Pokażę Wam naszego gościa, który odwiedza nas coraz częściej
Przychodzi sam - w zimę było całe stado, chyba bardzo smakują mu liście z krzaków za siatką
Gratulacje Zbyszku! Robota pod sufitem i na suficie to nie jest łatwa robota! Podziwiam,że sam za to się zabrałeś!
U mnie pełne słońce, ale jakąś chmurkę z opadami znad morza ma ponoć przywiać.
Karolinko, bardzo dziękuję za miłą opinię
Z żywotnością płotków nie ma doświadczenia, do tej pory z wikliny miałam tylko kosze, te są bardzo żywotne. Płotki są przy ziemi, więc pewnie ich żywot będzie krótszy, ale mimo wszystko liczę na kilka lat.
Jak na razie jestem bardzo zadowolona z tego sposobu uprawy, za nami kilka potężnych burz, ulew i wszystko ma się dobrze a w poprzednich latach po obfitych opadach grządki były wypłukane, warzywa smętnie się kiwały na podpłukanych korzeniach, wieczne utrapienie.
W tym roku pierwszy raz zdecydowałam sie na uprawę kapustnych - czerwonej kapusty, brukselki, jarmużu, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie.
Zdjęcie mojego warzywniaczka po zachodzie słońca
Ja naprawdę pieliłam (jak kto woli plewiłam) całe popołudnie. W czasie mojej 3-tygodniowej nieobecności wszystko urosło, ale najbardziej chwasty. Nie dość, że rozpanoszyły się na powierzchni, to jeszcze rozbudowały sobie system korzeniowy i trzymają się nimi zdobytego terenu. Na dodatek trzeba uważać, żeby niszcząc chwasty nie uszkodzić pięknych roślin ...
Może więcej przy śniadaniu.. na razie czasu nie ma... i nie śpię .... tylko rano to dużo obowiązków..
Widzę, że zguba Agnieszka się znalazła..
Małgoś.. te naparstnice moej to chyba już w całej Polsce są Rok temu naparstnice, w tym jeżówki
Sebek obawiam się że przy pęcherznicy ten świerk Conica będzie wyglądał coraz gorzej.
Ja proponuję zabrać pęcherznicę i dosadzić do świerka róże okrywowe i inne oraz hortensje ogrodowe.
Będzie się świetnie komponowało.
Romantyzm w czystej postaci.
Witam skowroneczki. Faktycznie cosik to mniej zaglądamy. Dzisiaj ani jednej chmurki. Zapowiadają upały do 30 stopni. Byłem ostatnio zapracowany. Jestem mężczyzną pracującym i żadnej pracy się nie boję. Ociepliłem styropianem betonowy strop w garażu aby w zimie nie przeciągało. Mam 3 dni luzu zanim wyschnie klej na siatce. Potem wygładzić i pomalować.
Tak Ozz cisy to wyjątkowe rośliny można z nimi robić cuda ,począwszy od sadzonek --sa bardzo wdzięczne.Co do ukorzeniania to wszędzie urosna jak będą miały wodę i gopodarza co nie zapomnie podlać
To zeszłoroczne roślinki wsadzone w cieniu podlewane i mają już duże przyrosy.Pozdrawiam cisowców
Witam tych, których jeszcze nie witałam Dziękuję za wszystkie miłe słowa
Część leśna wiosną wygląda najbardziej bajecznie. Pierwiosnki, zawilce, stokrotki, nad rzeczką kaczeńce tworzą ogromne dywany. Czasami aż żal po nich chodzić.
Nad wejściem na taras (przy domku) zwisa glicynia. Pierwszy raz w tym roku obdarzyła nas bujnym kwieciem.
Witam Koleżanki ------Nebel fakt mamy dużo wspólnego opróczogrodów to latanie z sekatorem ha ha uwielbiam to od nedawna Miałaś pomysła z tymi tujami kolorowymi ....a czy mogę zerznąć i wsadzić tak u siebie ???? A jak byś mnie odwiedziła to będzie tabliczka ,,pomysł NEBEL ha ha .
Bacha2224------Moje hosty dopiero się rozrastają to wpływ Ogrodowiska jedną całą zieloną mam 3 lata i w tym roku jest piękna . Ja mieszkam w południowej cześci W- wy
Agnieszko,wklepuję zaległe zdjęcia.Teraz piękna pogoda to trzeba wykorzystać na podtrzymanie opalenizny i picuje ogród,bo za tydzień mam zjazd absolwentów od powstania ogólniaka do maturzystów z 1985 roku.Przyjeżdżają na chwilę do mnie dziewczyny z Gdańska,Stargardu Gdańskiego i z Brodnicy,trzeba ogród dopieścić,bo akurat wszystkie też ogrodowe.Ogólnie to jednak ludzie chyba nie lubią się spotykać,bo z naszego rocznika było 5 klas,średnio po 30 osób w klasie,a wpłaciło 11 osób, z tego 6 osób z naszej klasy.Zupełnie nie wiem jak to rozumieć i czym to jest spowodowane.Ogólnie jest około 400 wpłat,więc i tak będzie bardzo duzo ludzi,ale najwięcej tych starszych roczników.Nie wiem czy znacie aktora Zbyszka Suszyńskiego?Jest Rypiniakiem,rok młodszy i cieszę się,ze tez wpłacił i ma zamiar uczestniczyć w zjeżdzie.Jego corka tez juz gra w serialach od dłuzszego czasu,ostatnio w Barwach szczęścia.mOJE miasteczko jest nieduże,ale ma troche znanych ludzi-Dochodzi Rafał Cieszyński,Renata Kretówna,Ewa Decówna,teraz w Top Trendy zespół Red Lips,wczesniej wokalistka krótko była w Iwan i Delfin.
Aniu,nie znam chyba żadnej z tych roślin,jakie wymieniłas.Jedynie mam chyba zwykły przetacznik.Nie kupuję na razie do końca sezonu zupełnie nic,bo i tak zrobił mi się gąszcz,że trzeba dobrze się wślepiać,zeby zobaczyc co rosnie.