Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 12:35, 13 cze 2013

Do góry
Doczytałam o pryskaniu i wykopywaniu tulipanów, no ja cię! ja moich nie ruszam, za dużo pracy, a też by się przydało misz masz usunąć
pogoda nas juz rozpieszcza, więc i leżaczek zaliczyłaś, super jest
piwonia dla ciebie...na jesień dostanę cudne od sąsiadów, alez mają okazy!
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:24, 13 cze 2013

Do góry

Co to za odmiana Aniu i jak ie odległości między nimi zachować, tz. jak gęsto sadzić?

ZAMAWIAM zaraz!!! Masz jakiś internetowy sklep sprawdzony?

Dzięki
Ogród z łezką 12:22, 13 cze 2013

Do góry
asc napisał(a)

Jak skończysz ogród to będziesz tęskniła do tego by coś znów posadzić.. i wtedy z chciejstwa wybawią ci ostróżki Są tak śliczne, że grzech nie posadzić A jak przytniesz to jeszcze jesienią zakwitną ,dość skąpo, ale kwitną

Ło matko...Aniu jaka piękność...co to za odmiana? Zaraz zamawiam!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:18, 13 cze 2013

Do góry
Reni, tak troszkę jeszcze konwalniki kupiłam, czyli czarną trawkę, nawet kwitnie, ale juz posadziłam i zapomniałam sfocić reszta nie posadzona jeszcze, może dziś, jak komary pozwolą

Zbysiu, wiem, ze to ona, ale ona jest wyjątkowa, zmierzyłam...ma ponad 2m w każdą stronę

i cd hortensja pnąca

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:18, 13 cze 2013

Do góry
hortensja pnąca zdumiewa w tym roku
pachnie obłędnie....zwłaszcza wieczorkiem
to jej czas, pomęczę was fotami z nią w roli głównej

fajnie w słońcu wygląda, ale kwiaty są białe u niej

Ogród z łezką 12:17, 13 cze 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Czytałam u Rzeszowskiej Ani, że ostróżki krótko w ogrodzie są, potem giną jakoś...i zaś mętlik...chciałam posadzić za łezką coś, co na kilka lat starczy...nie chcę sadzić co dwa lata Co tam wepchnąć wysokiego, smuklistego i chyba jednak niebieskiego...
A tak mi się pełne, niebieściutkie ostróżki podobają...

Jak skończysz ogród to będziesz tęskniła do tego by coś znów posadzić.. i wtedy z chciejstwa wybawią ci ostróżki Są tak śliczne, że grzech nie posadzić A jak przytniesz to jeszcze jesienią zakwitną ,dość skąpo, ale kwitną

Bajkowy ogród Weroniki 12:10, 13 cze 2013

Do góry
Weroniko, jeżówka od ciebie ma pąk piwonia się przyjęła, a naparstnica chyba też wypuszcza pąk goździki kwitną, wszystko inne też już się przyjęło, dzięki
Ogród... reni 12:03, 13 cze 2013

Do góry
następne piwonie rozkwitły

hosty też zaczynają kwitnąć

A miało być tak pięknie.... 12:01, 13 cze 2013

Do góry
Widzę, że polało, całe szczęście szybko się wchłonęło; róże piękne i zdrowo kwitną, trudno mi wybrać, która najlepiej mnie się podoba
posyłam słońce
u mnie drugi rok róża Kórnik, uważam, że też piękna, mnóstwo kwiatów, polecam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:56, 13 cze 2013

Do góry
Bogda i super

a ja moją hostę muszę gdzieś zgłosić do księgi Guinnessa, albo gdzie indziej, bo naprawdę na to zasłużyła; nie widziałam takiej ani w Botaniku ani w Wojsławicach, ani w Japońskim, jakieś z niej dziwadło!

Iza, dumam właśnie nad czym się zastanawiamy? chyba nad dywanem pod drzewami, a potem oczy w górę, było podziwianie daglezji i jodły kalifornijskiej; gdyby nie były podcinane od dołu, zajęłyby całą powierzchnię aż pod ławeczkę w kąciku...i gdzie bym upychała nowości! paproć boska!!
dzięki...kwitną już firletki, wysłałam ci ją

Zawitko, ja też nie umiem zamazywać zatem będę oglądać, co tam wrzucisz

Danusiu, kalmia coraz piękniejsza, bo wczoraj było cudowne lato, słońce!! a dziś jeszcze lepiej, wieczorem i rano na ogrodzie byłam, po 20 komary odpuściły; ta ulewa i wiatr ścięły pąki róży Irena, no złą jestem, bo wyjątkowo wielkie i pachnące kwiaty a pod różami Chopin mrówki porobiły gniazda i mi marnieją, będę część badylków wycinać i sypać na mrówki! rok temu były boskie około 2m miały i pełno kwiatów, w tym nie...w ogóle zauważyłam, że mrówki lubią pod różami robić gniazda, mam w kliku miejscach!

Moniika, fajnie że wpadłaś w końcu bajeczna pogoda spotkań chyba w tym roku bardzo dużo, kolejne przed nami

Boćku dzięki, czyli trzcinnik; ale na fakturze nie ma nazwy overdam; ekipa jest wyjątkowa, te dziewczyny są świetne

Kasiu/Kindziu, w idealnym czasie skubały, bo potem ulewy były i byłoby gnicie; aktualnie łuszczę się, peeling idzie w ruch! a dziś pogoda jak na Krecie
u nas też słońce!! dziś o 7 było w cieniu 25 stopni!!

Akanta/ Aniu bardzo się cieszę, że zaglądasz i dostrzegasz zmiany, to nas cieszy
mam jeszcze bałaganiarsko, ale nie wszystko do razu, jakos powoli zrobimy, ale kilka okazów mam..godnych uwagi
najpierw priorytetem były nasze dzieci, teraz robimy u siebie

Basiu, wow...dzięki i koniecznie skorzystaj zapraszam

Ani an_tre, nimfy urocze i taki kawał pracy zrobiły było i strzyżenie buksików, zawsze mnie do zrobienia

Gosiniak, dzięki wszystkie mamy różne style, ale zawsze coś od kogoś można zaczerpnąć, czegoś się nauczyć i to jest fajne

Mirka, cieszę się ogromnie, że wszystko się przyjęło będę jeszcze ci podsyłać, ale jak już skończę z wojażami, mus czas znaleźć; na horti poczekam, a limek będę dużo ukorzeniać, stworzę u siebie hortensjowy raj z nimi nie ma żadnej pracy i to mi się podoba

agatka19762, dzięki i do tego pod parasolem teraz u nas czas by utrwalać, ale niestety w pracy siedzę

Weroniko, spotkanie było super, a deszcze się skończyły i do nocy buszuję w ogrodzie, chodzę, wącham i wzdycham

Marzenko, cały ogród!!! nie wiem, jak to ci się udaje, niedościgniony wzór z ciebie
cisza była, bo miałam załatwianie spraw i dentystę a przy okazji kupiłam sobie trawki, lobelię wieloletnią i hosty; a od sąsiadów dostałam piwonie do wazonu, stare pachnące odmiany i 2 krzaczki piwonii; na jesień dostanę jeszcze 10, same cuda intensywnie pachnące za rok na pewno będą kwitnąć; te modyfikowane nie mają zapachu, wolę te stare
lobelia wieloletnia, piwonie i trawki

Ula i ja pozdrawiam i chyba u nas wszystkich już bajeczna pogoda

Gabrysia, w pełni cię rozumiem, miałaś sporo przykrości w te ulewy, ciesz się słoneczkiem, cudownie jest!!

Haniu, dzięki, jakie cudo z warsztatów piękna piwonia i dokładnie odwzorowany motyw!słoneczko dotarło, mam Hawaje gorzej z pracami w ogrodzie przez komary, strasznie gryzą, wczoraj całą wyciapałam się octem, pomogło na chwilkę!

Anu asc, cisza, bo zaległości przed i po
fajnie, że w końcu ciepełko

Malgocha1960, z kupnych jeżówek, tylko 4 krzaki mi się przyjęły, ale te od dziewczyn, co mam przyjmują się świetnie...zobaczę jeszcze,czy będę, ostatnio na okrągło wyjadowa jestem i czy transport będzie

adom1206, Agnieszko, na pewno trzcinnik i już wiem!!! to jest trzcinnik KARL FOERSTER, w końcu wiem, co to jest!!!

Reniu, fajnie było, a już zaraz tydzień minie, ależ czas leci!

Moje dzikie ranczo ....z dala od linijek, cyrkli i komputerowych aranżacji. 11:53, 13 cze 2013

Do góry
Podkarpacie W lesie jako tako nie robimy nasadzeń(poza oczywiście drzewami ). Bardziej jego skrajem. Gdy kupowaliśmy np. brzozy to z grzybniami. Dlatego teraz z naszego mini lasku zbieramy w sezonie koszyk maślaków, kozaków i czasami trafi się podgrzybek. Nie jest tego wiele, ale zawsze to swoje.

Tu maślaczek z zeszłego roku. Ich jest najwięcej.

Nad rzeczką przy lesie jest skarpa. Tam jest miejscami lekko podmokły teren. Rośnie tam ogrom opieniek.

My jednak zbieramy tylko miodowe, które wyrastają nieco wyżej na skarpie.
Zaczynam od zera... 11:52, 13 cze 2013

Do góry
Proszę o pomoc w rozwiązaniu kilku miejsc na moim podwórku.

Miejsce do zagospodarowania. Strona południowa. Nie mam pojecia, co tam posadzić, jak to zagospodarować? Wymysliłem tam sobie tylko oświetlenie na dwóch przeciwnych bokach.

Bardzo mało miejsca, blisko płotu fundament, tam też chcę jedną lampę. Wymysliłem sobie, żę poło że na dnie jakąć agrowłókninę, zasypię płukanym żwirem lub obłoże kamieniami polnymi, ale nie wiem czy to dobry pomysł, proszę o sugestie.

Dawna studnia, przykryta dużą stalową płyta i obłożona przez pracowników kamieniami, wokół będzie kostka betonowa. Co z tym zrobić, nadaje się to na jakiś skalniak?

A co tu posadzić, myślę nad jakimś iglakiem na pniu, ale co dalej?
Ogród... reni 11:50, 13 cze 2013

Do góry
Witaj Alicjo..też się uśmiecham

figle psotnika

lawenda już kwitnie

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:50, 13 cze 2013

Do góry
Ania toć tak powiadam , zaznaczenie o kwasowości gleby było dla tych którzy nie są w temacie jagodowo borówkowym
stare odmiany opadły w chwili dojrzewania i były cierpkie

Piaskownia na zakręcie 11:50, 13 cze 2013

Do góry
I zakupy

Piaskownia na zakręcie 11:48, 13 cze 2013

Do góry
Zakwitł sobie taki jeden

A tu maleńki Pirosik, ma już owoc

Ogród... reni 11:41, 13 cze 2013

Do góry
Słonko grzej że aż miło.. pomału zaczyna się sezon różany jak ja go uwielbiam

na pniu

Tu na razie jest ściernisko... 11:40, 13 cze 2013

Do góry
Marzenka, właśnie tego się obawiam - mój pierwszy rok dbania "na poważnie" i od razu pod hasłem "pryskamy"

Beatka moja w ubiegłym roku miała dosłownie kilka kwiatków tylko. Więc, żeby mi w tym roku kwitła poszłam za radą szwagierki i ją ścięłam po kwitnieniu ... całą... na kilka cm bo niby dlaczego miałabym odczekać jeden dzień i sprawdzić w necie, że po kwitnieniu obcinamy przekwitłe kwiatostany, nie? [pisałam już, że ja + sekator = wielka miłość?]
w tym roku bardzo długo się zbierała i już spisałam ją na straty, ale kiedy wreszcie się odobraziła, to wypuściła gigantyczną liczbę pąków! Widać tak bardzo źle jej nie zrobiłam tym nie mniej w tym roku zamierzam ścinać tylko kwiatki

Madziu widzę kochana, że Ciebie po prostu trzeba przywoływać do porządku od czasu do czasu!
na giełdę? o nieeeee! nie jadę w najbliższym czasie! tyle zakupów ostatnio poczyniłam, że mój żelazny zapas na agrowłókninę do okrycia drugiej partii arbuzów szlag trafił chyba będę musiała im w nocy chuchać teraz, zeby nie podmarzały

a z odmianą hosty, to mi ćwieka zabiłaś!
jestem przekonana, że GDZIEŚ miałam etykietkę!
gdzieś ... gdzie na 100% od kąd ją kupiłam wcale nie zaglądałam
próba identyfikacji na pierwszej lepszej stronie z funkiami skończyła się zawrotem głowy najbardziej pasuje mi do "Regal Splendor", ale z kilkoma jeszcze też, więc sama nie wiem
Rozmnażanie hortensji 11:33, 13 cze 2013

Do góry
Zbyt duże liście górne obcięłam żeby było mniejsze parowanie

A tak wyglądają sadzonki zeszłoroczne robione w identyczny sposób

stronę wcześniej widac jak wyglądały wiosną
Rozmnażanie hortensji 11:32, 13 cze 2013

Do góry
Wczoraj znowu robiłam sadzonki horti Limki:
więc takie małe krok po kroku:
wybieramy takie odrostki z dużego ładnego krzaczka (te żółtości to zbawienne promienie słoneczne!!!!:

potem uszczykujemy dolne listki

i cała gromadka

potem zanurzamy w ukorzeniaczu

i wsadzamy do dołeczka

i tak sobie ukorzeniają sie pięknie kolejne sadzonki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies