Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Kolorowy ogród na piasku 21:23, 25 cze 2015

Do góry
Ogród tak mnie zachwyca, że nie znam słów, aby to opisać cieszę się bardzo, że będzie można zobaczyć go dokładniej i bardziej przestrzennie chociaż nie zastąpi to na pewno doznań na żywo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:04, 25 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Nie wiem czy będę tęsknił za sesjami, ale teraz w sumie tęsknie bo walczę z czasem, aby się wyrobić na obronę Szybko się z tym uwinąłeś, u mnie przed sesją nawet jednego wpisu nie dało się dostać

Obrona.... grrrr Powodzenia!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:46, 25 cze 2015

Do góry
I po wizycie "łódzkich" dziewczyn .....
Ale foty - widziałam u Magdy-Nikity....ale ogród klorowy i wycacany
Zazdroszczę dziewczynom że widziały go na żywo
Szkoda że nie mogłam byc, ale w tygodniu to kicha ...bo pracuje, nic to Luki łódzka grupa jeszcze do ciebie na pewno zawita
Szmaragdowy Zakątek 10:15, 25 cze 2015

Do góry
Następny punkt wycieczki przewidywał wizytę w żurawkowym królestwie Łukasza (Luki), więc kilka kliknięć w nawigacji i jedziemy dalej. Po 1,5 godzinie jazdy, oczom naszym ukazały się bajecznie kolorowe rabaty…

równiutko przycięte bukszpany

i śliczne ogrodowe kompozycje

rabatka z ciurkadełkiem

urokliwy ślimaczek…(mus się „zakręcić” aby taki śliczny jegomość zamieszkał także i u mnie)

i mój ulubiony widoczek

Dziękuję Łukasz za gościnę, cudowne doznania wzrokowo – ogrodowe (smakowe także, bo i pyszne ciasto się znalazło) oraz bagażnik pełen roślin !!!

Dziewczyny, dzięki za cudownie spędzony dzień pełen wrażeń. Szczególne podziękowania dla Reni (rozark) za zorganizowanie „wyprawy” i transport, Bogdzi oraz Moniki(jankosi) za przemiłe towarzystwo i fachowe ogrodnicze rady (dereń już upatrzony…nabędę drogą kupna na początku lipca)
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:59, 24 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
(...)

To chyba moje ulubione miejsce w Twoim ogrodzie...

edit: czytam dalej, że też je lubisz
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:10, 24 cze 2015

Do góry
Wizyta trwałą ledwo godzinkę, więc ja o zdjęciach nawet nie pomyślałem z tego co widziałem tylko Magda zrobiła jakieś zdjęcia może coś wklei
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:41, 24 cze 2015

Do góry
jadwiszka całkowicie pozbywać się nie będę, ale coś w nadmiarze powinno być

Aga dziękuje bardzo, w obecnym PnO są moje liliowce w Kaletach innego Łukasza z ogrodem na pewno nie ma

Wojtku bardzo prawdopodobne, że klony były pędzone w szklarniach i nie wytrzymały normalnych warunków, ale chyba nie padły całkowicie?

Karolino tak po wizytacji była bardzo miło, ale króciutko, ale jeszcze kawał drogi był do domu to trzeba było odjeżdżać. Nikita o mało by goniła samochód

Sebek nie ukrywam, że sporo bym chciał jeszcze dopieścić ale przez najbliższe 3 tygodnie ogród praktycznie nie będzie mnie widział, ewentualnie przelotem przy podlewaniu i skoszeniu trawy. Z Katowic do mnie nie daleko, więc można zobaczyć na żywo, że wcale nie tak idealnie

Kasiu bardzo mi miło, że się podoba

Miałem dzisiaj bardzo miłe odwiedziny
Przyjechała Renia rozark, Bogdzia, jankosia i Nikita, bardzo dziękuje za odwiedziny i zapraszam zawsze przy okazji przejazdu w okolicy

Teraz wracam do walki z czasem, fajnie było zapomnieć na chwile o obowiązkach

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:28, 24 cze 2015

Do góry
Nie wiem czy będę tęsknił za sesjami, ale teraz w sumie tęsknie bo walczę z czasem, aby się wyrobić na obronę Szybko się z tym uwinąłeś, u mnie przed sesją nawet jednego wpisu nie dało się dostać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 08:38, 24 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jadwiszka ten najwyższy to 4 letni miskant giganteus, ale zastanów się zanim go posadzisz bo jest bardzo ekspansywny i u mnie na kiepskiej glebie spokojnie osiąga ponad 3 metry, miałem go wykopać w tym roku, ale się nie wyrobiłem i aż się boję co będzie za rok bo jego wykopanie to trudny temat Obecnie ma spokojnie 2 metry.
Jednak każdy miskant jeżeli już się rozrośnie o tej porze ma minimum metr, a niektóre mniej ekspansywne odmiany więcej np Malepartus czy silberpfeder te chyba kwitną na jesień, ale pewien nie jestem bo nie mam.

Luki mi ekspansywnośc nie straszna, mam dużo powierzchni do zarośnięcia - gdybyś chciał się go pozbyć, ja jestem chętna, hehe
Ogród Tosi 08:18, 24 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
No muszę powiedzieć, że ogród nabrał charakteru w tym roku bardzo mi się podoba.
No potwierdzę, że najlepiej bukszpany tnie ta końcówka do trawy, ale teraz i tak tnę szpalerowymi bo zazwyczaj w moim boshu bateria rozładowana, a czekać 2 godziny nie będę

Dziękuję za wizytę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:16, 23 cze 2015

Do góry
Kasiu nie powiem żurawki w tym roku dość ładnie rosną pomijając te, które padły w kwietniu i pierwsze sadzone w 2010, te niestety mimo już 3 krotnego pobierania sadzonek i wsadzania do świeżej ziemi mocno się zestarzały i nadają się do wymiany. Szkolenie było bardzo szybkie, a widać skuteczne

Agnieszko bardzo dziękuje, chciałbym mieć więcej czasu na szukanie łądnych kadrów
Zestawienie ładne, ale tymczasowe bo mój pełnik nadal siedzi w doniczce, nigdzie mi nie pasuje, ale mam do niego sentyment bo to jedna z pierwszych bylin, które sam kupiłem

Karolino jak nie teraz to zapewne jeszcze będzie okazja

Jak to mówią jak nie urok to... tak pięknie prezentowały się ostróżki na rabacie i co wiatr i deszcz jedną połamał w połowie, adruga cała na ziemi i cały efekt na rabacie poszedł się...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:47, 23 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Łukasz cudowne ujęcia!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo podoba mi się też to zestawienie

Mam chyba tego pełnika - cudny jest, kwitnie później i bardzo długo

---------

bukszpan z buźką wymiata hahahahaha
może to sposób na moje thuje po Silvuszku - tylko one nie tak ładnie i symetrycznie załatwione

-------------

Łukaszku pozdrowionka zostawiam i wielki zachwyt nad kipiącymi kolorami rabatami
Moja codzienność - ogród Oli 15:13, 23 cze 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Napięcie rosnie

bardzo powoli ..

jolka napisał(a)
Widzę akcja budowlana się rozkręca
Bosko jest! Rzadko piszę, ale oglądam często.

Pozdrówka Olusia

Dziękuję Ci bardzo na razie podłoga idzie jak krew z nosa ale pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, mus cierpliwie czekać

babka napisał(a)

Tu znów SIĘ DZIEJE !! Ja wysiadam......

heh przez altanę przerobiłam całe tyły

lindsay80 napisał(a)
Ola, ta podbudowa to pod przyszłą altanę?

zgadza się

Luki napisał(a)
No ja nie mogę... nawet fundamenty pod altanę perfekcyjnie i równiutko wykonane, normalnie aż bym sobie je pogłaskał, takie równe. Ahh cudne
Dobrze widzę, że będzie kominek w środku... na pewno będzie, niech te soboty są częściej

eM też perfekcjonista jak już coś robi to dokładnie a fundament pod palenisko z grillem

Ogród Małej Mi - sezon 2015 14:01, 23 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ja tam krótkiego spotkania nie miałem pełne 24h.
Nostalgie będę musiał podziwiać na zdjęciach bo moje rabaty pękają w szwach, a róża to nie maleństwo bylinowe
Wiesz, że mnie Twój basen nie rusza w ogóle, pomyśl sobie gdyby był niebieski miałem kiedyś taki i był straszny. Teraz mam też szary, ale z jednej strony zasłania całą przeciwną i w drugą stronę to samo, przynajmniej wprowadza element tajemniczości i nie widać wszystkiego od razu
Zostawiłem odpowiedź u siebie i już uciekam

Ps moja koreanka na piasku rośnie nie podlewana nic nie nawożona przynajmniej pół metra na rok, ściemniają w opisach jak nic, w tym roku będzie choinką na święta

Moje to niedługo pojadą na plac papieski. Rozmiar będzie dobry

To pogap się na moja Nostalgię Oj jak dobrze, że ją przycięłam.. dzięki Reni.. Chociaż rośnie 0,7-1,2m.... moja ma ponad 2 metry ..

Ogród Tosi 13:19, 23 cze 2015

Do góry
No muszę powiedzieć, że ogród nabrał charakteru w tym roku bardzo mi się podoba.
No potwierdzę, że najlepiej bukszpany tnie ta końcówka do trawy, ale teraz i tak tnę szpalerowymi bo zazwyczaj w moim boshu bateria rozładowana, a czekać 2 godziny nie będę
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:57, 23 cze 2015

Do góry
Jadwiszka ten najwyższy to 4 letni miskant giganteus, ale zastanów się zanim go posadzisz bo jest bardzo ekspansywny i u mnie na kiepskiej glebie spokojnie osiąga ponad 3 metry, miałem go wykopać w tym roku, ale się nie wyrobiłem i aż się boję co będzie za rok bo jego wykopanie to trudny temat Obecnie ma spokojnie 2 metry.
Jednak każdy miskant jeżeli już się rozrośnie o tej porze ma minimum metr, a niektóre mniej ekspansywne odmiany więcej np Malepartus czy silberpfeder te chyba kwitną na jesień, ale pewien nie jestem bo nie mam.

Polinka na razie szybkość wzrostu mnie cieszy bo dużo mi potrzebne na drugi ogród, a co później to nie wiem

Aniu mam nadzieję, ze takich potffforów jak ty mieć nie będę przecież nie mam tak żyznej gleby Z tych dwóch roślinek od Pana bylinowego z zeszłego roku mam 4 wielkie kępy i mnóstwo dzieci w odrostach
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:48, 23 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Łukasz trawsko wysokie to co to jest? piękne!

Potrzebuję trawy , która o tej porze będzie już zdecydowanie bardzo widoczna. Co prawda moje zeszłoroczne gracki pewnie będą sporo wyższe w następnych sezonach bo potrzebują się zadomowić, ale jednak na razie to jeszcze nie jest to co bym chciała.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:05, 23 cze 2015

Do góry
Izolda na powiększenie plam roślin miejsca już nie ma, ale za to miskanty są posadzone między topiarami, na razie malutkie i powoli się zbierają, ale może na jesieni jakoś to będzie wyglądać. Właśnie o taki efekt mi chodziło, aby miskanty złagodziły troszkę ostre kanty topiarów... no, ale trzeba poczekać tym bardziej, że do dwóch dociera znacznie mniej słońca. Bardzo dziękuje za odezwę w sprawie, poobserwuje do jesieni, jak nie to w końcu od czego jest łopata

Ewelino kupiłem okazyjnie duże szałwie, ale nie spodziewałem się, że aż tak porosną, efekt bardzo mi się podoba, muszę tylko różową szałwie dosadzić w jedno miejsce, aby bardziej pasowało.
Ice Dance w tym roku pokazało mi swój prawdziwy urok, chociaż jego tempo wzrostu jest troszkę martwiące ma już pół metra i dalej idzie w górę
Moja codzienność - ogród Oli 22:42, 22 cze 2015

Do góry
No ja nie mogę... nawet fundamenty pod altanę perfekcyjnie i równiutko wykonane, normalnie aż bym sobie je pogłaskał, takie równe. Ahh cudne
Dobrze widzę, że będzie kominek w środku... na pewno będzie, niech te soboty są częściej
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:35, 22 cze 2015

Do góry
Ja tam krótkiego spotkania nie miałem pełne 24h.
Nostalgie będę musiał podziwiać na zdjęciach bo moje rabaty pękają w szwach, a róża to nie maleństwo bylinowe
Wiesz, że mnie Twój basen nie rusza w ogóle, pomyśl sobie gdyby był niebieski miałem kiedyś taki i był straszny. Teraz mam też szary, ale z jednej strony zasłania całą przeciwną i w drugą stronę to samo, przynajmniej wprowadza element tajemniczości i nie widać wszystkiego od razu
Zostawiłem odpowiedź u siebie i już uciekam

Ps moja koreanka na piasku rośnie nie podlewana nic nie nawożona przynajmniej pół metra na rok, ściemniają w opisach jak nic, w tym roku będzie choinką na święta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies