Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 02:02, 03 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Vivo.... taki piękny ogród chciał żywioł zniszczyć.... focha strzelam strasznego na pogodę.. bo tylko tyle mogę zrobić...

Zapowiadają cieplej i pogodniej.. może się poprawi...... i będziesz mieć więcej czasu na wrzucanie fotek.. ja teraz to mało chodzę po innych wątkach, ale wpadam co jakiś czas do ulubionych i nadrabiam wszytko

I jak dobrze, że mój M wybił mi z głowy kupno działki niżej, a tak chciałam.. i doczekaliśmy naszej na górce..... nam powodzie nie grożą.. co najwyżej super namoknięty grunt.... co prawda w glinie to ma też taki efekt jak zalanie i woda długo stoi i zalega... ale chociaż rwących rzek nie mam..

Aniu, u nas teren wydaje się całkiem płaski, nie ma żadnej rzeki a jednak przy takich nawałnicach wystarczy niewielkie nachylenie i takie efekty.
Ogród już prawie uporządkowany ale na zasypanie tej dziury nie bardzo mamy ziemię a tam wiszą korzenie jałowców. Wójt obiecał nam dać rurę o większym przekroju, bo ta nasza okazała się zbyt wąska ale dopiero we wrześniu, teraz nie ma. Szkoda mi tych żółtych jałowców. Jesteśmy w kropce.

Ale co tam będzie widoczek

Kwitnie skarpa; to żółte drzewko to moja wymarzona glediczja Jesienny zakup, sadzona z gołym korzeniem. Wiosną bardzo długo się budziła, nie wiem czy one tak zawsze mają?

-
Mój kawałek raju II 01:57, 03 lip 2013

Do góry
Cd. martagonów już nie wstawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 01:52, 03 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aż sie bałam tego potffora, że mnie zje
I ma takie szczotki do czyszczenia kotłów wojskowych... bo butelek w tym rozmiarze nie produkują

Figurka... hi, hi, hi..... trzeba wiedzieć jakie foto wstawić... dlatego robię dużo zdjęć

Aniu! Nie chcesz chyba abym ze śmiechu zeszła!
Mój kawałek raju II 01:50, 03 lip 2013

Do góry
Cd. lilii obecnie kwitnących
mam nadzieję, że widać różnicę, szczególnie w tych kilku kolorowych
Kolorowy ogród na piasku 01:41, 03 lip 2013

Do góry
akanta napisał(a)

Vivo co za klęska,tak bardzo ci współczuję.Tyle się napracowałaś a ta podła ulewa jest w stanie tak wiele zniszczyć.Zaglądałam do ciebie nie przypuszczając nawet co się dzieje,bo mnie omijały i wielkie ulewy i grad więc myślałam ,że ty tak niedaleko to jest o.k.

Aniu, niby niedaleko ale takie deszcze są punktowe, wystarczy kilka kilometrów i jest inaczej.
Grad też nas nie ominął, na szczęście nie był gruby i zniszczenia nie były duże.

Niestety to nie wszystkie klęski tego roku jakie nawiedziły mój ogród. Nie pisałam o tym, wiosną odkryłam, że mam straszną plagę nornic albo karczownika. Na jednej z rabat zjadły mi wszystkie cebule lilii (może 50 szt), część łubinów, orlików, floksów. Ponadgryzały piwonie, które wykopałam i trzymam w donicach; nie wiem co z nimi zrobić. A najsmutniejsze było dla mnie to, że zjadły korzenie u kilkunastu róż; wyciągałam kikuty bez jednego korzonka, wszystko zjedzone po samą szyjkę korzeniową.
Nie podjęłam żadnych działań, bo nie wiem co mogę zrobić.
Żeby nie kończyć smutno troszkę kwiatków

Mój kawałek raju II 01:36, 03 lip 2013

Do góry
Jak siedzę jeszcze to wstawię lilie

Kolorowy ogród na piasku 01:18, 03 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzięki Vivo ja nie mogę oglądać róż, bo wszystkie chcę mieć a już miejsca w warmińskim nie mam no chyba,że takie piękne"maluszki" na podsadzanie będę kupowała pozdrawiam i zostawiam mój wiosenny nabytek Jacqueline du Pre

Aniu, właśnie o ten nowy nabytek miałam Cię pytać jak długo go masz. Bardzo mi się podoba a też już nie mogę kupować róż
Kolorowy ogród na piasku 01:15, 03 lip 2013

Do góry
Dzięki Vivo ja nie mogę oglądać róż, bo wszystkie chcę mieć a już miejsca w warmińskim nie mam no chyba,że takie piękne"maluszki" na podsadzanie będę kupowała pozdrawiam i zostawiam mój wiosenny nabytek Jacqueline du Pre
Kolorowy ogród na piasku 01:11, 03 lip 2013

Do góry
agrokotlina napisał(a)
Różany Eden... cieszę się, że tu trafiłam, bowiem przejść się między tymi damami to bajka.
Pozdrawiam ciepło
Magda

Magdo i ja się cieszę, że wśród tylu wątków trafiłaś do mnie . Ja też uwielbiam spacerować wśród róż o poranku z filiżanką kawy w ręku i schylać nad nimi nos dla jeszcze większej przyjemności.

Ta rozsiewa z daleka zapachy - Comte de Chambord zwana też Madame Boll, moja wymarzona

Ogrodnik Mimo Woli cd 01:10, 03 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Idę na odwyk.

Aniu, Jaskółeczko, jeszcze nie późna pora a Tobie jakieś omamy w głowie? pozdrawiam
Kolorowy ogród na piasku 01:04, 03 lip 2013

Do góry
viva napisał(a)

Basiu, tym razem maluszki.
Lupo i Pink Swany. Może te podobają Ci się? Obie zdrowe.

Obie rozkoszne! Ta z ciemnym oczkiem zabawna
Kolorowy ogród na piasku 00:56, 03 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Takie olbrzymie te róże Ci porosły, że oczy z orbit wychodzą

Basiu, tym razem maluszki.
Lupo i Pink Swany. Może te podobają Ci się? Obie zdrowe.

Mój ogródek pod Gdańskiem 00:54, 03 lip 2013

Do góry
Moniika napisał(a)

I mój ulubiony widok aktualnie

Wcale się nie dziwię Tym bardziej, że ten widok wita Cię i wszystkich, wchodzących do domu
Super miejsce wybrałaś na posadzenie, a i pomysł godny naśladowania.
Kolorowy ogród na piasku 00:51, 03 lip 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

Ewa ma rację, bo też byłam i widziałam. Podziwiam nieustannie i czekam na rozrośnięcie moich.

Gabrysiu, Ewo jesteście takie miłe, dziękuję A ja cóż cieszę się, że u mnie też chcą rosnąć takie róże.
Dla Ciebie fragment Lykkefund, wiem, że ją masz ; niedługo u Ciebie będzie dużym krzaczorem, ona rośnie bardzo szybko.

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 00:46, 03 lip 2013

Do góry
Wracając dziś z pracy ujrzałam taki widoczek nad moim domem...

O....! 00:43, 03 lip 2013

Do góry
Konstancjo witam nocą i miłych lawendowych snów

a w najgorętszym miejcsu tego tarasu nie chciała rosnąć nawet trawa...
ale ta kompozycja roślin jakoś sobie radzi w tym zawsze nagrzanym kącie pozbawionym ruchu powietrza...
Kolorowy ogród na piasku 00:43, 03 lip 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Vivo czy rozpoznasz moja okrywową?

Aniu, myślę, że to jest Alba Rose.
Zobacz moją; widzę też po układzie pędów, u mojej też tak wyglądają

Kolorowy ogród na piasku 00:36, 03 lip 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Vivo- coś pięknego, mało interesuję się różami bo kiedyś od nich zaczęłam, słabo mi wychodziły, wymarzły a też mam piach.
Po Twoich widokach skuszę się i właśnie na parkowe. Jak będę miała więcej czasu to mi podpowiesz jakie odmiany w kolorze różu zakupić. Wieczorem jeszcze raz muszę oglądać Twój ogród różany.

Haniu, może miałaś róże wielkokwiatowe, one u mnie też się nie sprawdziły, a szczególnie te starsze odmiany.
Może coś będę mogła Ci podpowiedzieć jak napiszesz co Ci się podoba.
Nie pokazywałam jeszcze Laguny. Jest róża pnąca ale rośnie bardzo szeroko, dobrze się krzewi i ponieważ u mnie ciągle podmarza wygląda jak duża róża parkowa. Jest bardzo zdrowa, bardzo obficie kwitnie i pachnie jak stare róże. Nie każdy lubi taki mocny kolor ale ja jestem z niej bardzo zadowolona.

i w zbliżeniu

O....! 00:34, 03 lip 2013

Do góry
dziewczyny, no to pokażę jeszcze z drugiej strony ten taras...

Mój 4 arowy azyl... 00:32, 03 lip 2013

Do góry
Krysiu/Debro - dla Ciebie rudbekie w pełnym słońcu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies