Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Liliowo i kolorowo:) 17:48, 13 lip 2013

Do góry

Taki piękny, intensywny kolor ma???? Cudo !!!!

Leje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:41, 13 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jak ja lubię. WSZYSTKIM u Ciebie poczytać
Jak ja lubię lotosa
Nadrabiam zaleglości

A swoje grzybienie w końcu pokazałaś?? Bo siem obijasz...

Moje lilie dla Ciebie...i odnośnie wywodu powyżej... na foto widać, że sie różnią , albo w realu widać, że sie różnią ,ale na każdej fotce jest w 100% inna lilia, a jakie czasami podobne..
Żółte są bardziej w realu inne, bo jedna jest cytrynowa, a druga jet żółta-ciemniejsza sporo..
Pomarańczowe na foto znów sie bardziej różnią niż w realu.... do krzaka kartkę zawiesi, a na liliach jak???

Rok temu kupiłam 2 cebule lilii L.O. White Triumphator.. o cudnych wielkich kwiatach, rok temu była niska ok. 0,6 m, ale kwiaty miała olbrzymie, a w tym ma ponad 1,5m.. i moc kwiatów..w dodatku przy jednej cebuli naliczyłam kwitnących SIC!!!!! 13 lilii.. i kilka badylków bez pąków... Słownie trzynaście nowych lilii... kwitnących.
Polecam lilię L.O WHITE TRIUMPHATOR Tylko od mojej mamy czerwone potrafią sie tak mnożyć

System automatycznego nawadniania 17:39, 13 lip 2013

Do góry
Ja myślałem, żeby to tak wyglądało
Kwiatki i rabatki u Elizy 17:37, 13 lip 2013

Do góry
Wklejam słoneczka z ogródka, skoro to na niebie za chmurami i kapu, kap...

Bajkowy ogród Weroniki 17:36, 13 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Jak zwykle pięknie! Przyszłam nacieszyć oczy kolorami!

Anito, dokładam dla Ciebie dzisiejsze nowe kolorki,

następny liliowiec pokazał pierwsze kwiaty w tym roku,

zaczynają kwitnienie jeżówki,

i takie lilie, które mają ciekawy, zmienny kolor różowy,

i żółta lilia, którą kupiłam nie jako żółtą.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:35, 13 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zakwitła mi moja nowa róża Moonstead Wood'

Zauważyłam Munstead Wood jak byłyśmy w Savill Garden w ogrodzie różanym, w rzeczywistości jest bardzo aksamitna, jeszcze ciemniejsza niż na zdjęciu i wspaniale pachnie. Nawet mój M który nie przepada za różami powiedział - taką posadź. No to nie ma wyjścia posadzę.
U Ciebie już zimowała, czy to tegoroczny nabytek?
W cieniu - zacieniona 17:31, 13 lip 2013

Do góry
Bajkowy ogród Weroniki 17:30, 13 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie też pada . ta łaciata wysoka lilia sliczna, a pachnie? -dziś się o tym nie przekonasz bo deszcz.Pozdrówka.

Obwąchiwana po deszczu, chyba delikatnie pachnie. Blisko inne lilie, floks i Anabelle, jeszcze raz sprawdzę zapach bez deszczu.
W cieniu - zacieniona 17:30, 13 lip 2013

Do góry
Od tygodnia jestem na Zacienionej gościem {problemy ze zdrowiem}...robię tylko kilka fotek...i powrót do domu....a roślinki aż proszą o dopieszczenie....
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:26, 13 lip 2013

Do góry
Bociuś - no normalnie sie rozczarowałam... ja nigdzie nie znalazłam tej trawki, bo zawsze coś nie gra..... ale TY???? Specjalistka od traw i kominków No normalnie foch z przytupem

Ale to żart.. .... nie jednemu psu Burek.. i bądź tu mądry..... stwierdziłam, że spróbuję pokatalogować trochę mego dobra, póki mam szansę odnależć rachunki ,zapiski itp... i wiesz co?? Się poddałam... przy kilku moich gatunkach... bo niektóre tak podobne, że musiałabym robić foto z kartką który to... potem zrobić spis tego co wiem, że kupowałam i zrobić doktorat.. a na to czasu nie mam . Są pilniejsze i ciekawsze rzeczy Ważne że ładne. ... a jak nie spełni oczekiwań..to mam łopaty Dobre łopaty... cały zestaw.....
Chodź , zapraszam na ławeczkę posiedzimy, pogadamy to przyjemniejsze niż dochodzenie czy ta trafka to ta czy inna
To tak jak moje jeżówki, te sam, pierwszy rok były takie same, a teraz jedna ma 1,5m, a druga 0,8m.. rosną w tym samym miejscu, i co po doktoratach jak Rośłiny i tak często nas zaskakują po swojemu
A po lewej masz moje trafki... najstarsze... a widok z ławki na kolejną wielką kępę.. będzie nam miło

W cieniu - zacieniona 17:26, 13 lip 2013

Do góry
szałwia trójbarwna...nadal cieszy
Bajkowy ogród Weroniki 17:26, 13 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
U mnie też pada
I moje anabelki się pokładają jak diabli, jak były młode to stały, a tera ciągle leżą

Aniu, i moje dzisiaj leżą pod ciężarem deszczu, za mokro by im poprawić podporki.
Ogród z łezką 17:19, 13 lip 2013

Do góry

i trawki

Gabrysiu. Pierwsze zdjęcie na dole z lewej to ML
I porównaj sobie. To zdjęcie z 12.maja

i z dzisiaj

Ogród przydomowy - Hosty 17:09, 13 lip 2013

Do góry
Cd.

Miskant - Miscanthus 17:07, 13 lip 2013

Do góry
No pięknie. Minął miesiąc a ja zdjęć nie wrzuciłem
Zrobiłem dzisiaj-rzeczywiście słabo przyrasta. Na wiosnę zapowiadało się całkiem, całkiem.
A jak jest? Słabo...

A to zdjęcie tego miscanta z września 2012
Ogród z łezką 17:03, 13 lip 2013

Do góry
trochę się pobawiłam Leje ciągle...a do meczu daleko...

Rododendronowy ogród II. 16:53, 13 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu pięknie kwitną lilie w Twoim stawie, umknęło Tobie w moim wątku zdjęcie, powiedz kto to?
pozdrawiam nareszcie przestało padać

Napisałam u Ciebie że to kapturka czyli pokrzewka czrnołbista samiec bo samice mają brązową czapeczkę.
Mój kawałek raju II 16:42, 13 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Bogdziu taka kolej rzeczy, coś się kończy coś zaczyna, szkoda, że warmiński nie może wszystkiego pomieścić Bogdziu co to za ptaszek cały dzień wkoło lata i śpiewa jest cały szary i ma czapeczkę czarną, zdjęcia nie najlepsze

aniu to kapturka dawniej nazywana pokrzewką czarnołbistą.Pięknie śpiewa.
Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:40, 13 lip 2013

Do góry
bociek napisał(a)
nie umiem odpowiedziec w kwestii dzielenia, takie rzeczy powinno sie robic wiosna.
Święte słowa, Bociusiu... Ja w ub. roku jesienią kupiłam w Wojsławicach ogromną kępę Carex- ??? buuu, nie pamiętam, i łakomie podzieliłam ją na 5. No i mam 5 zdechlaków, tylko jedna wygląda dobrze, choć nader skromnie.
To ta trawka

A co do miskanta, to dostałam sadzonkę Morning Light udziabaną jesienią, i też mi się nie przyjęła.
Tyle mojej wiedzy nabytej przez praktykę
Rozpoznawanie chorób i szkodników 16:39, 13 lip 2013

Do góry
Welka napisał(a)
Kto podpowie co dopadło moją leszczynę contortę. Z dwa tygodnie temu był u mnie mocny grad i trochę jej się oberwało, ale zaczynała wyglądać coraz gorzej i dziś się jej przyjrzałam dokładniej. Listki się pozwijały do środka, także podejrzewałam jakieś robaczki i są, tylko na spodniej części liścia, małe prawie przezroczyste kropeczki i kilka większych jasnych ruszających się powolutku

Inne drzewka posprawdzałam, nigdzie nie ma tylko na leszczynie, co z tym robić?

mnie to wygląda na skoczka różanego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies