobie zapewniliśmy

Wkopywalam bukszpany i przesadzałam stipy i rabaty podelwane przedwczoraj byyły jeszcze mokre.
Madzenka 21:16, 24 lip 2013

Syla napisał(a)
Marzenka .... zawsze do Cię zaglądam choć na parę sekund .... uzależniłam się od Ciebie

A wiesz ??? brzozy posadziłam aż 5 szt .... co ja tam posadziłam ja tylko dosypywałam ziemię .... po raz pierwszy łopaty w ręce nie miałam .... Zostały jeszcze 4 ..... jestem nimi tak zachwycona , że rany ...... chyba nie usnę ze szczęścia a przy dzisiejszej pełni wyglądały obłędnie

pochwaliłam się i uciekam

Zazdraszczam brzoz, u mnie na 4 szt dwa gatunki.... Niezamierzone.... Ale jesienią w nóżki posadzę im kule bukszpanowe, liczę że będzie ładniej

Pisalm Ci wczoraj o dysku.... Dzisiaj przy przenoszeniu bukszpanów wygięło mi się kolano w niezaplanowaną stronę... Wiązadło zatem jeszcze nie ten teges... Ale już nie boli...ale że ja teraz joginka jestem to po sekundzie się podniosłam